Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény fiúk! Ti hogy...

Keresztény fiúk! Ti hogy bírjátok az önmegtartóztatást? Könnyen, hisz ebben hisztek, vagy esetleg nektek is nehéz?

Figyelt kérdés

Van barátom,aki keresztény,és be is tartja ezeket a dolgokat. 1,5 éve már együtt vagyunk,de én nehezen bírom már. Nagyon szeretem,és remélem hogy ez a szeretet át segít a nehéz időszakokon minket,de a kérdésem az lenne mégis, hogyan bírja ki ezt egy fiú a mai világban? Őszintén hiszitek, hogy ez így jó, és megéri várni házasságig? És az egyebekkel(pl orális szex, petting) hogyan álltok? Miket gondoltok erről?

Félek, hogy a korai házasság nem valami jó ötlet,mert én nem így terveztem eddig :S

21 L (barátom 20 )

2016. márc. 17. 00:27
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
63%
De ha már hormonzavar, akkor szerintem az sem igazán egészséges, ha valaki tizenéves korától egészen a változó korig szedi a fogamzásgátlót, amit maximum 2-3 gyerek erejéig szakít meg.
2016. márc. 17. 17:09
 22/28 anonim ***** válasza:
55%

A szexet Isten a házasságon belüli kölcsönös örömszerzésre teremtette egy férfi és egy nő között (nem csak gyereknemzésre, de feltétlenül házasságon belülre). Minden más formája visszaélés a szexszel, ezért jó, ha óvakodik tőle az ember. Az ártatlanság elvesztésének érzése, ami a házasság előtti szexszel együtt jár, sokkal rosszabb és tartósabb, mint amit az a rövid testi öröm okozott. Te lány, jó ha nagyra tartod a barátod ilyen elkötelezettségét, mert ritka manapság. Reméljük, a mögötte levő motiváció is jó. Sok a tudatlanság e téren, pedig a Biblia egyértelmű: ha valaki csak szexuális vággyal néz valakire, aki nem a felesége/ férje, már paráznaságot követett el vele a szívében (Máté 5:28). Példa: ha valaki nem tudja, hogy kiugorva a 14. emeletről a betonra meg fog halni, akkor is meghal. A tudatlanság sajnos nem ment meg a paráznaság következményeitől.

SEX HARD -- Drágán add a szexedet!

2016. márc. 17. 17:14
 23/28 anonim ***** válasza:
56%

"Ő nem jár templomba,nem böjtöl,nincs igazabol ilyesmi megszokása."

Tehat nem igazan vallasos, de a hazassag elotti szexet nem akarja, sot a maszturbaciot sem, petting az igen, de orgazmus nem.

Itt valami nagyon nagy baj van... MENEKULJ, amig tudsz.

2016. márc. 18. 01:46
 24/28 anonim ***** válasza:
76%
Igen, efelett a rész felett elsiklottam. Utolsónak igaza van. Hogy lehet, hogy egy fiú, aki pettingel 1,5 éve nem akar elélvezni? Itt vagy valami gáz van, vagy vagy nem emberi akaraterővel van megáldva. Nem azt mondom, hogy most azonnal hagyd ott, előbb azért beszélj vele, de mindenképpen figyelmeztető jel.
2016. márc. 18. 07:05
 25/28 A kérdező kommentje:

Szerinte az is olyan,mint a szex, hogy csak akkor lehet,házasság után. Mivel ez a dolog "SZINTE már szex".

És az orálisról sem lehet szó,sem most, sem házasság után (utána azért nem mert undorítónak találja,csak kézzel lehet)

2016. márc. 18. 07:19
 26/28 anonim ***** válasza:
61%

"SZINTE már szex"

Nem szinte, hanem ténylegesen.

A petting is az, és a csók is az.

Csak persze különböző mértékben.

Ezt nyugodtan meg is mondhatod neki.

Amúgy az olyan petting, ahol nem mentek el a végén, nem túl szerencsés dolog. Lehet, hogy megtanulod ezt a módszert, és így az előjáték sem fog sikerülni majd, mert megszokjátok, hogy nem szabad nagyon felizgulni.

Én is otthagynám ezt az embert. Nem csak most problémás - NAGYON sok probléma lesz vele a házasság után is!

2016. márc. 18. 09:22
 27/28 anonim ***** válasza:
76%
Mint írtam, én abszolút támogatom, ha valaki úgy dönt, hogy vár a házasságig, de nem úgy, ahogy ti csináljátok. Egyrészt azért, amit az előző írt. A csók és a petting is szex és problémák lehetnek, ha azt szokjátok meg, hogy nem szabad elévezni. Másrészt nincs egészséges ember, aki a meztelen párját ölelgetve 1,5 éven át meg tudná állni, hogy ne élvezzen el, akármilyen vallásos is.
2016. márc. 18. 10:47
 28/28 anonim ***** válasza:
0%

Nehéz, de hidd el megéri várni. :)

A Biblia csak jó tanácsot ad.

2016. márc. 19. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!