Jehova Tanúi ki tölt be fontosabb szerepet az életetekben, Jehova földi Szervezete (mint ahogyan ti nevezitek), vagy pedig Jézus?
Ezt csak azért kérdezem mert nem olyan rég egy beszélgetés során egy Tanú kijavított amikor a szervezetet vallásnak neveztem. Azt mondta, hogy nem vallás hannem annál jóval több mert a szervezet Jehova egyedüli földi szervezete.
Ha töllem megkérdezné valaki ugyan ezt, természetesen nem azt mondanám, hogy a ref. vallásom a fontosabb hanem azt mondanám, hogy Jézus Krisztus. A vallásom nem azonos a Megváltómmal, mert ma még lehet, hogy református vagyok de holnap már nem biztos, hogy az leszek. Persze ez nem azt jelenti, hogy Jézus nincs jelen a gyülekezetben, az Isten tiszteleten hisz megigérte, hogy ahol az Ő nevében imádkoznak gyülnek össze emberek ott Ő is jelen van.
Tehát református vagyok mert ebbe a vallásba születtem bele, itt kereszteltek meg és szeretem a gyülekezetemet mert eléggé ősszetartó emberek vannak és van szeretet közöttúnk, peresze itt is akadnak próblémák, dehát hol nem? De semmi képpen sem tudnám a vallásomat jobban "isteníteni" mint Jézust.
Szóval engem az érdekel, hogy mivel ti a Szervezetet nem vallásnak minősititek, hogy álltok ezzel a kérdéssel?
Egy kicsit egyszerűsítem a kérdést, hogy jobban meg lehessen érteni; ha választás elé kerűlnétek(mindegy milyen okból) Jézus vagy a Szervezet, melyiket tartanátok fontosabbnak?
Elnézést a fogalmazásért, de gondolom, így már megértitek, hogy mi érdekel.
Ja és mégvalami az olyan válaszokat, hogy pl. "Jézus azonos a Szervezettel, vagy nem tudok választani..stb stb" nem igazán tudom elfogadni kielégítő válasznak mert első sorban nem Jézus Tanúinak nevezitek magatokat, nem Jézus földi Szervezetének a tagjai vagytok hanem mindkét esetben a Jehova név tölti be a legfontosabb helyet.
Előre is köszönöm a kielégítő válaszokat és mégegyszer elnézést a fogalmazásért meg a hibákért!
Sajnos mindig egy valamit kihagysz az okokból,
Jézus nem vallásokat támogat, hanem az általa kinevezett ember ajándékokat, akiket megbízott a földön élő tanítványainak terelgetésével, és a szellemi jólétük támogatásával.
S mivel egy keresztény életút van, és nem vallások sokfélesége, meg kell vizsgálni, hogy Jézus kiket támogat és miben támogat a leírások szerint.
Ha csak egyik kijelentését vesszük a sok közül:
(Máté 28:20) . . .És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Kérdés: Kikkel van Jézus, kik azok akiket támogat,
A Biblia egésze, és ezen rész összessége szerint, azokat akik teljesítik azt a megbízatásukat, amit Jézus kiosztott nekik az utolsó napig bezárólag.
Nem lenne még emberi szemszögből sem logikus, hogy Jézus vallások és tanítások sokféleségét, és annak káoszát támogatná, ami ahogy láthatjuk is, nem összekovácsolja embereket, vagy a hívőket, hanem megosztottá teszi Őket. nyilván egy tanítás, egy imádat kell hogy létezzen.
s hogy melyik az, azt mindenki döntse el, a Biblia olvasásának fényében, annak teljességét tekintve.
Isten soha nem ökomenizmust tanított, vagy támogatott és Jézus sem, mindig egy imádat volt, és ehhez kellett "csatlakozni", ha szabad ezt a szót használni.
Jézus nem fogadta el a Zsidók vallási hagyományait, a Római vallásokat, Görög vallásokat, és egyiket sem, Izrael idejében szintén egy imádat volt, Jehova óva intette a népét ilyesmitől.
Hozzá lehet közeledni, de a népe, nem gyakorolhat más imádatot, vagy ha jobban tetszik, vallást.
Vagy is mehet, de a Bibliából tudjuk, mi a véleménye Istennek erről, ha elhagyják Őt.
Vidiripi
"Nem lenne még emberi szemszögből sem logikus, hogy Jézus vallások és tanítások sokféleségét, és annak káoszát támogatná,..."
Igen ebben van logika és igeileg is alátámasztható!
De amikor a szervezet azt állítja hogy Jézus megvizsgálta a felkenteket 1918-ban akkor ezt honnét tudja?
S azt honnét tudja hogy 1919-ben kinevezte a rabszolgát mindene fölé? Mert ezeket a dolgokat igeileg én nem látom alátámasztottnak.
Szóval ez a szervezet ez igen csak érdekes dolog. Meg van a keresztelkedési kérdés is.
Az is egy szervezeti dolog. Megfigyelted már hogy miről is szól?
A 2. kérdés.
"...Isten szellemtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?"
Miért pont annak és miért kell ennek elhangoznia, miért erre kell bemerítkezniük a leendő tanúknak? Melyik Bibliai alapelv vagy ige támasztja alá?
Amikor Jézust bemerítették egy szervezethez csatlakozott? Vagy amikor későbbiek folyamán embereket bemerítettek őket is egy szervezet tagjaként azonosították? Nem értem annak a gondolat menetét aki ezt megfogalmazta.
Mert az igében világosan szerepel Jézus elmondja hogy kinek kell bemerítkezni. S az nem egy szervezet. Legalábbis az én szövegértésem szerint.
Kedves kérdező!
Természetesen a legfontosabb az életünkben Isten, akit imádunk, az Atya (nevét tudjuk, a kiejtés lehet sokféle), és a Fia, a Megmentő (az eredeti görög szerint), bár én jobban szeretem a Megváltót, mert arról van szó, hogy Ő váltott meg minket egyszer és mindenkorra az ádámi öröklött bűntől és haláltól.
"Egy kicsit egyszerűsítem a kérdést, hogy jobban meg lehessen érteni; ha választás elé kerűlnétek(mindegy milyen okból) Jézus vagy a Szervezet, melyiket tartanátok fontosabbnak?"
Természeretesen Jézust, de ez egy értelmetlen kérdés - mégha te szándékosan annak is akarod látni . , mert a keresztény gyülekezet nem lehet ellentmondásban az Úr Jázussal! ilyen szituáció nem fordulhat elő, mert a gyülekezet feje Jézus! A gyülekezeten keresztül jövő bármiféle utasítás/irányítás/előírás/figyelmeztetés/tanács vagy nevezd bárhogy ahogy akarod, sohasem lehet ellentétben Istennel! Jézus a gyülekezeten keresztül vezet, a gyülekezet pedig Istené , melynek Jézus urunk a feje. Ez így működik a Szentírás szerint!
Kedves Vidiripi!
"De amikor a szervezet azt állítja hogy Jézus megvizsgálta a felkenteket 1918-ban akkor ezt honnét tudja?
S azt honnét tudja hogy 1919-ben kinevezte a rabszolgát mindene fölé? Mert ezeket a dolgokat igeileg én nem látom alátámasztottnak."
Persze, hogy nem, mert nem vizsgáltad meg. Hiszen nincs benne a Bibliában egyetlen évszám sem, az igaz. De belevetetted már magad a témába, hogy tényleg megvizsgáld? Anélkül nem lesz "igeileg alátámasztott" , az igaz, csak legyintesz rá.
"Szóval ez a szervezet ez igen csak érdekes dolog. Meg van a keresztelkedési kérdés is.
Az is egy szervezeti dolog. Megfigyelted már hogy miről is szól?
A 2. kérdés.
"...Isten szellemtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?" "
Jogos felvetés, ezt már beszéltük is, hogy ezzel a megfogalmazással én magam sem értek egyet. Neked írtam már, abban biztos vagyok, amikor ezt elmagyaráztam neked, de ide is szívesen kiírom, hogy én az Isten, az ATya, Jehova Isten (JHVH/JEHÓVÁH) tanúja vagyok és nem egy szervezeté! Én magam nem tartom magam egy földi szervezet tagjának, hanem ISTEN NÉPE tagjának (Csel 15:14)
Ám az igaz, hogy ez a nép Krisztus népe, az Ő követőié, akik azért vannak, hogy Isten királyságáról prédikáljanak egészen a végig! Ahogy Jézus első követői, mi is szervezettek vagyunk ennek a munkának az elvégzésére, mint a keresztény gyülekezet (ha úgy tetszik egyház, "ekklészia") egész világméretű közössége! Ez a legfontosabb célunk, mert ez volt az Úr Jézus parancs mennybemenetele előtt!
Vidiripi
Tantételbeli barátom!
Ne vedd zokon de nem neked írtam. Így evidens hogy mivel utánam írtál előtte eszembe sem jutott hogy te is bekapcsolódsz.
Tehát arra reagáltam amit mások írtak és nem arra amit te. S igen nekem már írtad. De emlékeztetlek rá hogy Jehova tanúi között sem teljesen egyforma emberek vannak. S nem mindenki úgy gondolkozik mint te. S az egy tény hogy ebben a szövegben az hangzik el hogy egy szervezet tagjaként azonosít téged!
Attól még a keresztelkedési kérdés igen is erősen kétséges jellegű. Persze ezzel biztosan nem ért mindenki egyet de nem is ez a lényeg.
"Persze, hogy nem, mert nem vizsgáltad meg. Hiszen nincs benne a Bibliában egyetlen évszám sem, az igaz. De belevetetted már magad a témába, hogy tényleg megvizsgáld? Anélkül nem lesz "igeileg alátámasztott" , az igaz, csak legyintesz rá."
A háromságot is meg lehet magyarázni. De mindketten tudjuk hogy nem Biblikus tanítás! De jó, legyen. Készítesz kifejezetten nekem egy vázlatot - ha időd engedi - amivel elkezdhetem a vizsgálódást?
Lennének még kérdéseim de nem akarom elvinni a témát. S azt sem akarom hogy úgy érezd hogy piszkállak téged. De mindezek ellenére akkor sem tudok kibékülni a szervezeteddel. Pedig vannak dolgok amikkel egyet értek de őszintén nem tudnék híve lenni a közösségnek. Ez van jelenleg. De nem zárom ki a változás lehetőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!