Hol van megírva a Bibliában, hogy önmagában a részegség állapota ha előfordul bűn lenne?
Azt tudom, hogy a részegeskedésre mondja Pál, hogy bűn, de ez egy ilyen iszákos életmódot feltételez, ami eltér attól ha valaki néha, úgy félévente felönt a garatra.
Ezzel nem árt senkinek.
Ha ha megütnek tartsuk oda a másik arcunkat.
Megérne egy külön kérdést,hogy ezt hogyan értelmezzük vagy gyakoroljuk.Szerintem nem arról van szó,hogy ha pl megtámadnak,akkor veressük meg magunkat :D
De MIT JELENT az hogy részeges???
Azt hogy egy évben néhányszor túllépve a megszokott adagot megiszik hat sört valaki?
Szia
Ne várjál már kérlek arra, hogy valaki megírja hány alkalommal lehet és mennyit!
Ez személyfüggő. Mindenki maga tudja a határát!
Az alkohol, bor fogyasztása nem írásellenes. De a túlzott fogyasztás az igen. És ez minden embernél más és más mennyiséget jelenthet.
Már sok idézetet küldtek , én is küldök :-)
1Péter 4:3
Mert elég, hogy az eltelt időben a nemzetek akaratát vittétek véghez, amikor is a gátlástalan viselkedés tetteiben, gerjedelmekben, túlzásba vitt borozásokban, dorbézolásokban, ivászatokban és törvényellenes bálványimádásokban jártatok.
Galácia 5:21
.. irigykedések, italozós tivornyázások, dorbézolások és effélék. Ami ezeket illeti, előre figyelmeztetlek titeket, mint ahogy figyelmeztettelek is előre, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, nem öröklik Isten királyságát.
A Példabeszédek 23:29-35 leírja, milyen a részeges ember:
Kinek jaj? Kinek kellemetlenség? Kinek viszálykodások? Kinek aggodalom? Kinek vannak sebei ok nélkül? Kinek vannak elhomályosult szemei? A bor mellett időzőknek, akik mennek, hogy kevert bort keressenek. Ne nézd a bort, mint vöröslik, mint gyöngyözik a pohárban; könnyen csúszik az. Végül megmar, mint a kígyó, mérget ereszt, mint a vipera. Szemeid különös dolgokat fognak látni, és szíved romlott dolgokat beszél. És bizony olyan leszel, mint aki a tenger közepén fekszik, sőt, mint aki az árbockosárban fekszik. „Ütöttek, nem betegedtem bele; megvertek, de én nem is tudtam róla. Mikor ébredek már fel? Újra megkeresem azt.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!