"Mondá az Ur az én Uramnak, ülj az én jobbomon, miglen ellenségeimet lábod alá teszem zsámolyul" Ki a három szereplő a bibliai idézetben?
Mondá az Úr (Jahve) az én Uramnak (Adonáj).
Jahve = az Atya
Adonáj = Fiú
én = Dávid, a zsoltár szerzője
Szia!
A héberben: לדוד מזמור נאם יהוה ׀ לאדני שב לימיני עד־אשית איביך הדם לרגליך
Maga a szöveg első szava: Dávidé - vagyis az egyik szereplő Dávid. A második JHVH - vagyis az Isten, a harmadik pedig Adonaj - vagyis az Úr, azaz az Úr Jézus Krisztus.
Maga Jézus Krisztus azonosítja be a szereplőket a Máté evangéliuma 22:41-46 versekben:
41.
Mikor pedig a farizeusok összegyülekeztek, kérdezte őket Jézus,
42.
Mondván: Miképpen vélekedtek ti a Krisztus felől? kinek a fia? Mondták neki: A Dávidé.
43.
Mondta nekik: Miképpen hívja tehát őt Dávid lélekben Urának, ezt mondván:
44.
Mondta az Úr az én Uramnak: Ülj az én jobb kezem felől, míglen vetem a te ellenségeidet a te lábaid alá zsámolyul.
45.
Ha tehát Dávid Urának hívja őt, mi módon fia?
46.
És senki egy szót sem felelhetett neki; sem pedig nem meri őt e naptól fogva többé senki megkérdezni.
Üdv. Péter
Zsoltárok 110:1
Ez Jehova kijelentése az én Uramhoz:
„Ülj az én jobbomon,
Mígnem ellenségeidet lábad zsámolyává teszem.”
Cselekedetek 2:34
Dávid valójában nem ment fel az egekbe, hanem ő maga mondja: »Így szólt Jehova az én Uramhoz: ‚Ülj az én jobbomon,
1Korintusz 15:25
Mert addig kell királyként uralkodnia, míg lába alá nem vet minden ellenséget az Isten.
Héberek 1:13
Melyik angyalról mondta pedig valaha is: „Ülj az én jobbomon, mígnem ellenségeidet lábad zsámolyává teszem.”
Héberek 10:13
és attól fogva vár, míg oda nem helyezik ellenségeit zsámolyul a lábának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!