Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény fiúk! Ti hogy...

Keresztény fiúk! Ti hogy bírjátok az önmegtartóztatást? Könnyen, hisz ebben hisztek, vagy esetleg nektek is nehéz?

Figyelt kérdés

Van barátom,aki keresztény,és be is tartja ezeket a dolgokat. 1,5 éve már együtt vagyunk,de én nehezen bírom már. Nagyon szeretem,és remélem hogy ez a szeretet át segít a nehéz időszakokon minket,de a kérdésem az lenne mégis, hogyan bírja ki ezt egy fiú a mai világban? Őszintén hiszitek, hogy ez így jó, és megéri várni házasságig? És az egyebekkel(pl orális szex, petting) hogyan álltok? Miket gondoltok erről?

Félek, hogy a korai házasság nem valami jó ötlet,mert én nem így terveztem eddig :S

21 L (barátom 20 )

2016. márc. 17. 00:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
46%
Lol, nekem meg van olyan ismerősöm, aki szexelt és baja lett, de ebből nem vonom le a következtetést, hogy a házasság előtti szextől bajod lesz. És igen, én már csak tudom, mert én élek ebben a közegben, nem te.
2016. márc. 17. 14:00
 12/28 anonim ***** válasza:
25%

Pontosan arról van szó, amit az 1-es válaszoló elmondott.

A középkorban nagy vallásosság volt, tehát a "házasság előtti szexet" bizonyára keményen betartatták a fiatalokkal. A különbség annyi volt, hogy a lányokat ott már tinédzser korban férjhez adták, ami azt jelentette, hogy egy 20 éves lány ott már több gyermekes anya volt.

A mai világban változott a helyzet, nem minden lány álma az, hogy tizenévesen már férjes asszony legyen a huszonéves korát meg azzal töltse, hogy gyereket nevel. Többen még tanulni akarnak, karriert építeni, bulizni.

Éppen ezért egy ilyen világban a "házasság előtti szex" dolog már eléggé elavult. Egyszerűen nem erre a korszakra találták ki. Nyilván aki ennek ellenére meg akarja magát tartóztatni az tegye. De nem ítélhetnek el senkit sem érte, aki nem teszi.

2016. márc. 17. 14:09
 13/28 anonim ***** válasza:

"ebből nem vonom le a következtetést"

Nem én vontam le, nem értek én ennyire ehhez.

Orvos mondta neki.

2016. márc. 17. 14:13
 14/28 anonim ***** válasza:
62%

Még valami kifejezetten a Kérdezőnek:

Ez a dolog a srác és közted így nem fog működ, ezért jobban tennéd, ha kiszállnál abból a kapcsolatból. Annak ugyanis nincs értelme, hogy azért menj hozzá feleségül, hogy végre szexuális életet is tudj élni, holott lehet, hogy nem is lenne nektek együtt jó a szex.

És nyilván ő sem várhatja el tőled, hogy hosszú évekig, vagy évtizedekig te önmegtartóztatásban élj, az ő hite miatt.

A legjobb az lesz, ha ő keres magának egy hasonló mentalitású vallásos lányt, akivel vár majd a szexel házasság, te pedig keresel magadnak egy olyan fickót, akivel egy hullámhosszon vagytok, és tudtok szexuális életet is élni.

Tehát én a különválást ajánlanám, de természetesen ti tudjátok, hogy mit csináltok.

2016. márc. 17. 14:17
 15/28 anonim ***** válasza:
63%
De mégis mi az a baj? Mert én ilyenről még nem hallottam, pedig jópár embert ismerek, akik nem feküdtek le senkivel házasság előtt. A katolikus papok se betegszenek meg tömegesen pedig ők soha nem csinálják. Az állatvilágban (emlősöknél) sem hallottam ilyesmiről, pedig én egész életemben állatokkal foglalkoztam.
2016. márc. 17. 15:05
 16/28 anonim ***** válasza:
82%
Nekem volt olyan ismerősöm, aki szexelt házasság előtt és elütötte a villamos. :-))
2016. márc. 17. 15:25
 17/28 anonim ***** válasza:

Fiúknál ilyen nincs, mert ott a természet megoldotta a heti ürítést :-)

Lányoknál meg valamilyen hormonzavar lehet belőle.

2016. márc. 17. 15:58
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
Mutass pár forrást erre, légyszi, mert számomra ez baromi hihetetlen.Én semmilyen forrást nem találtam, ami ezt alátámasztaná. Igazából alig van olyan hiteles kutatás, ami az önmegtartóztatás egészségügyi hatásait vizsgálja. És mondom, állatoknál sem találkoztam ilyennel.
2016. márc. 17. 16:24
 19/28 anonim ***** válasza:

Nem tudom, én is csak tőlük hallottam.

Állatoknál homoszexuális jelenségeket vagy önkielégítést okozhat a hímeknél. Nőstényeknél én sem tudok semmiről.

2016. márc. 17. 16:34
 20/28 anonim ***** válasza:
Homoszexuális jelenségeken és önkielégítésen azt érted, amikor pl a kan kutya hágja a tárgyakat, meg a gazdi lábát meg a többi kant? Ez simán a dominancia kifejezése, szukák és ivartalanított állatok is csinálják. Kutyák esetében leginkább neveléssel lehet rajta segíteni, nem pároztatással vagy ivartalanítással.
2016. márc. 17. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!