Magyar nyelvű Buddhista, Hindu, Taoista, Konfucionizmus, Zoroasztrizmus (vásárolható) szentkönyvek?
Elsősorban a kapható könyvek érdekelnek és hogy hol lehet megvenni. Csak az eredeti szentírások érdekelnek (Védák, Tao Te King, stb.) és nem későbbi írók művei bármilyen híresek is (se a dalai lámáé, se senkié). Fizikai könyv és nem ebook érdekel.
Hinduizmus
*A Védákat (legalább a Rigvédát) nem fordították le magyarra? Csak részleteket találtam magyarul.
*A Bhagavad Gítát megvenném de csak a Vekerdi fordításban, úgy nem találtam
*Mi van még?
Buddhizmus
*Találtam Vekerdi fordításban "Buddha beszédei"t, de ez most a Tripitakából, vagy honnan van, minek a fordítása
Taoizmus
Megvan Lao Ce Tao Te King. Mi van még?
Konfúcionizmus:
Megvannak az Analektek
+érdekelne még Zoroaszter Avesztája hol kapható.
Ha külön-külön ráguglizol mindegyikre, akkor fog csak kiderülni, hogy ezek közül melyik az, ami beszerezhető.
A moly.hu-t ajánlanám még, ott van használtkönyv-börze is, és némi szerencsével a komolyabb fajsúlyú irodalom is beszerezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!