Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt zsidó férfi? Ha igen,...

Van itt zsidó férfi? Ha igen, írna privátban lenne egy-két kérdésem.

Figyelt kérdés
2016. ápr. 10. 14:25
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem:) Örülnék neki, ha zsidó lenne.
2016. ápr. 12. 08:18
 12/13 anonim ***** válasza:

Am ezt simán feltehetted volna privát nélkül is. ;)

Az ,hogy el van kötve az számomra egy elég új és (eléggé) morbid dolog. Persze ezzel nem ítélkezni szeretnék mások felett ,vagy "fikázni" pusztán szerintem értelmetlen dolog... Mert mi van ,ha meggondolja magát?

Egyébként a zsidóságba ilyen "elkötés" nincs a gyakorlatba ,sőt szerintem ez nem is túl okés ,mivel a szexuális szabadságnak mond ellent.

Az ,hogy valaki körül van metélve SEM függetlenül azt jelenti ,hogy zsidó.

Sőt ,hogy írjak egy érdekességet nem mindegyik vallásos zsidó van körülmetélve.

Az unortodox rabbinikus irányzatok között (tudtommal itt kivételt képez a konzervatív irányzat) nem kötelező.

Viszont van két szertartás ami helyetesíti:

-Mosás szövetsége (ezt csak nyolc évesen lehet fiúgyermekeknél alkalmazni ,pótolni tudtommal nem lehet)

-Béke szövetsége (név adási szertartás ,ekkor kapja meg a fiú gyermek a héber -olykor askenázi többségű közösségekbe akkár jiddis- nevét /pótolni lehet)

Attól ,hogy valaki körül van metélve lehet akkár muszlim (13 éves korba -hagyományosan ,mint Ismail- ,török közösségekbe kivételesen asszem 7 évesen ,de nem mindenhol kötelező),akkár fitymaszükületes-nemi beteg ,vagy esetleg csak egy nyugati rutin cuccon ment keresztül -mint írták előttem-.

Apropó ,hamár titokzatosan ,de írtál valamit ,megkérdezhetem ,hogy ez a kérdés ,hogyan jött? :DD (nem szeretnék tolakodó lenni)

Üdv!

2016. ápr. 12. 21:27
 13/13 A kérdező kommentje:

Igen, az elkötés nekem is furcsa nagyon...az is lehet, hogy átvágott...na mindegy.

Nem tudom...egyszerűen csak eszembe jutott ez a férfi, onnan a kérdés.

2016. ápr. 12. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!