Miért van csillag a református templom tetején, nem pedig kereszt?
"a kereszt ízléstelen jelkép. Ráadásul téves, mivel az az eszköz NEM kereszt volt."
Mi volt a baj ezzel a válasszal? Nem volt igaz talán?
Nem én írtam, de tisztelettel megkérdezném, ha nem bánjátok, ez az ember nem írt igazat?
Igaz, a csillag az egy más téma.
#1 vagyok.
Nem tudom, érdemes-e válaszolni, mivel szépen lepontoztok mindenkit. Akkoriban T alakú póznákat használtak. Nem keresztet. Egyszerűbb is elkészíteni.
De, ha kereszt lett volna, akkor is ízléstelen ezt jelképnek megtenni. Akkor a zsidók villamosszéket vagy zuhanyrózsát tegyenek a templomba?
Szia!
Nem mindig van csillag a ref. templom tetején, van, hogy kakas van.
A csillag nyolc ágú több magyarázata van: szerintem a éegszebb: 4 égtáj, a Szentháromság és a nyolcadik ág: én.
A kakas Péter árulására utal, leginkább azért, hogy emlékezzünk, hogy nem olyan egyszerű megvallani, hogy hívők vagyunk, olyan időkben, amikor szorult helyzetbe juthatunk miatta. És még Péter is megtagadta - holott előtte váltig állította, hogy ő aztán sosem tesz ilyet.
Kereszt, vagy csillag... mindkettő helytelen.
A keresztet azzal magyarázzák, hogy a kereszténység jelképe. Csak arról felejtkeznek el, hogy Jézus az ő békességét hagyta miránk: "Az én békességemet hagyom néktek", valamint a szeretetét (arról ismernek meg titeket, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást. Ahogy én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást). Szellemi dologról van szó tehát.
Arról nincs szó a Bibliában, hogy valamiféle tárgyat kéne kihelyezni az épület tetejére.
Ugyanígy nincs szó a Bibliában pl. a "keresztvetésről" sem. Ha fontosak lennének ezek, nem gondoljátok, hogy a Bibliában szerepelnének?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!