Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol van megírva a Bibliában,...

Hol van megírva a Bibliában, hogy önmagában a részegség állapota ha előfordul bűn lenne?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy a részegeskedésre mondja Pál, hogy bűn, de ez egy ilyen iszákos életmódot feltételez, ami eltér attól ha valaki néha, úgy félévente felönt a garatra.

Ezzel nem árt senkinek.

2016. febr. 7. 11:05
1 2
 11/17 Roland G. ***** válasza:

Ha ha megütnek tartsuk oda a másik arcunkat.

Megérne egy külön kérdést,hogy ezt hogyan értelmezzük vagy gyakoroljuk.Szerintem nem arról van szó,hogy ha pl megtámadnak,akkor veressük meg magunkat :D

2016. febr. 7. 13:33
 12/17 lsandor ***** válasza:
Kedves kérdező az 1Korintusz 5: 11 ezt írja: Most azonban azt írom nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba senkivel, akit testvérnek neveznek, de parázna vagy kapzsi vagy bálványimádó vagy szidalmazó vagy részeges vagy zsaroló. Az ilyennel még csak együtt se egyetek.
2016. febr. 7. 14:22
 13/17 A kérdező kommentje:

De MIT JELENT az hogy részeges???

Azt hogy egy évben néhányszor túllépve a megszokott adagot megiszik hat sört valaki?

2016. febr. 7. 14:37
 14/17 anonim ***** válasza:

Az egészséges alkohol adag egy napra az 0 ml.

[link]

[link]

2016. febr. 7. 15:45
 15/17 KZitus ***** válasza:

Szia

Ne várjál már kérlek arra, hogy valaki megírja hány alkalommal lehet és mennyit!

Ez személyfüggő. Mindenki maga tudja a határát!

Az alkohol, bor fogyasztása nem írásellenes. De a túlzott fogyasztás az igen. És ez minden embernél más és más mennyiséget jelenthet.

Már sok idézetet küldtek , én is küldök :-)

1Péter 4:3

Mert elég, hogy az eltelt időben a nemzetek akaratát vittétek véghez, amikor is a gátlástalan viselkedés tetteiben, gerjedelmekben, túlzásba vitt borozásokban, dorbézolásokban, ivászatokban és törvényellenes bálványimádásokban jártatok.

Galácia 5:21

.. irigykedések, italozós tivornyázások, dorbézolások és effélék. Ami ezeket illeti, előre figyelmeztetlek titeket, mint ahogy figyelmeztettelek is előre, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, nem öröklik Isten királyságát.

A Példabeszédek 23:29-35 leírja, milyen a részeges ember:

Kinek jaj? Kinek kellemetlenség? Kinek viszálykodások? Kinek aggodalom? Kinek vannak sebei ok nélkül? Kinek vannak elhomályosult szemei? A bor mellett időzőknek, akik mennek, hogy kevert bort keressenek. Ne nézd a bort, mint vöröslik, mint gyöngyözik a pohárban; könnyen csúszik az. Végül megmar, mint a kígyó, mérget ereszt, mint a vipera. Szemeid különös dolgokat fognak látni, és szíved romlott dolgokat beszél. És bizony olyan leszel, mint aki a tenger közepén fekszik, sőt, mint aki az árbockosárban fekszik. „Ütöttek, nem betegedtem bele; megvertek, de én nem is tudtam róla. Mikor ébredek már fel? Újra megkeresem azt.”

2016. febr. 7. 18:55
 16/17 anonim ***** válasza:
" irigység... részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Ezekről előre megmondom nektek, amint már korábban is mondtam, akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát." Gal 5,21
2018. márc. 24. 18:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Önmagában a rèszegség állapota nem bűn, és nem jó a törvénykező szellemet elfogadni.
2019. febr. 12. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!