Valoban Jézus testének a lenyomatját hordozza a torinoi lepel?
Zsidókhoz írt levél 1:1-3
"A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés. Mert ezzel szereztek jó bizonyságot a régebbiek. Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy a mi látható, a láthatatlanból állott elő."
Én el tudom fogadni a lepel eredetiségét, soha nem láttam és nincs is szükségem, hogy lássam azért, hogy higgyek.
A lepel nélkül is hiszek Istenbe hiszek Jézus Krisztusban és a feltámadásában.
Tudod a Biblia azt írja, hogy egy nap minden titok napvilágra kerül és ha netán a lepel egy hamisítvány akkor Isten gondoskodni fog arról, hogy vagy megsemmisüljön vagy kiderüljön az igazság a lepelről.
Én látva a képeket meg olvasva a tudósok véleményét úgy érzem és gondolom, hogy a lepel valóban Jézus testét fedte mert túl pontos és bonyolult, hogy egy mestermű legyen.
A leplen látható emberi forma olyan mint egy újlenyomat pontosan adja vissza a test formáját a legapróbb részletekig.
Én elfogadom.
Szia!
A Biblia leírása szerint egyértelműen kijelenthetjük, hogy a lepel nem Jézus Krisztus halotti leple! Lukács evangéliuma szerint: Lk 24,12 "Péter azonban felkelvén elfutott a sírhoz, és behajolván látta, hogy csak a lepedők vannak ott; és elment, magában csodálkozván e dolgon."
Még hitelesebb Jánosnak, mint szemtanúnak a leírása: Jn 19,40 "Vették azért a Jézus testét, és begöngyölgeték azt lepedőkbe illatos szerekkel
együtt, a mint a zsidóknál szokás temetni." Jn 20,5-7 "És lehajolván, látta, hogy ott vannak a lepedők; mindazáltal nem ment be. Megjöve azután Simon Péter is nyomban utána, és beméne a sírba: és látta, hogy a lepedők ott vannak. És a keszkenő, amely az ő fején volt, nem együtt van a lepedőkkel, hanem külön összegöngyölítve egy helyen." Úgy gondolom ezek a leírások egyértelművé teszik, hogy Jézus Krisztusnak nem egy halotti leple volt (mint pl. a torinoi lepel), hanem több, méghozzá a fején volt egy keszkenő is!
Üdv. Péter
Nem.
A torinói lepel egy lepel
Hamarabb elküldtem. xD
Tehát nem. A torinói lepel egy nagy lepel, Jézust ezzel szemben zsidó szokás szerint temették el.
Ráadásul az Atyák sem tudnak semmit a lepelről, pedig ők azért közelebb éltek Krisztus korához, így tudniuk kellett volna arról, ha az fennmarad.
Kedves Péter,
Igazad van, hogy a János evangéliuma ezt irja, de a másik 3 evangélium nem igy ir, hanem: Máté:"Jozsef fogta a testet, begongyolte tiszta gyolcsvászonba, és betette saját, uj sirboltjába, amelyet sziklába vágott."
valamint Márk: "Jozsef pedig gyolcsot vásárolt, levette őt és begongyolte a gyolcsba."
valamint Lukács:"Aztán levette, gyolcsba gongyolte, és egy sziklába vágott sirba helyezte, amelyben még senki sem fekudt"
3vs 1... szerintem nyilvánvalo az eredmény...de én ugy gondolom, hogy mind a 4 evangéliumnak igaza van, és csak ha a 4-et osszerakod akkor kapod meg a teljes igazságot: e szerint lehet tobb 2lepelrol" van szo, de kellett, h legyen 1 amiben maga test fekszik, még ha a tobbi "kiegészito" is... nos ez meg is van, mivel a torinoi lepel testén láthato egy kendőféleség a fej alatt, a nyakon.. talán ez az "keszkenő"amirol szo van Jánosnál, esetleg lehet ezzel kototték fel az állát.. de a szinoptikus evangéliumok csakis 1 gyolcs vászon lepelrol beszélnek... és ezzel az 1-el is nagyon szépen belehetett gongyolni a testet... szerintem ez 1 jel az Urtol, a hivoknek, hogy akik hisznek még jobban higgyenek, de mindenki hisz amit akar. szerintem ez a lepel tényleg Jézus testének a lenyomatját hordozza, amugy annak aki azt irta, hogy elrejtették az igazait, h ne tudjanak rola DNS-t venni: hát már vettek vérmintát, és valamilyen A-4 vagy A-B vagy valami ilyesmi vért kaptak, ami arra a kornyékre jellemzo ahol Jézus élt, és nagyon nagyon rtka vércsoport... amugy miért titkolná a vatikán? Hisz Jézus emberként jott a világba, istenségét a tulvilágon hagyta, miért ne lenne termmészetes, hogy legyen neki is vére/vércsoportja? :D
Dante
és a lenyomat létrejottét, hogy magyarázod? esetleg festették? a tudosok elmondták, hogy idegen fénysugár jott kia testbol, ami a feltámadással kapcsolatos, a sok sebhely/vér lenyomat, ami mind meg1-ezik Jézus megkinzásával? amugy tobb olyan tudos van aki hitelesnek nyilvánitja a leplet, mint olyan aki szerint hamisitvány... Amugy ugy olvastam, hogy 1300 korul keletkeztek az 1. irásos források rola, és a tudosok szerint Jézus temetése utántol 1300-ig magántulajdon volt és el volt dugva vagy valami ilyesmi... Szerintem is tul pontos és bonyolult ahhoz, hogy hamisitvány legyen. Mit szolsz hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!