Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valamit nem értek: hogy lehet...

Valamit nem értek: hogy lehet Mindenható az az Isten, aki engedi, hogy a papjai a saját templomaiban gyermekeket molesztáljanak?

Figyelt kérdés
Nem a Valláskritika részlegben tettem fel, így most nem az ateista nézet érdekel.
2016. máj. 1. 22:17
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
36%

"Ez pont rád igaz. Hiszen pont az első keresztkérdésen elbuktál :)

Kommentedből azt szűröm le, hogy nem tudsz válaszolni, de félsz gondolkodni. :)"

Szia látom, mivel nem tudtál felülkerekedni az állatias, primitív ösztöneiden, úgy érezted, hogy végső soron megpróbálsz belém gázolni, de megpróbálom neked ismét elmagyarázni, hogy hol tévedtél nagyot. Én olyan emberekkel foglalkozok, mint te, érted? Abból amit leírtál, gyakorlatilag egy olyan labilis személyiségű emberrel lehet a személyedben dolga, bárkivel is élj, vagy légy kapcsolatban, aki alacsony intelligenciával, gyenge akaraterővel, és rendkívül mély indulatokkal küzd. Te az a fajta ember vagy, aki ha zsákutcába kerül, és a vádaskodásai nem érnek célt, akkor meg is ütöd az embert. Ebben egészen biztos vagyok. Miközben leírtad nekem a fentebb említett két sort, ingerült, és heves pulzusod volt, felhúztad magad, és próbáltad a mondataidat a higgadtság köntösébe helyezni, ezért tettél két mosolygó jelet a mondat végére. Mivel látom, hogy korlátozott képességekkel rendelkezel az olvasás terén is, leírom újra, hogy nem vagyok hívő, így az általad gyenge, és szellemileg alacsony szinten használt ateista vádat "az első kereszt kérdésen is megbuktál" mondat ismételten értelmetlen, hiszen számomra teljesen mind1, hogy az általam leírt bibliai sorok igazak e vagy sem.

A beszélgetést veled lezártam, amennyiben az elfojtott haragodat szeretnéd a jövőben kiélni, akkor javaslom, hogy keress magadnak valami olyan elfoglaltságot, ahol nem mások kárára éled ki magad.

Ja és kérlek, menj el pszichológushoz, ha szeretnéd privátban ezzel kapcsolatosan is tudok segíteni.

2016. máj. 2. 03:05
 22/40 anonim ***** válasza:
0%

Szervusz,

Nem Isten engedi, hanem az ott levő emberek nem tartják be Isten erre vonatkozó előírásait.

Ellenben az ilyet már kiközösítették volna, hogy sem Istent sem a többi embert ne érje szidalom.

Az is valószínű, hogy nem értették meg a Keresztény tanítás alapelveit, és nem tartatják be sem maguk sem másokkal.

2016. máj. 2. 05:47
 23/40 anonim ***** válasza:
69%
Nem tartozik az ilyen tett Isten tervei közé és pont ezért mocskos ez a világ, mert az ember azzá teszi. Te mit teszel ellene?
2016. máj. 2. 05:56
 24/40 anonim ***** válasza:

"A mindenhatóság egy teológiai szakkifejezés"

Na, ez egy vicc.

A mindenhatóság egy köznapi kifejezés - és azt jelenti, hogy BÁRMIT megtehet, ami fizikailag megtehető (pl. nem teheti meg az, hogy 1+1 az ne kettő legyen).

Ez a "teológiai szakkifejezés" csak azóta született, mióta kiderült, hogy mindenható isten nem nem létezhet - és ebben próbálják korlátozni a mindenhatóságát - persze sikertelenül.

Méghozzá azért nem létezhet, mert NEM lehet egyszerre végtelenül jó és igazságos - valamint egy mindenható istennél nem fordulhatna elő ilyen világ. Semmiképpen és semmilyen módon nem képzelhető el, hogy egy mindenható (végtelenül jó vagy igazságos) isten ilyen világot tervezzen vagy akár hagyjon létrejönni.

Az pedig egyértelmű, hogy ha egyetlen végtelen isten létezik, akkor a világ egészen pontosan olyan, amilyennek ő akarja.

2016. máj. 2. 06:38
 25/40 anonim ***** válasza:
Isten szereti a szenvedést. Azokét, akiket annyira szeretett, hogy meghalt és feltámadt értük. Szereti, hogy vannak társai a szenvedésben.
2016. máj. 2. 10:08
 26/40 anonim ***** válasza:

"Isten szereti a szenvedést."

Nem hinném. A Bibliából nem ez derül ki.

Istennek egészen másfajta problémája van. Gondolkozz csak el, hogy mi az, amit egy végtelen hatalmú isten SEM tud megadni MAGÁNAK.

2016. máj. 2. 10:39
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
A szabad akarat kényes dolog. Ha Isten minden bűnt rögtön megtorolna, vagy megakadályozna, nem lenne szabad akaratunk. Amúgy a papok ugyanolyan emberek, mint te meg én, köztük is van gyengébb jellemű. Bár hitem szerint akire több bízatott, attól több is van/lesz számonkérve. Ez nem csak a túlvilágra vonatkozik, hanem már a földi életre is.
2016. máj. 2. 11:23
 28/40 anonim ***** válasza:

"Ha Isten minden bűnt rögtön megtorolna"

Miért kellene megtorolnia?

Megelőzésről hallottál már?

Vagy gyógyításról, rendberakásról?

Amúgy erre van egy nagyon jó hasonlatom:

képzeld el, hogy egy 1 éves kisgyereket felraksz egy bicikli nyergébe.

Ugye, szabad akarata van.

Szerinted felborul?

...és, ha előtte figyelmezteted?

Na, látod. Ez volt a bűnbeesés.

De ha ez a bicikli egy tandem és az első ülésen Isten ül?

...na: EZ lenne a tökéletes világ.

2016. máj. 2. 12:12
 29/40 anonim ***** válasza:
69%

A bűnbe esés megakadályozása akár előre (megelőzés), akár a cselekmény közben, a szabad akaratot semmisítené meg, és a felelősség fogalmát tenné értelmetlenné.

A Biblia nem is állítja, hogy ez egy tökéletes világ. Isten a tökéletes, de a teremtményei soha nem voltak egyenrangúak vele. Akkor sem, ha az Ő képére és hasonlatosságára teremtettünk.

2016. máj. 2. 12:34
 30/40 anonim ***** válasza:

#29, elolvasnád a #28-at?

Tudsz abban szabad akarat sérülést mutatni?

A Biblia szerint a világ a teremtéskor tökéletes volt.

Ez pedig azt jelenti, hogy azóta sem mehetett tönkre.

2016. máj. 2. 12:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!