Miről fogom tudni, hogy nem csak képzelődöm, hanem valóban hiszek és megtaláltam Istent?
Több ember is beszámolt nekem "istenes" élményeiről. (Pl.: angyalokról, őrangyalokról, stb.)
Beszéltek hozzájuk, útmutatást kaptak. stb.
Ezek a beszámolók nekem úgy tűntek, mintha csak képzelődnének. Persze lehet, hogy úgy van, ahogy elmondták, de lehet, hogy mégsem...
Isten ,ma már csak a Biblián keresztül tart kapcsolatot az emberekkel.
Régen sok féle képpen szólt az emberekhez ,álmokban ,látomásokban ,prófétákálltal.
De napjainkban,kb:2000éve ,vagy mióta kész a Biblia,csak a Bibliát használja Isten ,hogy hitre jussál.
Őmaga fog vissza igazolni a Bibliában ,hogy valóban hiszel e benne .
Bocsánat, nem tudom, hogy ezt a kérdést itt felvethetem-e vagy ezt külön kérdésként kellene feltennem?
Ha Isten mindenható, akkor miért van szüksége angyalokra?
Isten mindenható, mindentudó. Nincs szüksége semmire, nekünk van szükségünk, hogy megértsük, küldöttekkel "üzen". Az ógörög „angelos” magyarul: hírvívő jelentése alapján Isten akaratának, végzéseinek, kegyelmének hírnöke
és miért? Pedig egyszerű. Isten a Lét.
"nem mond ki semmit, nem rejt el semmit, hanem jelez"- mondja Hérakleitosz.
Jelek vannak, amit meg kell tanulni olvasni egy embernek. Mivel bennünk él Isten - "Tibennetek van a világ világossága"- ha beszélsz egy emberrel, lehet hogy onnan is megérted az üzenetét. Ha szemléled a természeti formákat, lehet, hogy onnan is fogod az üzenetét. A teremtett világból szakadatlanul olvasni lehetne a Teremtő üzenetét. Az olvasmány adott - de olvasni meg kell tanulni. Minden rajtunk múlik.
„A lég, a fellegek, az erdő,
Mikéntha minden zengene…
A föld, a csillagok, a tenger,
Minden szívemmel van tele.
És mintha mind lobogna, égne;
Rajongna, élne szikla, rög…
Állat, virág, fa, sőt az ember
Érezne tégedet, Örök!…
[…]
És mintha mind belém ömölne,
Az óceán s a csillagok,
Szín és sugár, dal, illat, éter:
Úgy érzem, én minden vagyok."
(Komjáthy Jenő: Az örök dal,részlet)
Ez nagyon ott van,
Na, az ilyen szövegek segíthetik a megvilágosulást.
Ha majd őszintén ,szívedből eltudod mondani ,hogy köszönöm Jézus ,hogy meghaltál a bűneimért,és ez által örök életem van,akkor már valószínű ,megtaláltad Istent.
De Ő úgy is vissza igazol, hogy ne legyenek kétségeid.
ui:
Még nem találtad meg ,Jézusban , Istent????bocsi de le vagy maradva.Hajrá mindent bele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!