Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miről fogom tudni, hogy nem...

Miről fogom tudni, hogy nem csak képzelődöm, hanem valóban hiszek és megtaláltam Istent?

Figyelt kérdés

Több ember is beszámolt nekem "istenes" élményeiről. (Pl.: angyalokról, őrangyalokról, stb.)

Beszéltek hozzájuk, útmutatást kaptak. stb.

Ezek a beszámolók nekem úgy tűntek, mintha csak képzelődnének. Persze lehet, hogy úgy van, ahogy elmondták, de lehet, hogy mégsem...

2016. febr. 29. 06:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Isten ,ma már csak a Biblián keresztül tart kapcsolatot az emberekkel.

Régen sok féle képpen szólt az emberekhez ,álmokban ,látomásokban ,prófétákálltal.

De napjainkban,kb:2000éve ,vagy mióta kész a Biblia,csak a Bibliát használja Isten ,hogy hitre jussál.

Őmaga fog vissza igazolni a Bibliában ,hogy valóban hiszel e benne .

2016. márc. 2. 18:31
 12/18 A kérdező kommentje:

Bocsánat, nem tudom, hogy ezt a kérdést itt felvethetem-e vagy ezt külön kérdésként kellene feltennem?

Ha Isten mindenható, akkor miért van szüksége angyalokra?

2016. márc. 3. 23:06
 13/18 anonim ***** válasza:

Isten mindenható, mindentudó. Nincs szüksége semmire, nekünk van szükségünk, hogy megértsük, küldöttekkel "üzen". Az ógörög „angelos” magyarul: hírvívő jelentése alapján Isten akaratának, végzéseinek, kegyelmének hírnöke

[link]

2016. márc. 3. 23:27
 14/18 A kérdező kommentje:
Érdekes ez a "küldöttekkel üzen" verzió, bár fel nem fogom egyenlőre.
2016. márc. 4. 07:03
 15/18 anonim ***** válasza:

és miért? Pedig egyszerű. Isten a Lét.

"nem mond ki semmit, nem rejt el semmit, hanem jelez"- mondja Hérakleitosz.

Jelek vannak, amit meg kell tanulni olvasni egy embernek. Mivel bennünk él Isten - "Tibennetek van a világ világossága"- ha beszélsz egy emberrel, lehet hogy onnan is megérted az üzenetét. Ha szemléled a természeti formákat, lehet, hogy onnan is fogod az üzenetét. A teremtett világból szakadatlanul olvasni lehetne a Teremtő üzenetét. Az olvasmány adott - de olvasni meg kell tanulni. Minden rajtunk múlik.

„A lég, a fellegek, az erdő,

Mikéntha minden zengene…

A föld, a csillagok, a tenger,

Minden szívemmel van tele.

És mintha mind lobogna, égne;

Rajongna, élne szikla, rög…

Állat, virág, fa, sőt az ember

Érezne tégedet, Örök!…

[…]

És mintha mind belém ömölne,

Az óceán s a csillagok,

Szín és sugár, dal, illat, éter:

Úgy érzem, én minden vagyok."

(Komjáthy Jenő: Az örök dal,részlet)

2016. márc. 4. 07:22
 16/18 A kérdező kommentje:

Ez nagyon ott van,

Na, az ilyen szövegek segíthetik a megvilágosulást.

2016. márc. 4. 09:10
 17/18 Attila_the_hun ***** válasza:
A hit csak egy tömegpszichózis. A hittérítés eredménye pedig önigazolás a hiedelemre.
2016. márc. 7. 23:12
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha majd őszintén ,szívedből eltudod mondani ,hogy köszönöm Jézus ,hogy meghaltál a bűneimért,és ez által örök életem van,akkor már valószínű ,megtaláltad Istent.

De Ő úgy is vissza igazol, hogy ne legyenek kétségeid.

ui:

Még nem találtad meg ,Jézusban , Istent????bocsi de le vagy maradva.Hajrá mindent bele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016. márc. 11. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!