Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Legyél olyan, mint a Krisztus...

"Legyél olyan, mint a Krisztus példázatában a kisgyermek. Melyik tulajdonságot akarta itt kiemelni Krisztus"?

Figyelt kérdés

Nos kedves Kzitus ki írtam a kérdést amit te hozzám intéztél itt;

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..

és mivel nem fejtetted ki egy kicsit jobban, hogy mire gondoltál amikor ezt a kérdést feltetted, úgy gondoltam, hogy kiírom mert hátha kapok segítséget és akkor rájövök, hogy Jézusnak melyik példázatára gondoltál ahol kisgyerekről beszél mert ugyanis van pár példázata gyerekekkel, gyerekekről.

-Nagyon hálás lennék ha Te is segítenél.

2016. márc. 25. 18:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Zitus értelmezésében ez azt jelenti ,hogy ahogy a gyermek mindent kétségek nélkül elhisz a szüleinek annak ellentmondásos és ésszerűtlen volta ellenére is, neked is kötelességed lenne jehova tanúinak vezetői felé ilyen fajta engedelmességet gyakorolni, és soha meg nem kérdőjelezni hogy az UVF valóban az egyedüli hiteles biblia

ezt abból gondolom ,hogy Zita köztudottan Jt, és számos Jt-től hallottam már hogy ők ezt így értelmezik (jó ők ezt nyilván sokkal szebben mondták) ezért logikus, hogy Zita is (lévén Jt) így értelmezi

2016. márc. 25. 23:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Udv kedves kérdezo nos nem Zitus vagyok, de Jehova tanuja és ezért tudom mire gondolt Zitus amikor ezt irta.JÉZUS az apostolaival i. sz. 32-ben Galileában volt, amikor az apostolok arról vitatkoztak, hogy ki a legnagyobb köztük. Az evangéliumíró Lukács így számol be erről: „okoskodás támadt közöttük, hogy melyikük lesz a legnagyobb. Ismerve szívük okoskodását, Jézus fogott egy kisgyermeket, maga mellé állította, és így szólt hozzájuk: »Aki befogadja ezt a kisgyermeket az én nevemben, engem is befogad, és aki engem befogad, azt is befogadja, aki engem elküldött. Mert aki kisebb módjára viselkedik mindnyájatok között, az a nagy«” (Luk 9:46–48). Jézus türelmesen és kitartóan segített az apostoloknak, hogy megértsék, mennyire fontos az alázat.A „kisebb” szóval fordított görög kifejezés azt jelenti, hogy valaki szerény, alázatos, alacsony sorú, jelentéktelen, illetve olyan, akit kevésre becsülnek, vagy akinek kevés a befolyása. Jézus egy kisgyermeket hozott fel példaként arra, hogy világosan megértesse az apostolaival, hogy alázatosaknak és szerényeknek kell lenniük. Ez az intés épp úgy érvényes az igaz keresztényekre napjainkban, mint amennyire az volt az első században. Talán nehéznek találjuk, hogy kisebb módjára viselkedjünk, legalábbis bizonyos esetekben. A büszkeségre való hajlam arra indíthat minket, hogy ki akarjunk tűnni. A körülöttünk lévő világot a versenyszellem hatja át, így a világ szellemének hatására előfordulhat, hogy önző, támadó módon viselkedünk, illetve manipulálunk másokat.
2016. márc. 26. 07:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Mibe fogadunk, hogy ha rákeresek neten az előttem szóló hozzászólására, akkor egy az egyben meg fogom találni a jw.org weboldalon? Ez azért szánalmas, mert azt írja, hogy ismeri a másik tanú véleményét és erre bemásolja az őrtorony verzióját. Tehát nincs se saját vélemény, se saját fogalmazás, se semmi, ami önálló, másolás beillesztés van és már észre sem veszik.
2016. márc. 26. 07:32
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves laszlo.antal ha jól értettem magyarázatodat akkor röviden ez aszt jelentené, hogy;- "fogd be a szád, légy vak és süket fogadd el azt amit eléd tesznek".

Megértettem és köszönöm a segítséget, de ez nem fog menni!

Üdvözletem!

2016. márc. 26. 12:07
 5/6 A kérdező kommentje:

Ja elnézést ez még kimaradt mert sietek.

Én feltettem egy kérdést és nem azért tettem fel, hogy kitüntessem magamat vagy, hogy manipuláljak másokat hanem egyszerűen csak azért mert érdekeltek a válaszok, főleg azok válaszai akik így vagy de közük van az Őrtorony szervezethez.

-Hogy miért?-azért mert kíváncsi voltam, hogy mennyire vannak tájékoztatva ezek az Istent kereső emberek mindazzal amit eléjük tár az Őrtorony.

2016. márc. 26. 12:18
 6/6 Molnár Sándorné ***** válasza:

T. Kérdező!

Jézus itt a kisgyermek esetében arra utal, hogy legyünk olyanok mint a kisgyermekek. Mert milyen a gyermek? Állandóan kérdez, érdeklődik. Nekünk ugyan igy kell tennünk. Keresni, és kutatni a Szentirás szavait, vagyis 'ismeretet' szerezni. Üdvözlettel: Judit!

2016. ápr. 19. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!