Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szégyen a testem?

Miért szégyen a testem?

Figyelt kérdés
Vallásos emberektől sokszor hallottam hogy túl rövid a rövidnadrágom/ kilátszik a hasam a direkt olyanra tervezett polóból/ ne fussak csak simán sportmelltartóban, polo nelkul nyári 40 fokban, mert szemérmetlen. Ha a férfiak leveszik a pólójukat, miért nem szemérmetlenek? Miért szégyelljem a testet amit elvileg Isten teremtett? Miért szégyelljem azt, amit pl a gorillák sem próbálnak elfedni, pedig értelmes lények, és emberszabásúak? Mièrt lenne rossz hogy érdekel a szex? Miért rossz a maszturbálás, ha több állat is csinálja? Nem értem miért váltak ezek a dolgok tabuvá.
2016. ápr. 16. 11:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Sok nő, ha hallaná, hogy egyes férfiak milyen módon beszélik ki egymás között a nőismerőseik küllemét, lesütött tekintettel, földig érő ruhákban járnának, mert annyira megalázó lenne a számukra, hogy nem személynek tekintik őket, hanem szimpla húsárunak."

Ez nem a nők szégyene szerintem. Semmit nem kell szégyellned, viszont úgy kell öltöznöd és viselkedned, hogy ezt később se szégyelld. A szex nem rossz dolog, de férfi és nő között kell hogy megtörténjen, nem magadban. Szigorúan csak két emberre tartozik. Csak olyan férfit tisztelj meg a tested szépségével és a szexel , aki téged tud értékelni, mint nőt és mint embert, elsősorban a lelkedbe szerelmes és akiről biztosan tudod, hogy soha nem fog az érzéseiddel visszaélni, teljesen és őszintén megbíztok egymásban.

2016. ápr. 16. 17:18
 12/18 anonim ***** válasza:
Ebben egyet értünk, tényleg nem a nők szégyene, legalábbis akkor nem, ha nincs részük a dologban. De egészséges emberben undort keltenek ezek a beszédek, és nem érzi jól magát, ha ilyen emberek céltáblájává válik. Azért állítom, hogy sok nő, ha akár csak egyszer is hallaná, hogy milyen alpári stílusban tudnak egyesek beszélni más személyekről a hátuk mögött, akkor minden megtehetőt megtennének, hogy ne váljanak ilyen beszédek alanyaivá.
2016. ápr. 16. 20:01
 13/18 anonim ***** válasza:
A keresztényekről is szoktak beszélni.
2016. ápr. 16. 20:14
 14/18 anonim ***** válasza:

Asperrimus

Aztán miért kellene neki bármit tennie, annak érdekében, hogy ne beszéljenek róla alpári stílusban. Fordítsuk meg a dolgot. Egy férfit beszélnek ki a nők a kinézetét illetően alpári stílusban. Miért kellene a férfinak változtatni a külsején?

2016. ápr. 16. 21:02
 15/18 anonim ***** válasza:

Ne fordítsuk meg! Amit te mondasz, az légből kapott, amit meg én mondok, az sokszorosan megismétlődött a fülem hallatára, akár az általános iskolában, akár a középiskolában, akár a katonaságnál, akár a munkahelyen, ezt tanúsítom. Én a magam részéről nehezen tudok elképzelni olyan szituációt, amikor nők egymás között azt ecsetelnék, hogy milyen módon másznák meg a látóterükön belül, de hallótávolságon kívül tartózkodó mit sem sejtő férfit, mijét, hogyan, mivel és hányszor vennék kezelésbe, különösen azt nem tudom elképzelni, hogy mondjuk az utcán egymás után felbukkanó férfiakat gusztálgatnák, és mindenfajta perverz kontextusban emlegetnék őket. Különösen nem tudom elképzelni, hogy utánuk is kiabálnák ezeket. Egészséges nőkről beszélek, nem nimfomániás némberekről.

Amúgy a férfiaknak is fel kell öltözniük, tévedés, hogy náluk nem számít. Számít. A pucérkodás a történelem nagyobbik részében a szubkultúrára volt inkább jellemző, illetve a jóléti társadalmak felső rétegére, akik unalmukban azt sem tudták, hogy mit csináljanak magukkal. Normális ember a társadalmi érintkezés során felöltözve érzi jól magát, nem pedig önmagából kivetkőzve, mindenki felé a 'szabad' jelzést villogtatva, különösen akkor nem, ha nem az. Sőt, ha szabad is még valaki, jó esetben nem mindenki számára az. A ledér öltözet azonban mindenki számára ezt a jelzést küldi, akár tetszik, akár nem.

2016. ápr. 16. 23:03
 16/18 anonim ***** válasza:
Amit írtál, kicsit diszkriminánsan hangzik. Csak nem a nőket hibáztatod? Nem mondod, hogy a férfiak ilyen sötétek?
2016. ápr. 17. 09:42
 17/18 anonim ***** válasza:
Mert nekik is ezt mondták.Ha ők nem élhetik meg szabadon a nemiségüket,akkor te se tedd.
2016. ápr. 17. 19:28
 18/18 anonim ***** válasza:
A bűn ilyen sötét, úgy a férfiakban, mint a nőkben. Bűn nélkül a férfiak sem sötétek és a nők sem.
2016. ápr. 18. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!