Elvált férfi, akinek a neje újranősült, lehet szerzetes?

8.vagyok
Ha a mostohával él az apa akkor is a gyermek apja marad,gyermektartást kell fizetnie és a gyermeknek biztosan van igénye az édesapára. Szerintem kizárt hogy szerzetes lehetne a nyugati(katolikus) egyházban. A szerzetesek szegénységet,engedelmességet is fogadnak ezért szerintem ezek a dolgok nem férnek össze. Az egyhàz nem fogja elválasztani az apát a gyerektől.
Azután ott van még az is hogy szerzetes ne csalódásből legyen valaki, hanem Isten hívásàra mintegy válaszként. A nyugati egyház alapból két életutat ismer az egyik a házasságban való a másik a szerzetességben való megszentelődés útját ami egy életre szól és ezt lehetőleg fiatal korában döntse el az ember. Azért mindíg vannak ķívételek, ha komolyan érdekel a dolog, egyházjogász tud segíteni. A keleti egyház (orthodox) másként fogja fel a szerzetességet az emberi életút szempontjából nem ennyire merevek. Viszont ott is szigorú az elbírálás és hosszú idő amíg valakit érdemesnek tartanak a szerzetességre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!