Hiszel Istenben?
10:42 vagyok.
Akkor majd kitalalok jobbat:D De nem jut semmi az eszembe sajmi, de nem is prabalkozok. Kinek ez kinek meg amaz. Tudod?:D Nem is igazan meggyozes volt csak vicc.De nem sikeres xD
Én is sokat szoktam ezen a kérdésen gondolkozni, és kalakult egyfajta nézetem ezzel kapcsolatban, szóval most megpróbálom érthetően és röviden kifejteni magam.
Hiszem, hogy a világ nem véletlen keletkezett, és létezik egyfajta transzcendes, valami magasabb rendű erő(hasonlóan a csillagok háborújában a Jedik által használt "Erő"-höz) ami mozgásban tartja a dolgokat, ez felelős az élet kialakulásáért, minden csodáért ami megtalálható az univerzumban(gyönyörű spirálgalaxisok, biológia-és fizika csodái, stb.) és mindent áthat. Azonban semmiképpen sem nevezném "Az Istennek" vagy bármilyen más istenségeknek ahogy ezt a vallások teszik.
Szerintem ez az Isten-Menny-Pokol dolog csak egy humbug. A Biblia is csak addig tudott megcáfolhatatlan maradni amíg az ember el nem kezdett gondolkodni és fejlődni(ezalatt értsd pl.:Bábel tornya<-->Űrhajó; ha Isten egy szerencsétlen torony miatt megkavarta a nyelvünket, mert félt h eljutunk a mennybe, vagy valami ilyesmi, akkor az űrhajó miatt nem kapunk semmit?).
De ha ennyi idő már senkinek nincs annyi hatalma, hogy kimondhassa: Nincs Isten. Abból elég nagy anarchia lenne.
Szerintem sokan mások is osztoznak a véleményemen, hogy: a vallás csak azért van, hogy kordában tartsa az embereket, ne legyen öldöklés, gyilkolás, stb.
Azt hiszem ennyi. Kíváncsi vagyok a pontozásra :)
17/f
Sasfog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!