Az Őrtorony társulat milyen iratok, és kutatás céljából volt tagja az ENSZ egyik nem-kormányzati szervének?
A Watchtower Society's Investmens in Warfare Technology c. írás alapján készült.
Nyersfordítás, nyersgépelés.
Az olvasottakhoz ez a válaszom:
ahogy beléptem ebbe a linkbe láttam azt amiről ezt kell mondanom:
Néhány hitehagyott egyre többször használ fel tömegkommunikációs eszközöket, többek között az internetet is, hogy hamis tájékoztatást adjon Jehova Tanúiról. Ennélfogva ha az őszinte egyének a hitünk után kutatnak, hitehagyott propagandára bukkanhatnak. Akaratlanul még néhány Tanú is kitette magát annak a veszélynek, hogy kárt okozzon benne az ilyen anyag. A hitehagyottak ezenkívül néha televízió- vagy rádióműsorokban is részt vesznek.
János apostol arra utasította a keresztényeket, hogy ne fogadjanak hitehagyottakat az otthonukba. Ezt írta: „Ha valaki elmegy hozzátok és nem ezt a tudományt viszi, ne fogadjátok azt be házatokba, és azt ne köszöntsétek; mert a ki köszönti azt, részes annak gonosz cselekedeteiben” (2János 10, 11). Ha mindenfajta érintkezést kerülünk ezekkel az ellenállókkal, az megvéd minket romboló gondolkodásuktól. Ugyanolyan káros napjainkban a modern kommunikációs eszközökön keresztül hitehagyott tanításoknak kitenni magunkat, mintha magát a hitehagyottat fogadnánk az otthonunkban. Sose engedjük, hogy a kíváncsiság ilyen veszedelmes útra csábítson! (Példabeszédek 22:3)."
Kérem, elsősorban a kérdésre koncentráljunk. Nem kell marakodni.
Tudtommal ez hivatalos ENSZ weboldal ami az ENSZ égisze alatt van:
Ennél a kérdésnél pedig hozzászólt Tantételbeli is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..
Tőle előre is bocsánatot kérek hogy állandóan felhozom.
NEm biztos, hogy érzelemmentesen, de ki sem szeretnék maradni ebből a gondolatsorból.
Attól, hogy fel van tüntetve az ENSZ oldalán a többi más humanitárius (esetleg vallási) szervezettel együtt, még nem jelenti a tagságát. (nem vitatkozom! dolgoztam az ENSZ-nek, igaz, mint békefenntartó) Való igaz, hogy kérdez és válaszra vár. Miért ne tehetné, ha tisztán akar látni?
Az, hogy részvényei lennének, számomra ezzel az irattal egyáltalán nem bizonyított, még ha úgy van feltüntetve, mintha az iratok hivatalosak lennének, akkor sem. Nem homokba dugom a fejem, hanem tudom, hogy lehet bármit másolni olyanra, mint az eredeti.
Ettől az irománytól, amit itt összehordtak egyesek, nem lettünk távolabb attól, amit a Biblia tanít! Sőt, még erősebben látjuk, hogy mennyire dolgozik Sátán azért, hogy sokan elveszítsék a bizalmukat a szervezet iránt:
1Péter 5: 8 Maradjatok meggondoltak, legyetek éberek. Ellenségetek, az Ördög, fel-alá jár, mint egy ordító oroszlán, és azon igyekszik, hogy felfaljon valakit. 9 De ti szálljatok szembe vele, a hitben szilárdan, tudva, hogy a szenvedéseket illetően ugyanazok mennek végbe testvéreitek egész közösségében a világon.
Akik ezeket az iratokat hitelesnek veszik, és eszerint cselekszik, az kiönti a babát a fürdővízzel együtt. Mi tanúk, nem a szervezetért tanulunk, hanem azért, hogy közelebb kerüljünk Istenhez, Jehovához! Ha itt valami titok üti fel a fejét, és annak napvilágra kell kerülnie, akkor úgyis felbomlik a szervezet, de én személy szerint több lettem a tanításai szerinti ismeretekkel. Több és nem kevesebb.
Ez az összeollózott sz@r, amit ide beemeltetek, önmagatokra nézve is káros. Mindenki abban hisz amiben akar, és mi tanúk ezt nem is akarjuk megakadályozni. Akinek tiszta érzései vannak Jehova felé, a Biblia felé és Jézus "munkássága" és áldozati halála felé, az semmibe veszi ezt az ostoba, károkat okozó irományhalmazt.
Végül is Sátán is csak a dolgát végzi. :-)
Milyen részvényekről van szó? Valaki ezt kifejtené? :)
Annyit szeretnék hozzáfűzni hogy a levél az ami bizonyítja a tagságát. És írja hogy az Őrtorony mint szervezet kérte ezt 1991-ben. 92-ben beléptek. 2001-ben ki. Mondjuk nem értem mi ez a misztikus felhő a tagság körül. Semmi extra, egy nem kormányzati szerv elfogadja az ENSZ-t és az alapító okirattal is egyetért hallgatólagosan. Ez a tagság feltétele. Nem értem mi kelt ezen ilyen felzúdulást.
És még csak nem is egy emlegetett hitehagyott oldalon vagy min van ez az egész.
Sőt megnéztem a jw.org-t is. Hátha van valami elhatárolódó nyilatkozat ha ez nem igaz. Ilyenkor ez alap, de semmi. Csend van. Márpedig most szükséges lenne a tisztánlátás ezek szerint. Más hiteles levél, ami nem az ENSZ-től jönne nincs. Ez az ő hatásköre mivel érinti. Elhatárolódó nyilatkozat az Őrtorony társulattól tudtommal nincs pedig érinti.
Remélem lassan majd visszatérünk a kérdésem fő tartalmához is. :)
Kedves kérdező, bocsánat, hogy beleoff, de ezt muszáj megosztanom:
a 11es válaszoló (akit tudjuk, hogy ki) még ezt sem volt képes bemásolás nélkül megválaszolni :)
Itt a link, ahonnan merítette a papagáj-választ: [link]
Most komolyan... ne csináljuk már ezt! Biztos, hogy vannak önálló gondolataitok!!!!
"Végül is Sátán is csak a dolgát végzi. :-)"
Bennetek elsősorban. Volt egy tagság, ami egy tény. Erre jössz azzal, hogy ez hazugság. És hadd figyelmeztesselek arra, hogy nem az őrtorony tanításától lettél több, hanem Isten igéje miatt, ami még így is hat rád, hogy a sátánt szolgálod.
És igen, össze fog omlani az egész, akkor mi lesz veled? Mert Jézust elutasítjátok, de akkor majd szaladsz hozzá, hogy bocs, tévedtem? (Vagy ez lesz, vagy totális tagadás)
18/18-nak
Az, hogy Te, vagy én járok a sátáni úton, a végső csatánál kiderül.
Az, hogy velem kapcsolatban meg mit állítasz, tanúskodik a szellemi állapotodról is.
imádkozom azért, hogy Jehova tanítson téged is, ha alkalmasnak tart arra, hogy meg tudd érteni a szavát :-)
MOst olyan elvakult vagy, h sajnos nem látod a fától az erdőt. :-/
Nekem az Őrtoronytársaság utódja, Jehova tanúinak a szervezete segített összhangba tenni az életemet a Bibliával. Végre értem, és nem egy misztikum. Valóban a Biblia segít, de azt jól kell érteni :-), és azok akik jól értik kevesen kell, hogy legyenek:
"13 Menjetek be a szűk kapun; mert széles és tágas az az út, amely a pusztulásba visz, és sokan vannak, akik azon mennek be; 14 ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják.
Máté 7)
Valamint népet szerez a nevének a nemzetek közül: "Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének Ap.csel 15
Sok sikert neked!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!