Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az hogy a keresztény...

Miért van az hogy a keresztény vallással kapcsolatban feltett kérdésekre legtöbb esetben egymásank ellentmondó válaszok érkeznek?

Figyelt kérdés
Ahány válaszoló szinte annyi különböző válasz. Más vallások esetében ez nem annyire jellemző. Ráadásul nem is részletkérdésekben hanem alapvető tanításokban jönnek egymásnak teljesen ellentmondó válaszok. Ez azért van mert a keresztény vallásban sok az ellentmondás?

2016. máj. 5. 15:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Kedves 7-es

Sepregess a saját házad előtt, és én is azt teszem a sajátommal:-)

Mert köszönöm a segítségedből nem kérek - ahogy te sem az enyémből. Egyetértesz?"

Szia, miért vagy ilyen agresszív velem ?

2016. máj. 5. 21:31
 12/24 anonim ***** válasza:
8%

Azért, mert a kereszténység a földrajzilag legszélesebben elterjedt és a legtöbb független szervezetből, egyházból álló valláscsoport.

A történelem során nagyon sokan használták saját politikai céljaik eléréséhez.

Elsőként talán Nagy Konstantin császár, aki felhasználva a kereszténység bizonyos elemeit létrehozta belőlük, (persze jelentősen átformálva) a Római Birodalom utolsó egységes államvallását, mint a birodalom összetartásának politikai eszközét.

2016. máj. 5. 22:34
 13/24 anonim ***** válasza:
Ne bántsátok egymást hanem szeressétek egymást. Ez megint csak egy provokatív kérdés, hogy a keresztények vitatkozzanak.
2016. máj. 6. 10:47
 14/24 KZitus ***** válasza:

Kedves 11-es

Sajnálom, hogy így látod:-) Elnézésedet kérem, de nem volt szándékomban agresszívnek lenni. Csak a véleményemet írtam le, még egyszer elnézést:-)

2016. máj. 6. 17:27
 15/24 KZitus ***** válasza:
egyetértek a 13-as válaszolóval:-) Mennyire igaza van!
2016. máj. 6. 17:28
 16/24 anonim ***** válasza:

Éppen erről beszélgettem ma kora este egy ismerősömmel. (Többször volt konfliktusunk emiatt az utóbbi kb. 1 évben, pedig őszinte barátság alakult ki köztünk - nagyon sok közös vonásunk van.)

Én 42/N vagyok, Ő 35/F.

A lényeg, hogy kimeríthetetlen a téma. Szerintem ennek megfejtésére egy egész emberi élet is kevés... a legbölcsebb válasz, amit hallottam: "A vallást az emberek csinálják, a Hit pedig felülről jön."

2016. máj. 6. 21:51
 17/24 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, nem a Biblia tanításában van az ellentmondás, hanem az emberek fejében. Ahogy előttem írták, Jézus és Pál apostol is megjövendöltek hitehagyásokat, hamis tanítókat, akik ki fogják forgatni Isten szavát, tehát minden a Biblia szerint alakul.
2016. máj. 7. 11:37
 18/24 anonim ***** válasza:

Ákos13

"A kereszténység különböző felekezetei arról szólnak, hogy egy 2000 éves könyvet ki hogyan értelmez. Ezek az értelmezések egymásnak folyton ellentmondanak. De ez nem is csoda, hiszen mind szubjektív vélemény. Ebből is látszik, hogy a kereszténység nem tényeken alapul."

Nem, ebből csak az látszik, hogy nem értesz a Bibliához! Mutass nekem olyan igéket, amik egymásnal ellentmondanak. Nem értelmezéseket, hanem verseket! Vagy pedig ismerd el, hogy semmi bizonyítékot nem tudsz felmutatni annak igazolására, amit ide kommenteltél. Bár ez utóbbi elismerése lepne meg a legjobban egy ateistától...

2016. máj. 7. 11:45
 19/24 A kérdező kommentje:

"Nem, ebből csak az látszik, hogy nem értesz a Bibliához! Mutass nekem olyan igéket, amik egymásnal ellentmondanak. Nem értelmezéseket, hanem verseket! Vagy pedig ismerd el, hogy semmi bizonyítékot nem tudsz felmutatni annak igazolására, amit ide kommenteltél. Bár ez utóbbi elismerése lepne meg a legjobban egy ateistától.."

Azért én tudnék ellentmondást mutatni. Például Jézus Isten volt-e vagy sem, szentháromság, Jézus megváltó szerepe is kérdéses és ezek csak a nagyobb ellentmondások. Ird ki nyugodtan bármelyik kérdést, biztos hogy nem kapsz egységes választ.

2016. máj. 7. 13:25
 20/24 anonim ***** válasza:

"Például Jézus Isten volt-e vagy sem, szentháromság, Jézus megváltó szerepe is kérdéses és ezek csak a nagyobb ellentmondások. Ird ki nyugodtan bármelyik kérdést, biztos hogy nem kapsz egységes választ."

Még egyszer mondom, attól, hogy ezeket vitatják, (pontosabban inkább néhány szekta vitatja) nem lesz ellentmondásos a Biblia, max. az értelmezések lehetnek azok egymással. Ettől még a Biblia egyféle igazságot tanít. Hogy pl. Jézus Isten e, erről teljesen egyértelműen beszel a Biblia több helyen. A Szentháromság egy bonyolultabb téma, de az is igazolható. Jézus megváltói szerepében viszont nem értem, milyen ellentmondásokra gondolsz. Ebben mi lehet kérdéses?

2016. máj. 7. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!