Isten hogy fogja elpusztitani a Satan mikor AZ halhatatlan? Es mikor pusztitja mar el?
Péter 10-es válasza természetesen biblikusan és tudományosan pontos - bármit tanítanak is a hagyományaik miatt a történelmi egyházak erről. A lélek a bibliában nem az, mint az ókori pogány vallásokban és filozófiákban volt - melyet a katolikus egyház és a kisebb-nagyobb szakadár csoportjai átvettek.
A 6.os válasza sajna viszont pontatlan, hiszen az idézett vers az éppen Jézusról szól, de nem a háromság elképzelt második személyéről, hanem az Atya egyszülött Fiáról. Aki szintén megkapta a halhatatlanságot Atyjától. És igen, "egyedül" az emberek közül - mert ha megfigyeled Péter, ennek a résznek a szövegkörnyezete az emberi urakhoz hasonlítja a helyzetet. Márpedig Jézus hozzájuk képest EGYEDÜL kapta meg - méghozzá JUTALMUL a halhatatlanságot. Mivel tetszik tudni Ő A TE HITED SZERINT IS áldozati halált halt értünk, tehát MEGHALT TÉNYLEG, így korábban nem lehetett halhatatlan, de Jehova általi feltámadása után jutalmul kapta a halhatatlanságot.
A 21-es valószínűleg "Jehova tanúi" szekta tagja.
Ők egy sajátos, "Új világ fordítás" nevű, Bibliaferdítést tartanak Bibliának.
Ez az oka annak, hogy Biblikusnak mondanak valójában egyáltalán nem Biblikus dolgokat; míg sokszor a valóban Biblikus dolgokat nem fogadják el.
24-esnek:
1. Az, hogy ki mit tekint szektának, függ a saját szemléletmódjától.
2. Ismeretekkel eléggel rendelkezem ahhoz, hogy felelősséggel alkossak véleményt jó pár közösséggről, köztük a "Jehova tanúi"-ról is.
3. Azt meg, remélem, Te sem akarod tagadni, hogy a "Jehova tanúi" közösség tagjai által "Biblia"-ként használt kiadványa eltér a rendes Bibliától (Pl.: Károli vagy Protestáns újfordítás).
Nem tettem senkire. Nem vagyok az Istened bábja, sem szolgája, sem lábtörlője.
Nem vagyok a tanúja sem. Lehet megölni. Izgulsz mikor jön a parancs végre?
Sajnálom Lucifer, azt hiszem rossz napod van:-)
Kívánok neked jobbat, vidámabbat, és lelki békét:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!