Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szent Szellem hogy ne lenne...

Sanyo98 kérdése:

A Szent Szellem hogy ne lenne már személy?

Figyelt kérdés

először is a tisztáznám - lélek (saját érzelem értelem akarat)

helyss forditas szerint Szent szellem, és nem lélek

Az Atya a Fiú és a Szent szellem nevében ~ in nómine Patris, at Filii, at Spiritus sancti

Patris-Atya

Filii-Fiu

Spirítus- sok nyelven hasonló, és nem lelket, hanem szellemet jelent.

ugye mikor spirituális dolgokrol beszelélünk, akkor szellemi dolgokrol van szó es nem lelkiekrŐl.

SZELLEMI LÉNY VAGYOK, VAN LELKEM(ERTELEM AKARAT) ÉS TESTBEN ÉLEK.

róma8:26- Ha ennél is valaki azt állítja, hogy nem személyröl van szó, akkor súlyos problémái vannak a nyelvtannal

2016. máj. 2. 13:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A szent szellem az egy személy igen, nem más mint a jézus krisztus. Benne van az a lélek, ami nem más, mint az Isten Lelke, vagyis a Szent Lélek. Ő elöbb volt, mint Ábrahám pl. Én nagyon sajnálom, hogy még ez se lehet észrevenni...
2016. máj. 3. 01:01
 12/14 A kérdező kommentje:

meglepoen jok a valaszok.

tobb tamadasra szamitottam.

bar az a kzitus, aszthiszem, aki a szemyesseget cafolta, nem vesz valamit eszre , mar magan a bibliai a peldan, es a sajat magyarazatan sem

Ez nem mas, mint az a szó, hogy AKI

ahogy a biblia is irja, ha jol megfugyeljuk valakikent beszel rola es nem valamikent

mivelhogy szellemi lenyek vagyunk, csupan itt vagyunk "foldi testiek"

a satan is egy szellemi leny.

mi is tesz egy illetőt szemelye?

hat maga az hogy sajat akarattal bir.

Ahogy jezus is mondja: "de a szent szellemet meg ne szomoritsatok" Csak egy elo szemelyt, egy sajat akarattal birot lehet megszomoritani. es fontos meg tudnunk "aki harmoniaban van az atyaval" igy all a bibliaban. beszeltem mar elobe par jehova tanuival.

KERDEZTEM: ki a szent szellem?

VALASZ: az isten ereje

mindkettotol ez volt a valasz

nos, akkor isten haemoniaban van a sajat erejevel? mert en birtoklom az en eromet.

ISTEN ereje maga a sajat birtokaban van , es azt tehat birtokolja, es nem harmonIaban van vele.

2016. máj. 3. 01:47
 13/14 anonim ***** válasza:
Plusz a Szentlélek vizsgálja Isten mélységeit is.
2016. máj. 3. 07:07
 14/14 A kérdező kommentje:

xddddd

amikor a biblia azt mondja: de ti az igazsagnak szellemt kaptatok

itt nem egy erojelensegre gondol, hanem magara egy szemelyre.

a vilagban a demonok, sot maga a satan is egy szellemi leny.

szoval ezert, nem ezt a gonosz, megromlott, szellemet kaptuk, hanem maga az igazsag szellemet, csak ot lehet ilyen jelzovel illetni: SZENT

egyebkent tudjatok mit jelent? ELVALSZTOTT.

aki szent, azt az Isten elvalasztotta maganak a vilagtol, hogy kegyelemben eljek.

fogok meg mas kerdeseket is feltenni, amik koltoi kerdesek lesznek, ugyanis egy cellal vagyok itt.: hirdetni a teljes, igaz EVANGELIUMOT

MIELŐTT BÁRKI KÉRDEZNÉ, A VALLÁSOM KERESZTÉNY ÉS A HIT GYÜLEKEZETÉBE JÁROK DICSÉRNI, MAGASZTALNI AZ URAT, ÉS HOGY KÖZÖSSÉGBE LEGYEK AZ ATYAFIAKKAL, ILLETVE HOGY TANULMÁNYOZZAM A BIBLIAT.

NOHA UTÓBBIT ÉS ELSŐT EGYMAGAM IS SZOKTAM. AKINEK BÁRKI KÉRDÉSE VAN, AZ ÍRJON, NEM FOGOK OKTATNI, CSUPÁN ELMONDOM A VÉLEMÉNYEM, ÉS MAJD MEGLÁTJUK UTÁNNA MI LESZ A TIED. ;)

hidd el, én kérem az Urat, hogy használjon engem. és hiszem hogy meghalgat, és ha meghalgat, akkor már csak annyit kell tudnod, ISTEN JO.

SZÓVAL VÁGOD ;))))

2016. máj. 4. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!