Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell jól imádkozni?...

Hogyan kell jól imádkozni? Hogyan kell tiszta szívből Istent követnem, ha eddig nem voltam vallásos, de most egy álom miatt elkezdtem hinni benne és imádkozni hozzá?

Figyelt kérdés

2016. febr. 20. 08:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a Te neved, jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, miként a mennyben, úgy a földön is. De mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek. Ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól, mert Tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség, mindörökkön örökké, Ámen."

Ez egy nagyon jó példa az imára, már csak azért is, mert Krisztus tanította. Benne van a: dicsőítés, hogy Isten a Te Atyád és ezért ne a saját, hanem az Ő akaratát keresd az imában. Benne van a bűnbánat. A hálaadás és a könyörgés. Ezeknek kell benne lennie egy imában. Ezen kívül: "menj be a Te belső szobádba". Ezt már csak Te tudod mi van ott. A lényeg, hogy csak Te és az Úr legyen jelen. Imádkozhatsz egy tömött villamoson is, de a Te szíved, add az Úr kezébe és úgy beszélj Vele. Több okosságra nem lesz szükség. Áldott imákat kívánok Neked! :)

2016. febr. 20. 13:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Van egy jó könyv az imáról, Mark Templer: The Prayer of the Righteous. Ha komolyan gondolod a mély imaéletet, ez sokat segíthet. Csak persze kell tudni angolul hozzá.

2016. febr. 20. 17:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Anthony Bloom: Az élő ima

[link]

2016. febr. 20. 22:10
 4/5 Sanyji ***** válasza:

Kedves kérdező!

Kezdd el olvasni a Bibliát, az Újszövetséggel kezd! Majd megtanulsz imádkozni is, a lényeg, hogy szívből kell, őszintén. Felejts el mindent, amit eddig tudtál Istenről, indulj tiszta lappal. Majd Ő maga fogja magát megismertetni a személyét veled, Jézus Krisztuson keresztül. Ha bármi kérdésed van, akármi, nyugodtan írj!

Áldjon az ÚR!

2016. febr. 24. 22:13
 5/5 anonim válasza:

Szia kedves kérdező :)

Lehet hogy nem lesz túl hasznos a mondanivalóm, de megláttam a kérdésed és elgondolkodtatott.

Az szegezzük le hogy nem vagyok vallásos. Soha nem tanultam imádkozni se semmi ilyesmit. De ha logikusan végiggondolom a dolgot, és amennyiben az én logokám képes ehhez jól hozzáállni :D

Szerintem baromira nem lényeg hogy milyen imákat mondasz. Ha én valakitől szeretnék valamit( és hatalmában áll megtenni) akkor kedvesen elmondanám hogy pontosan mit is szeretnék.

Igazából csak azt hitesd el magaddal hogy erre képes vagy. Ha neked ehhez az kell hogy Istenhez beszélj, tedd azt, de az álmodat te éred majd el. Csak az kell hogy segítsen valaki/valami. Nekem ez úgy nyilvánul meg hogy anyukámnak elmondom mi az álmom és érzem magamban az erőt hogy igen is képes leszek rá.

Te mondd Istnnek ha szeretnéd, csak higyjabban hogy sikerül :)

Remélem segítettem :)

2016. okt. 23. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!