Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelenthet ez?

Mit jelenthet ez?

Figyelt kérdés

Szólt hozzám még Isten kb. 2-3 éve.

Nagyon sokat álmodtam vele mostanában már nem. Jézus alakját és az arcát is láttam.....

2016. márc. 11. 12:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nos Jézus arcát és alakját, mi alapján láttad?

Ugyan is nincs fénykép róla, s legfeljebb egy emberek által készített, filmszereplő karakterét képzelted magad elé.

S a Teremtő a Biblián keresztül szól az emberekhez, illetve a szolgáit használja fel, hogy közölje szándékait.

A kérdésem az, hogy amikor "hozzád szólt", mit mondott?

2016. márc. 11. 13:28
 2/15 A kérdező kommentje:

Minden álmomban láttam tisztán Jézust.

Úgy tudom nagyon kevés ember látja álmában még akkor is, ha csak egy kitalációs formáját látja a személy.

Amikor szólt hozzám Isten csak a nevemet mondta, megkérdeztem pár embert akik értenek ezekhez. Azt mondták, próbál engem formálni, "használni" akarna..

De nem tud, mert olyan életet élek ami nagyon nem jó. Sajnos ez igaz.

Itt most konkrétan arra utalok, hogy sokat csajozom stb stb. Semmi komolyabb dolog.

Úgyhogy nem tudom mire véljem az álmaim és azt, hogy szólt hozzám.

2016. márc. 11. 13:41
 3/15 anonim ***** válasza:
65%

vigyázz kedves kérdező ez egy jehova tanúja!

úgy gondolom nem lehet tudni, a kiválasztottságtól a skizofréniáig bármi lehet, azt javaslom menj el esetleg templomba, érdeklődj a kereszténység felől, olvasd el bibliában a jézus életét ismertető részeket (a nevükben az van hogy "evangélium") és ha azonosulható csatlakozz a kereszténységhez, bízhatsz benne, hogy közben vagy későb Isten felfedi a részleteket előtted

2016. márc. 11. 13:57
 4/15 anonim ***** válasza:
Ezek csak sima álmok voltak, nem kell túlragozni. Az Isten ritkán szólít meg "direktbe" embereket, és akkor is csak azokat, akik aktív hitéletet élnek. Nem valószínű, hogy pont te lennél ez alól kivétel.
2016. márc. 11. 14:44
 5/15 A kérdező kommentje:

Hát barátom nagyon tévedsz akkor!:)

Ismerek olyan embereket akik úgy váltottak életmódot, hogy Isten "megérintette" őket. És a régi életüket felmondták!

Szóval ez nagyon elüt a valóságtól amit írtál.

2016. márc. 11. 15:24
 6/15 anonim ***** válasza:
én is ismerek olyan embert akinek volt egy álma ez alapján utána nézett a kereszténységnek és most pap :D bár igaza van a válaszolónak hogy ez ritka dolog
2016. márc. 11. 17:17
 7/15 A kérdező kommentje:

Persze, hogy ritka. Tudom én is. De amit ő állít, hogy csak aktív keresztényekhez szól, olyan nincs. Mert lehet aki még nem keresztény és így vezeti rá arra, hogy az legyen.

Kinek-hogy.

2016. márc. 11. 17:44
 8/15 anonim ***** válasza:
Engem akkor szólított meg szó szerint, amikor még nem is ismertem őt. Ismerősömnek gyógyulást ígért álmában és megadta neki, ő is keresztény lett. Van ilyen. Van akit így szólít meg, van akit úgy. Sok félék vagyunk.
2016. márc. 11. 18:41
 9/15 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy az álmaid első sorban nem informatívak. Egyszerűen Isten szerette volna felhívni Magára a figyelmedet, ami részben sikerült is, hiszen gondolkozol rajta. A Biblia szavait ajánlom figyelmedbe:

"Így szólt az Úr: Álljatok az utakra, és nézzetek szét, és kérdezősködjetek a régi ösvények felől, melyik a jó út, és azon járjatok, hogy nyugodalmat találjatok a ti lelketeknek! És azt mondták: Nem megyünk! Őrállókat is rendeltem föléjök, mondván: Figyeljetek a kürtnek szavára! És azt mondták: Nem figyelünk! Azért halljátok meg, ti nemzetek, és tudd meg, te gyülekezet azt, ami következik reájok. Halld meg, oh föld! Ímé, én veszedelmet hozok erre a népre: az ő gondolatainak gyümölcsét; mert nem figyeltek az én beszédeimre, és az én törvényemet megvetették." (Jer 6,16-19)

A lényeg, hogy nézz szét, keress, kutass. Figyelj a kürt szavára. A kürt szava messzire is hallható, harsány hang. De amikor messziről hallod, akkor csak egészen halk. Azért kell rá figyelni, hogy meghalljad. Amikor meghallod, akkor pedig kövesd. Egy titok: amikor meghallod a kürt hangját, akkor belülről kapsz egy jelzést, ami igazolja, mondhatni leláttamozza a te számodra. Ha erre a belső jelzésre figyelsz, nem téveszted el, de ha nem, akkor garantált a céltévesztés. Bibliai szempontból nem jó dolog a "csajozás", és mindaz, ami ezzel együtt jár. De a te legnagyobb problémád mégsem ez. Ez csak következmény. A legnagyobb problémád az, hogy nem ismered Istent, pedig Ő megismerhető, de legalábbis nincs Vele közösséged. Nem tudom túl vagy-e már az újjászületésen. Ha igen, akkor is vannak további lépcsőfokok, amelyeket venned kell, különben a hajód megfeneklik akkor is, ha már elindult a kikötőből.

2016. márc. 11. 22:03
 10/15 anonim ***** válasza:

Sámuel első könyve » 3. fejezet

2

És történt egyszer, mikor Éli az ő szokott helyén aludt, (szemei pedig homályosodni kezdének, hogy látni sem tudott),

3

És az Istennek szövétneke még nem oltatott el, és Sámuel az Úrnak templomában feküdt, hol az Istennek ládája volt:

4

Szólott az Úr Sámuelnek, ő pedig felele: Ímhol vagyok!

5

És Élihez szalada, és monda: Ímhol vagyok, mert hívtál engem; ő pedig felele: Nem hívtalak, menj vissza, feküdjél le. Elméne azért és lefeküvék.

6

És szólítá az Úr ismét: Sámuel! Sámuel pedig felkelvén, Élihez ment, és monda: Ímhol vagyok, mert hívtál engem. És ő felele: Nem hívtalak fiam, menj vissza, feküdjél le.

7

Sámuel pedig még nem ismerte az Urat, mert még nem jelentetett ki néki az Úrnak ígéje.

8

És szólítá az Úr harmadszor is Sámuelt; ő pedig felkelvén, Élihez ment és monda: Ímhol vagyok, mert hívtál engem. Akkor eszébe jutott Élinek, hogy az Úr hívja a gyermeket.

9

Monda azért Éli Sámuelnek: Menj el, feküdjél le, és ha szólítanak téged, ezt mondjad: Szólj Uram, mert hallja a te szolgád. Elméne azért Sámuel, és lefeküvék az ő helyére.

10

Akkor eljövén az Úr, oda állott és szólítá, mint annak előtte: Sámuel, Sámuel! És monda Sámuel: Szólj, mert hallja a te szolgád!

11

És monda az Úr Sámuelnek: Ímé én oly dolgot cselekszem Izráelben, melyet valakik hallanak, mind a két fülök megcsendül bele.

2016. márc. 11. 22:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!