Ha Jézust az Atya szülte, az angyalok pedig teremtett lények, akkor Jézus hogy lehet angyal?
Tovább miért nem másoltad?
23. Örök időktől fogva felkenettem, kezdettől, a föld kezdetétől fogva.
24. Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmi források, vízzel teljesek nem voltak.
Tehát már akkor kész volt a terv, mert jól tudta, hogy az ember hova fog süllyedni. Egyenként megyek tovább, mert úgy átláthatóbb.Tehát a Példabeszéd kilőve.
2Mózes6,3 egy még korábbi változatból, német és Luther fordította:
3 und bin erschienen Abraham, Isaak und Jakob als der allmächtige Gott, aber mit meinem Namen »HERR« habe ich mich ihnen nicht offenbart.
Korábbról hol van az akkoriban kitalált szó? Hm?
"Öröktől fogva"
Az Úr az ő útának kezdetéül szerzett engem; az ő munkái előtt régen. Örök időktől fogva felkenettem [beláthatatlan idők óta beiktatott engem, »NW«],
Azt azért Te is beláthatod, hogy ha Jézus esetében az öröktől fogva jelentés azt jelentené amit Te mondasz, akkor nem lenne kezdete, vagy is nem kellett teremteni mert mindig is volt, ahogy az Atya is.
De akkor ellentmondásba keveredne a többi verssel, ahol Jézusról azt mondja, hogy kezdetben Isten minden munkája előzményeként hozatott létre.
ennél fogva az öröktől fogva kifejezés, inkább, a beláthatatlan időre utal, vagy is nem adja meg az időpontot, de volt kezdete.
Miért gondolod, hogy " Mivel Jézus nem teremtett lény."??
„Isten teremtésének kezdete” az ő egyetlen-nemzett Fia volt Jelenések 3:14. Ezután Jehova ezzel a mestermunkással együtt hozott létre minden mást, az angyalokkal kezdve Jób 38:4, 7; Kolosszé 1:16. Ezek a hatalmas szellemek szabadsággal, intelligenciával és érzésekkel áldattak meg, úgyhogy lehetőségük volt szeretetteljes kapcsolatokat kialakítani egymással és mindenekelőtt Jehova Istennel 2Korintus 3:17.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!