Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy is van ez a "ne ölj"...

Hogy is van ez a "ne ölj" parancsolat?

Figyelt kérdés
Elgondolkodtam egy kicsit..a test alapvetően gyarló, pusztulásra ítélt, míg a lélek hibátlan. A test nem élhet lélek nélkül, addig a lélek test nélkül is létezhet. A lélek irányítja a testet, de a test is képes bizonyos mértékben uralkodni a lélek felett, ám ez a befolyás leginkább a lélek akadályozásában, behatárolásában nyilvánul meg. A lélek tehát sokkal többre lenne képes, ha a test nem fogná vissza, nem csábítaná rosszra. A test ebben a gondolkodásmódban egyértelműen akadálya a lélek kiteljesedésének, önmegvalósulásának. A halál itt nem büntetés, nem ellenség, hanem segítő, hiszen felszabadítja a lelket, hogy az végre szabadon, éljen tovább. Tovább megyek, (természetesen senkit nem akarok megbotránkoztatni csak kíváncsi vagyok hogy ki hogy válaszol) Tehát, aki tömeggyilkos, és megöl több száz embert, az valójában jót tett velük, hisz felszabadította lelkeket a test börtönéből. De akkor isten a 10 parancsolatba miért említi hogy "ne ölj"?

2016. febr. 15. 19:07
1 2
 11/11 anonim válasza:

Nem olvasom végig a válaszokat.

Figyelj nem kell túlkombinálni -.-

Ne ölj meg mást, ne bánts mást! Ennél egyszerűbb dolog nem is létezik szerintem. Úgy értelmezd, ahogy hallod.

2016. jún. 20. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!