Az állam miért támogatja pénzzel a vallásokat?
Ateista adófizetőként elszörnyülködve látom milyen kövér a falusi pap ! A szomszédos kisvárosban pedig komolyan mondom olyan hurkái vannak a papoknak mint egy hízó malacnak ... Ezenkívűl tudomást szereztem saját szememmel az papbácsi káros szokásairól ... cigizik és iszik is ! Nem vicc !
Én nem mondom azt hogy ne tegye ha neki jól esik csak ne az én pénzemem tömje magát miközben nekem semmit nem adott ! MIért van az hogy az én adómból kapnak az egyházak is ?!
Nem lenne igazságosabb a rendszer ha az állam nem támogatná az egyházakat hanem a hívő emberek adakoznának ... így az állam és a nem hívő ateista személyek sem lennének megkárosítva !
És különben pedig a népszámlálási papírra sokan felírják hogy pld katolikusok és a stb de közben nem látogatnak templomot , öt évente egyszer ha benéznek ! Lehet van 5 millió keresztény az országban de azoknak csak 1/5-e veszi igénybe a vallási szolgáltatást ! A többi ha tehetné szintúgy inkább megtartaná azt a pénzt amit az állam a vallásokra költ ...
Felháborító!
Felháborító ! Egyenes botrányos ! Lehet elmegyek én is papnak ! Csak tömnöm kel la pofámat kacsacombbal meg a híveket feloldozni akik ezért mégtöbb húst adnak és jól elhízok én is mint a falusi pap !
Ha Alapítanék egy egyházat akkor persze én nem kapnék pénzt mert nem keresztény egyházat hoztam létre mi ? Diszkrimináció !
De nem baj felmegy a papbácsinak majd a koleszterinje meg a sok zabálás megárt majd neki akkor majd imádozhat az IStenhez az nem fogja lefogyasztani őt !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!