Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi törtenik ha szòba...

Mi törtenik ha szòba elegyedek tanukkal akik az utcai pavilon mögött állnak? Kinek mik a tapasztalatai?

Figyelt kérdés
2016. febr. 13. 08:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Kérdezni szeretném, hogy a válaszolok közül - nem a Jt - kik voltak akik valóban odamentek és szóba elegyedtek?

2016. febr. 13. 22:23
 12/19 Clark Kent.. ***** válasza:
50%

"Véleményed mögött nem kiforrott bibliaismeret van, hanem droggőz. Annyit is ér!"

Súlyosan tévedsz. Amit te "bibliaismeretnek" hívsz az lényegében az Őrtorony teológia, amely olyan tanításon alapul, amelyet már az ókorban is eretnekségnek minősítettek a keresztények. Ami neked van az nem bibliaismeret, hanem tévtanítás.

2016. febr. 14. 00:00
 13/19 anonim ***** válasza:
56%

Tisztelt Clark.

A Tanúk, senkit nem küldenek az anyukájukba, hogy a szavaiddal éljek.

Nem vagy Te egy kicsit, gyűlölettel teli? egy Tanú, igyekszik még a gondolataiban sem ilyet tenni.

S nem hajtanak el, mindössze az értelmetlen beszélgetések "vitákhoz" vezetnek, és mi nem azért állunk ott, hogy vitatkozzunk.

Nem szócsatákat mentünk vívni, és megnyerni.

A Biblia nem vita tárgya, bár vannak akik mint ahogy Te is, direkt ezért jönnek oda. Ám ez mutatja, hogy milyen szellemmel, és indítékkal élnek.

De ezt nem veszik észre, s azt hiszik hogy ezzel bizonyították, milyen "okosak, és híztak két kilót" az embertársai ellen, akikkel nem értenek egyet.

2016. febr. 14. 06:35
 14/19 anonim ***** válasza:

(Lukács 10:5, 6) 5 Amely házba bementek, ott először ezt mondjátok: »Béke legyen e háznak!« 6 És ha van ott a békének barátja, megnyugszik rajta a békétek. . . .

Már eleve nem békés szándék vezérel, hanem az, hogy "győztesként" leírd ide milyen okos, és jó fej vagy.

2016. febr. 14. 06:37
 15/19 anonim válasza:
Kedves kérdező és válaszolók! Sajnos úgy látom hogy már nem a kérdés megválaszolása a fő szempont egy-két embernél hanem a csatározás! Én nem vagyok Jehova Tanúja de a szüleim és az öcsém igen. Ha valaki valóban úgy gondolja hogy a Tanúk hamis tanítást terjesztenek akkor cáfolják meg a Bibliából! Clark bízom abban hogy eltökéltséged abból származik hogy már olvastad a Bibliát és vizsgáltad a tanításait. Egy ember csak akkor állíthatja azt egy autó szerelőről hogy nem ért a kocsikhoz és hogy rosszul csinálja a dolgát ha őneki is van szakképesítése és jobban csinálja a munkáját. Testvérek vigyázzatok mert ilyen fórumok és beszélgetések LEHETNEK Sátán csapdái is! Kedves kérdező! Nem mindenki szereti a spenótot. Ha valaki nem szereti akkor ő azt mondja hogy ne kóstold meg, de ha valaki igen akkor ajánlja neked. Ne mások véleménye alapján dönts. Kóstold meg ki tudja, talán te is szeretni fogod. :) Ha bátortalan vagy, vagy ha a kommentek miatt félsz oda menni az egyik állványhoz akkor csak keresd fel a JW.ORG honlapot! Sok kérdésre választ kaphatsz! Szerintem nem fogsz csalódni hacsak nem kellemesen! Minden jót kívánok!
2016. febr. 15. 17:33
 16/19 anonim ***** válasza:

Kedves Tanúk!

Titeket Jézus parancsolata vezet, miszerint hirdetni kell az evangéliumot az embereknek. Jól tudjátok, hogy a Biblia szerint az ember aki nem tér meg, tévelyeg az elveszik örökre, tehát nagyon fontos, hogy mindenki hallja az igazságot, hogy legalább legyen esélye arra, hogy megmeneküljön.

Azt is tudjátok, hogy a Biblia szerint az utolsó idők közeledtével rengeteg hamis tanító lesz, akik bár Bibliát fognak a kezükben - jobb (vagy rosszabb?) esetben... - de nem az igazságot, nem Isten igéjét tanítják.

Tehát logikus, hogy Jézus egyik parancsolatának követése arra is vonatkozik, hogy azok felé, akik meg vannak tévesztve, hirdessük az evangéliumot.

Tehát, ha én úgy érzem, hogy az előttem álló ember tévúton jár, meg van tévesztve és ezt be is tudnám neki bizonyítani a Biblia alapján feltéve, hogy szóba áll velem, akkor minden jogom megvan erre, ugye?

A beszélgetés elkerülhetetlenül vitává alakulna, ami nem veszekedés, feltéve ha a felek értelmesen állnak hozzá, hanem intelligens véleményütköztetés. Ezzel nincs semmi baj, ugye?

Tehát a kérdésem így a végén: odamehetek egy Jehova Tanúihoz vitatkozni az utcán?

2016. febr. 15. 18:19
 17/19 anonim ***** válasza:

"Kérdezni szeretném, hogy a válaszolok közül - nem a Jt - kik voltak akik valóban odamentek és szóba elegyedtek?"

Ha jól értem senkinek nincs tapasztalata, csak megy a sárdobálás.

Kár.

2016. febr. 15. 19:24
 18/19 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A Biblia nem vita tárgya, bár vannak akik mint ahogy Te is, direkt ezért jönnek oda. Ám ez mutatja, hogy milyen szellemmel, és indítékkal élnek."

Nem is a Biblia van vitatva! Hanem az Őrtorony és annak tanai! De gondolom ezzel újat mondtam.

A baj az hogy ezt nem ismeritek fel. Hogy sokan nem a Bibliát vitatják hanem az Őrtorony teológiáját!

Clark!

A tanúk senkit nem küldenek el az anyukájukba! Ezt én is megerősítem és tanúskodok mellette! Amennyiben még is csak történne ilyen akkor az egy nagyon szélsőséges helyzet lenne és én soha nem találkoztam vagy hallottam ilyesmiről.

Még ha ezt is állítanád, én mint kívül álló (nem tanú) is kétkedve fogadnám a dolgot és nem tudnék neked hinni!

Kérdező!

Az attól függ hogy milyen szándékkal mész oda a pavilon mögött állóhoz!

Ha azzal a szándékkal hogy Bibliát kérj akkor ha van náluk kapni fogsz. De abban is biztos lehetsz hogy igyekeznek majd beszélgetést kezdeményezni veled. Ugyan ez az eset akkor is ha csak valamilyen más egyéb kiadvány érdekel és abból szeretnél egy példányt!

De a fő motívum úgy is az lesz hogy beszélgetést kezdeményeznek veled. Amennyiben úgy tapasztalják hogy pozitív a beszélgetés. Akkor ebben az esetben igyekeznek majd elhívni az összejöveteleikre is. Hiszen ez a fő cél. Az hogy embereket "toborozzanak"!

Ha kifejezetten azért mész oda hogy vitázz velük. Akkor a reakció attól függ hogy épp milyen ember van ott. Gyakorlott, gyakorlatlan, tapasztalt vagy nyugodt!

Ha belemegy a vitába az még nem jelenti azt hogy tapasztalatlan hanem úgy érzi hogy szükséges megmagyaráznia a felvetésedet. Vagy ha nem ilyen tapasztalt akkor csak megakar felelni a felvetésedre. De ha olyan beállítottságú az illető akkor igen az is előfordulhat ha látja hogy te kifejezetten a kötözködés miatt mentél oda hogy igyekszik lezárni a beszélgetést!

A szándékod jellegétől függ hogy milyen reakciókra számíthatsz és természetesen attól hogy éppen akkor ki is van ott. S az adott illető hogyan is kezeli a helyzetet.

2016. febr. 27. 14:05
 19/19 b_zsolt55 válasza:
Tapasztalataim azt árulják el hogy ök úgy vannak betanitva, hogy mást ne engedjenek szóhoz jutni.Nem engedik hogy véleményt mondj, CSAK ök beszéljenek...
2016. márc. 1. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!