Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézust az Atya szülte, az...

Ha Jézust az Atya szülte, az angyalok pedig teremtett lények, akkor Jézus hogy lehet angyal?

Figyelt kérdés
2016. febr. 14. 11:33
1 2 3
 11/28 szp72 ***** válasza:
Jézust elvileg lehetne "Isten követe", "Isten küldötte" értelemben angyalnak nevezni, de a Biblia sem teszi, talán épp a félreértések elkerülése végett.
2016. febr. 14. 17:54
 12/28 anonim ***** válasza:

Mitológiai képzavar áll fenn.:)

Jézust nem az apja szülte,ráadásul nem is angyal...

Na jó,tényleg nem a fejéből pattant ki,mint a közel kortárs női verziója,hanem már emberre bízták a születését.

2016. febr. 14. 18:20
 13/28 anonim ***** válasza:
0%

O my God....

Ezt a sok Biblia ellenes butaságot-

Jézus az első teremtménye a Teremtőnek. És nem egyenlő Istennel, ha rendelkezik is Istentől kapott tulajdonságokkal, képességekkel.

(Kolosszé 1:15) . . .az egész teremtés első szülötte;

Ez azt jelenti hogy minden megteremtett dolognál előbb teremtette az Atya, ezért első.

azután ott van a Teokratikus elrendezés, hogy Krisztusnak az Atya a feje, és így nem lehet egyenlő vele, Jézus alárendeltségi viszonyban van.

(1Korintusz 11:3) . . .a Krisztus feje pedig az Isten.

(János 5:19) . . .: „Bizony, bizony mondom nektek, a Fiú semmit sem tehet a maga kezdeményezéséből, hanem csak amit lát, hogy az Atya tesz. . .

2016. febr. 14. 20:13
 14/28 anonim ***** válasza:

Ohh My God!!

"Jézus az első teremtménye a Teremtőnek. És nem egyenlő Istennel, ha rendelkezik is Istentől kapott tulajdonságokkal, képességekkel.

(Kolosszé 1:15) . . .az egész teremtés első szülötte;"

Te magad írod, hogy "ELSŐ SZÜLÖTTE" akkor mit beszélsz teremtényről?

De hadd kérjelek meg valamire, keresd meg légyszíves a te hamis bibliádban azt a részt amikor leges leg először tesz említést Jézusról, és ha ezt a részt megtaláltad gyere ide vissza és idézd be nekünk, azután meg szívesen folytatok veled eszmecserét.

2016. febr. 14. 20:59
 15/28 anonim ***** válasza:
0%
Csak hogy csatlakozzak a képzeletbeli barátokról szóló vitához; az Úr pedig a Spagettiszörny ükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükükunokája.
2016. febr. 14. 21:00
 16/28 szp72 ***** válasza:

@ Ő a láthatatlan Isten képmása, minden teremtmény elsőszülötte. (Kol 1,15)

Az "elsőszülött" kifejezés királyok esetén azt jelenti, hogy trónörökös. Minden teremtmény elsőszülötte vagyis minden teremtmény trónörökös ura, akinek ugyanúgy kell engedelmeskedni és hódolni, mint királyi atyjának.

@ Krisztus feje pedig az Isten. (1Kor 11,3)

Természetesen az Atya és a Fiú nem teljesen egyenlő, hiszen az Atya az Örökítő, a Fiú pedig az Örökös. Az Atya a Szülőisten, a Fiú pedig a Szülöttisten (Jn 1,18). Lényegi és nem teljes egyenlőségről beszélünk, hiszen személyükben és származásukban valóban különböznek. Az Atya az atyaságával valóban nagyobb a Fiúnál, s ezáltal a Fiú feje. A Fiú azonban tökéletes Fiú, tökéletes képmás, aki mindent megkapott és mindent örökölt az Atyjától még a teremtői hatalmat is.

A Fiú született, de nem teremtmény. Az Atyával egylényegű, de nem tökéletesen egyenlő, hiszen az Atya az Atya, a Fiú az Fiú.

2016. febr. 14. 21:21
 17/28 anonim ***** válasza:

(Példabeszédek 8:22, 23) 22 Maga Jehova hozott létre engem az ő útjának kezdetéül, legkorábbi műveként réges-régen. 23. . .

Károli fordítás: 22. Az Úr az ő útának kezdetéül szerzett engem; az ő munkái előtt régen.

Káldi Neovulgáta:

Péld 8,22

Az Úr szerzett engem útjai elején, kezdetben, mielőtt bármit is alkotott.

ez az a vers, ami Jézusról szól, szándékosan írtam ki több fordítást is. hogy lásd, mennyire hasonlítanak egymásra a fordítások.

2016. febr. 15. 09:41
 18/28 anonim ***** válasza:

Szent István fordítás:

22„Alkotó munkája elején teremtett az Úr, ősidőktől fogva, mint legelső művét.

2016. febr. 15. 09:41
 19/28 anonim ***** válasza:

Szent István Társulati fordítás 2Mózes 6:3

2Az Úr szózatot intézett Mózeshez és ezt mondta neki: „Én vagyok Jahve, 3Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak Mindenható Isten néven jelentem meg, és a Jahve nevet nem nyilatkoztattam ki nekik.

Károli fordítás:

3. Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg mint mindenható Isten, de az én Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes.

King James fordítás:

3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of God Almighty, but by my name JEHOVAH was I not known to them.

2016. febr. 15. 09:45
 20/28 Inkviziciós detektív ***** válasza:
100%

Angyal vs Krisztus:

Jób 4:18 Íme az ő szolgáiban sem bízhatik és az ő angyalaiban is talál hibát:

Zsid 9:14 Mennyivel inkább Krisztusnak a vére, aki örökké való Lélek által önmagát áldozta fel hibátlanul Istennek...

Krisztus verenek a tisztasagaba vetett hit tisztitja meg az ember lelkiismeretet a buntol. Az eretnekek kimaradnak ebbol.

2016. febr. 15. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!