Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bántjátok Jehova Tanúit?

Miért bántjátok Jehova Tanúit?

Figyelt kérdés
Azért mert máshogy gondolkodnak Istenről vagy Jézusról? Én egy ex-érdeklődő vagyok. Sok évembe telt mire rájöttem hogy az ő általuk hirdetett"Csak ez az Igazság" nagyon gyenge lábakon áll!!! Sok tanítással nem értek egyet és meg is tudom cáfolni a Bibliából. Mégis tiszteletben tartom az ő hitnézeteiket!! Azt hiszitek nem tudják hogy egy szervezet irányítja őket???? Dehogynem tudják! De ők ezt büszkén vállalják mert hiszik hogy ez a szervezet Istené. Azt hogy mi nem ezt hisszük , vagy tudjuk! az már a mi dolgunk! Megmondom őszintén sokszor irigylem őket!!! Abból a töretlen és megingathatalan hitből kellene nekem egy ici pici is ami nekik megadatott! Biztosan többen közülük már észrevették a hiányosságait a szervezetüknek, a vezető testületnek, a testvéreiknek, de akkor is Hűek maradnak ahhoz ami felé egyszer elkötelezték magukat!Szerintem ez becsülendő......még akkor is ha nem értünk velük egyet.

2016. márc. 3. 13:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
46%

Kedves Kérdező van igazság is abban amit írsz, viszont van néhány pont amiben nem tudok egyetérteni veled.

Papolunk itt a szeretetről, de mit is jelent tulajdonképpen a szeretet!?

Pl. ha egy embertársad bajban van és fuldoklik a vízben, te képes lennél ott hagyni és tovább állni, vagy megtennél mindent, hogy kimentsd a felebarátodat?

Hasonló a történet a Jehova Tanúival is, ők "fuldokló" emberek akiket csúnyán becsaptak. És mi ha már keresztényeknek nevezzük magunkat nem lehetünk közömbösek és a "szeretet" címszó alatt elengedni magunk mellett azt a lehetőséget amivel segíthetünk nekik.

Persze, én is látom, hogy vannak rosszindulatú provokatív kérdések, viszont a legtöbb kérdés ami hozzájuk szól azt inkább "ébresztő" kérdésnek nevezném.

Biztos vagyok benne, mint ahogy te is íród, hogy sokan közülük tudatában vannak, hogy ők tulajdonképpen egy "KFT" ügynokei de sajnos nem tehetnek semmit mert az egész életük a tét és inkább és benne maradnak a hazugsága már csak azért is, hogy ne veszítsék el szeretteiket, egzisztenciájukat, de abban is biztos vagyok, hogy segíteni kel nekik.

Ők keresztényeknek nevezik magukat de sajnos NEM keresztények nagyon távol áll tőlük Krisztus csak ezt nagyon nehéz beismerni és ezért olyan nehéz őket észhez téríteni.

Ha holnap azt a "parancsot" adja ki nekik a szervezet, hogy Krisztust imádni kell, akkor ők mindenféle kutatás meg kérdések nélkül imádni is fogják.

Tehát valamien módon közeledni kell hozzájuk ha már adott a lehetőség mert ők is ugyan ezt teszik csak sokkal elszántabban és ravaszabban mint akár melyik más keresztény vallás.

Nem csak a rossz felét kell nézni ezeknek a kérdéseknek, hanem a jót is.

2016. márc. 3. 18:57
 12/17 anonim ***** válasza:
37%
Sokan azért támadják őket, mert nem bírnák elviselni, ha nekik volna igazuk. Így jobb aláásni őket. Hiszen mi az, hogy nem mi vagyunk a kis kedvencek?
2016. márc. 3. 20:33
 13/17 anonim ***** válasza:
68%

Biztosan többen közülük már észrevették a hiányosságait a szervezetüknek, a vezető testületnek, a testvéreiknek, de akkor is Hűek maradnak ahhoz ami felé egyszer elkötelezték magukat!

Ezt kikényszerítik belőlük. Szoros kapcsolatot csak más Tanúkkal ápolhatnak, és ha kilépnek, akkor a bent maradóknak el KELL szakítaniuk velük majdnem minden kapcsolatot. Ezzel vannak a Szervezethez láncolva. Ezt ők szeretetteljes elrendezésnek nevezik, holott szenvedést okoz. Nekik szabad ezt arra hivatkozva, hogy így akarják megmenteni őket?

A másik: Nem Jehova Tanúi a célközönség, hanem az olvasók, hogy ne dőljenek be a Tanúknak, akik egy MLM csoport tagjai. Nekik írok, és nem a Tanúknak, akik tévedéseket hirdetnek még a saját vallásuk szerint is, hiszen szerintük csak fokozatosan fejtik ki nekik az igazságot.

Mindez úgy tűnik, mintha üldöznénk őket, és nem szeretnénk őket. Pedig ez nem üldözés. Az igazi üldözést például Szaúd-Arábiában élik át keresztények, akiket még ma is keresztre feszítenek. Vagy akit csak azért ölnek meg, mert állampolgársága alapján hitehagyott muszlimnak vélelmezik, pedig keresztényként nőtt fel.

2016. márc. 3. 21:41
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem állt szándékomban provokálni, egyszerűen csak kiváncsi voltam a véleményekre, ki miért támadja őket, miért olyan "elviselhetetlenek"!!!
2016. márc. 4. 08:22
 15/17 anonim ***** válasza:
Például azért is, mert aki itt őszintén megírja a véleményét, azt nagyon csúnyán lepontozzák!
2016. márc. 4. 08:40
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Tanúsíthatom, hogy így van....lepontoznak de kegyetlenűl
2016. márc. 4. 18:31
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Nem köteleződtünk el sehová, csak is Istenhez!

Biztos sokat tanultál a Bibliából, de sajnálom, hogy a kérdéseidre nem kaptál választ. A hitet pedig önmagunknak kell kifejleszteni és kérni Jehovától.

Azt pedig, hogy miért bántanak minket, meg tudhatod szintén a Bibliából ;)

2016. márc. 22. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!