Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetek Krisztus harcosa?

Hogyan lehetek Krisztus harcosa?

Figyelt kérdés

Sziasztok tudom, hogy eléggé nevetségesnek tűnik a kérdésem, főleg azoknak akik alapból nem hisznek Jézusban, de a kérdésemre mégis érdekelne a válasz, nem az érdekelne, hogyan lehetek a tanítványa hiszen azt a Biblia világosan leírja, és teljese érthető is, az érdekelne, hogy van e esélyem az életben elérnem egy olyan hitbéli erőt, aminek jutalmául nem csak üdvözülhetek, hanem maga Krisztus mellett harcolhatok majd a Sátán angyalai ellen?

Előre szeretnék arra kitérni, hogy a Jehova Tanúk ne válaszoljanak, köszönöm.

2016. ápr. 30. 14:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
22%

"Három ellenségünk van - mondja Szent Paiszij -, melyek ellen minden nap harcolnunk kell: az első és legkegyetlenebb az ördög; a második a testünk; a harmadik a világ."

[link]

2016. ápr. 30. 14:22
 2/13 anonim ***** válasza:
24%

"Előre szeretnék arra kitérni, hogy a Jehova Tanúk ne válaszoljanak, köszönöm."

Ha már ilyen nagy kereszténynek vallod magad, akkor miért ítelsz el más vallású embereket, miért nem vagy elfogadó? Így nehezen leszel Krisztus "harcosa". Jézus Krisztus a helyedben biztos meghallgatta volna a Jehova Tanúi véleményeit is.

„Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! - mikor a magad szemében ott a gerenda. Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát.”

(Máté 7:1-5)

2016. ápr. 30. 17:04
 3/13 anonim ***** válasza:
79%

@17:04

Nyilván azért, mert Jehova tanúi egy ariánus szekta, akik mást sem csinálnak, mint hogy az Őrtorony tévtanításait terjesztik.

Normális keresztény ember nem kér tőlük választ.

2016. ápr. 30. 17:22
 4/13 anonim ***** válasza:
79%

"Jézus Krisztus a helyedben biztos meghallgatta volna a Jehova Tanúi véleményeit is."

Jézus Krisztus a képmutató farizeusokat is faképnél hagyta. Nem valószínű, hogy meghallgatott volna olyanokat, akik nyíltan hazudnak.

2016. ápr. 30. 17:24
 5/13 A kérdező kommentje:

" "Előre szeretnék arra kitérni, hogy a Jehova Tanúk ne válaszoljanak, köszönöm."

Ha már ilyen nagy kereszténynek vallod magad, akkor miért ítelsz el más vallású embereket, miért nem vagy elfogadó? Így nehezen leszel Krisztus "harcosa". Jézus Krisztus a helyedben biztos meghallgatta volna a Jehova Tanúi véleményeit is.

„Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! - mikor a magad szemében ott a gerenda. Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát.”

(Máté 7:1-5)"

Szia, kit ítéltem el? És miért vádaskodsz, amikor szépen, senkit sem sértő módon leírtam, hogy kiknek a válaszát nem szeretném hallani, kérlek mielőtt feszültséget generálsz Isten nevében máshol, először gondolkozz el azon, hogy a saját viselkedéseddel valóban hozzátudsz e pozitívan rakni a beszélgetéshez, vagy szükségtelen problémákat okozol csak. Ennek tökéletes példája, hogy mint láthatod, másik két keresztény társad is reagált a hozzászólásodra, amit ha nem írsz le, akkor valószínűleg elkerülhettünk volna.

Kérlek, ne írj újra, mert azt is jelenteni fogom a moderátornak, hiszen nem a kérdésre válaszoltál. :)

2016. ápr. 30. 18:15
 6/13 anonim ***** válasza:

Én is mindig hangsúlyozom, hogy a jehovisták ne írjanak, de messze nem érdekli őket:

Kérdező: olvasd el a páli leveleket figyelmesen és képzeld magad az ő helyébe. Kibírnád? Mert én tudom magamról, hogy én biztos nem. És ő még csak nem is harcos volt. Átgondoltad?

2016. ápr. 30. 18:16
 7/13 A kérdező kommentje:

"Ha már ilyen nagy kereszténynek vallod magad, akkor miért ítelsz el más vallású embereket, miért nem vagy elfogadó? Így nehezen leszel Krisztus "harcosa". Jézus Krisztus a helyedben biztos meghallgatta volna a Jehova Tanúi véleményeit is. "

Még valamit, hol írtam azt, hogy nagy, vagy bármiféle kereszténynek vallom magam? Látod, csak vádaskodsz :/

2016. ápr. 30. 18:16
 8/13 anonim ***** válasza:
Menjél önkénteskedni.
2016. ápr. 30. 20:50
 9/13 Inkviziciós detektív ***** válasza:

Krisztus harcosanak itt es most kellene lenni a Foldon, nem akkor amikor mar megdicsoultunk es sebezhetetlenek leszunk. :)

Itt kellene eljutni arra a szintre, hogy Isten ereje csodakat tegyen. Annak pedig ara van. Nezd meg a mestert, mennyire mondott le a maga akaratarol, mennyit virrasztott, mennyit bojtolt. Nem vagyunk mi sem kulonbek, hogy nekunk konnyebb lenne csapast merni satan kiralysagara.

2016. máj. 1. 10:28
 10/13 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Bocsánatot kérek, hogy vádaskodtam.
2016. máj. 1. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!