Most akkor Jehova Tanúi mégsem fogadják el az ősrobbanást?
Ezt nem értem, eddig úgy tudtam hogy az univerzum keletkezési és fejlődési modellje elfogadott náluk.
Az online könyvtár is erre enged következtetni, és a személyes beszélgetéseim is. Eddig.
De itt, ezen az oldalon lévő válaszok némelyike nem ezt mutatja. És elvileg aki írt az Jehova Tanúja. Persze lehet csak én tévedek és az adott személy mégsem az.
Kedves 10-es hozzászóló rátapintott picit.
Vannak, akik tudatlanságból cáfolják az ősrobbanást, ám mi nem. Mi tudjuk, hogy ezt a folyamatot Isten indította be.
Ő volt, aki a nem létező anyagból anyagot alkotott ("teremtett") -, és a világegyetemünk "megszületett" egy óriási, felfoghatatlan kozmikus kilekődésben egy parányi szingularitásból - ez tény! Ezt Isten csinálta!
Nem az evolúció! Isten gyermekei vagyunk, nem a vakvéletlené!
Kérdezőnek: nem fogadhatjuk el az ősrobbanás világalkotó szerepét, hiszen intelligencia nélküli és egy robbanás csak rombolni tud, nem pedig építeni, (de még személyes /mondjuk emberi/ robbantás történik is akkor is vigyázni kell). Ha az ősrobbanás által alkotta Isten a 'kezdetet' (1Móz 1:1), neki nem okozhatott problémát!!!!!!
(egy Tanú)
Szia Kérdező!
Mi sem vagyunk tökéletesek, vannak közöttünk tizenévesek és nyolcvan évesek is - és még ebben a korban is van aki nettezik:)
Éppen ez miatt van aki így, van aki úgy értelmezi az ősrobbanás elméletét.
A linkek is mint lehetőséget említi, ezért lehet eltérő az elképzelés.
Alap: Isten tevékenyen teremtett
Hogyan? - mi sem tudjuk, mert nincsen szó róla a bibliában = lehetett így is vagy másképpen is.
Mint közösség sem mellette sem ellene nem foglalunk állást, mint személyek gondolhatjuk így is és úgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!