Jehova tanúinak fizetnek a térítésért?
Folyton látok erre járőrözni 2 40 körüli banyát nagy mappákkal, néha bemennek 1-1 lépcsőházba térítgetni (hozzánk nem jönnek hála Istennek). Amikor piac van, akkor is vagy ők, vagy mások kint állnak egy arrébb lévő utca sarkán újságtartóval, amiben őrtorony van, és nem csinálnak semmit csak halkan beszélgetnek egymással és várnak. Senki sem megy oda hozzájuk, mert mindenki tudja róluk, hogy jehovások.
Ezeknek fizet valaki? El nem hiszem, hogy ez a "fő" munkájuk, pedig minden piackor látom őket ott ácsorogni. Az ilyenek mit dolgozhatnak, hogy ilyen kötetlen a munkaidejük?
Ők ezt nem unják? Én belehalnék a semmittevésbe, ha egész nap csak sétálgatnom kéne, vagy ácsorognom.
Egyébként ők is válogatnak a Bibliában, ami tetszik nekik, azt betartják, ami meg nem, azon simán átlépnek mint púpos gyerek a kutyagumin. Pl. a vér fogyasztását nagy bőszen tiltják, ugyanakkor simán elmennek szombaton is dolgozni.
#7:
"Nem téritenek senkit. Ha akarsz hiszel Istenben, ha nem akkor az a te dolgod."
Igen, valóban ez lenne a normális hozzáállás. De ha ezt mondod róluk, akkor még sosem csengettek be hozzátok és nem akarták rátok tukmálni a Bibliájukat meg rávenni titeket ilyen-olyan szöveggel hogy csatlakozzatok ti is a bandájukhoz. Márpedig ezt elég gyakran teszik, mivel tudomásom szerint kötelező a házalás, az ige hirdetése, vagyis a térítés a köreikben.
"járőrözni"
Mi nem járőrözünk, hanem szolgálatot végzünk, ami hozzátartozik az imádatunkhoz, úgy mint másnak a Templomba járás, vagy a zarándoklat, stb.
"40 éves banya"
azért kíváncsi lennék, hogy ha Te is betöltöd majd a 40-et, mennyire érzed majd magad banyának. Az egyik legszebb kor az embernél 25-55-ig tart, főleg ha egészséges az ember, még a 60 sem egy öreg korszak, mert az ember amíg az egészsége engedi aktívan éli az életét, ha kell még dolgozik is.
Sok fiatal példát vehetne az általad említett "Banyákról", és itt nem csak a Tanúkra gondolok. A legtöbb fiatal olyan lusta, hogy rémisztő még csak beszélni is róla /mély tisztelet a kevés kivételnek/
ahogy valaki írta, ez nem fizetett munka, mint ahogy Jézus, és a Tanítványai sem fizetett munkaként kezdték, és soha nem is mondták, hogy ez egy megélhetési forma legyen, vagy hivatás.
Kereszténynek lenni, -fiatal Barátom,- életforma, és nem fizetett megélhetés.
"Mit dolgozhatnak?"
Bár mit amit más is. A Tanúk között van Takarítónőtől az orvosokon át a Jogászokig, mindenféle ember megtalálható, de van eladó-pénztáros, Nővér, Óvodai Dadus, építész mérnök, Biológus, és egyéb tudományos téren dolgozó is, vagy valamikori Világbajnok élsportoló is.
"Nem unják?"
Szerinted, Jézus vagy bármelyik tanítványa, a hosszú eltöltött évtizedek alatt unták-e ezt a feladatot?
Ez megelőzi a rendszeres, és komoly tanulás, és elmélkedés.
Ahogy valaki írta, a szabad idejüknek azt a részét töltik, amit örömmel és feltétel nélkül ajánlanak fel Isten imádatára. Mert a munka mellett, a családjukkal, is törődniük kell, s Mi is szoktunk Moziba, színházba járni, kirándulni, vagy sportolni, mindössze megválogatjuk az erre levő időt, és szórakozási formát.
"Ezeknek Fizet valaki"
Az "Ezek" kifejezés, igazából tárgyra értendő,
a helyes emberi kifejezés így hangzik:
"Nekik Fizet valaki"
Valaki ízt írta, hogy a "fejeseink" kapnak pénzt, a többiek ingyen csinálják.
Ez nem igaz, ugyan is nem egy Felvigyázó van akinek családja, és Világi munkája van és dolgozik rendszeresen és ezek mellett látja el a keresztényi feladatát,
Aki még sem dolgozik, az vagy már nyugdíjas, vagy a koránál fogva, vagy egy betegség miatt, de nem élősködik senki mások nyakán.
"Egész nap sétálgatnom kéne"
15. évig voltam Postás, és bizony egész nap "sétálgattam", s nem haltam bele. Sőt vannak olyan munkák, ahol sétálgatni kell, mint a Vízóra-Gázóra leolvasó, stb.
Nos sajnálattal olvasom a kommenteket, hogy emberek mennyire "szeretettel" vannak mások iránt, valamibe bele kell kötni, mert a Béke az ami unalmas neked Kedves Barátom. Kell egy kis adrenalin növelő Balhé, s ugyan kivel lehet ilyet csinálni?
Próbálnád meg szemtől szembe, egy Dzsihadistával.
Szerintem meg sem mernél szólalni. sőt az lenne az igazi adrenalin színt nővelő, mert bizony Ők nem így válaszolnának a felvetésedre.
"Valaki ízt írta, hogy a "fejeseink" kapnak pénzt, a többiek ingyen csinálják."
Én azt írtam, hogy az kap érte pénzt, aki magasabb szinten van. Ha ezt tagadod, akkor hazug vagy, márpedig köztudott, hogy vannak, akik ezért pénzt kapnak, bár manapság egyre kevesebben, mert építi le az őrtorony őket. Tehát hazug ember vagy.
28%-os (12:05)
Na ne röhögtess!
Még hogy szolgálatot teljesítetek...Ne csodálkozz azon, hogy az átlag ember mekkora "szeretettel" fordul a JT-k felé, erről viszont csak ti tehettek! Mi a francnak kell állandóan házalni? Hozzám is már csöngettek JT-k, nem is egyszer! Először megmondtam szépen, normálisan, hogy engem nem érdekel az egész, nem szeretnék áttérni. Megkértem őket szépen, hogy menjenek el, és mintha meg sem hallották volna. Mondta tovább a mondókáját. Akkor rájuk csuktam az ajtót. Később megint jöttek, nyomják a csengőt, fél óráig kopognak. Nem vagyok sem erőszakos, se fenyegetőző típus, de a 8. alkalommal már betelt a pohár, és üvöltve küldtem el őket a halál f@ szára, megmondva nekik, hogy ha még egyszer jönnek, annak rendőrségi feljelentés lesz a vége zaklatásért. Csodával határos módon nem jöttek többet!
De ez nem csak velem fordult elő, hanem rengeteg ismerősömmel, az ország sok táján.
Ez nem más, mint zaklatás. A kéretlen házalás miatt utálják sokan a Jehova Tanúit, nem a vallási nézetetek miatt (ami szintén megérne egy misét...). Arról meg nem az átlag ember tehet, hogy ti nem értetek a szép szóból, és nem bírjátok felfogni, ha az ember azt mondja, hogy NEM.
Jézus sem járt házról házra, hanem tereken tartott előadást! Akit érdekelt, az odament hallgatni, akit nem, az továbbment. És ne a dzsihádistákkal gyere, mert az megint más kategória, és természetesen az is mélységesen elítélendő. Viszont ezzel a kéretlen házalással és levakarhatatlan, elutasítást nem értő magatartásotokkal semmivel sem vagytok jobbak a dzsihádistáknál, max ti nem robbantgattok. A vallási fanatizmust sehol sem nézik jó szemmel.
28%-os!
Lehet azt akárhogy hívni, amit műveltek, de attól még az marad, ami. Mondok egy durva példát: tegyük fel, egy férfi megtapintja egy nő lába közét ruhán keresztül. Ezt minek hívnád? Svédországban szexuális erőszaknak, az USA-ban szexuális zaklatásnak, Magyarországon molesztálásnak, a távol kelet egyes régióiban pedig 'csak leellenőrzi, hogy tényleg nővel áll-e szemben'.
Szóval az, hogy kéretlenül, több alkalommal olyat tesztek mással, amit az nem kíván, azt nyugodtan lehet zaklatásnak is hívni, akármilyen szépen hangzó nevet is találtok ki rá magatoknak.
Kedves kérdező!
Írod:
"Hát érdekes munkahely lehet, ahol ennyi szabadidő van, mert nem 1-2-szer látom őket hetente, hanem többször."
Nos, valóban "érdekes" ma már, ahol a világ kifordult az erkölcseiből, hogy vannak még őszinte, tiszta szívú emberek - a szó legnemesebb értelmében - akik önzetlenül Istennek szolgálnak. Ez valóban hihetetlen a legtöbb eltorzult képpel rendelkező embernek, ám Isten szolgáinak nem. Nekik sincs több idejük ,mint neked, csak ők nem hülyeségekkel töltik az idejüket - ha pedig te sem azzal töltöd, vigyázz, fel ne háborodj, mit írtam ,mert először TE ÍTÉLTÉL, LÁTOD MÁR?
"Kedves kérdező!
Írod:
"Hát érdekes munkahely lehet, ahol ennyi szabadidő van, mert nem 1-2-szer látom őket hetente, hanem többször."
Nos, valóban "érdekes" ma már, ahol a világ kifordult az erkölcseiből, hogy vannak még őszinte, tiszta szívú emberek - a szó legnemesebb értelmében - akik önzetlenül Istennek szolgálnak. Ez valóban hihetetlen a legtöbb eltorzult képpel rendelkező embernek, ám Isten szolgáinak nem. Nekik sincs több idejük ,mint neked, csak ők nem hülyeségekkel töltik az idejüket - ha pedig te sem azzal töltöd, vigyázz, fel ne háborodj, mit írtam ,mert először TE ÍTÉLTÉL, LÁTOD MÁR?"
Jézus mikor mondta azt, hogy ha valaki téged elítél, megítél, megbánt, megaláz, arcon vág, fejbe kólint, akkor neked is ugyanúgy kell cselekedned a másik felé? Mert abból amit az utolsó egyébként üvöltésedből ha személyes beszélgetésre fordítjuk, tökéletesen azt jön le, hogy ha valaki elítél titeket, akkor az nektek is jogot ad, sajnos itt még azt sem lehet mondani, hogy szándékosan akarok rosszat írni rólatok, hiszen te magad írtad le a sorokat, a saját szavaiddal. Béke legyen :)
"ha pedig te sem azzal töltöd, vigyázz, fel ne háborodj, mit írtam ,mert először TE ÍTÉLTÉL, LÁTOD MÁR?"
Tévedés. Elsőként ugyanis a jehovista banyák ítéltek úgy, hogy a nem tanúknak nem jó az, hogy nem tanúk - nyilván ezért térítenek. Minden más (így a kérdés is) ennek az ítéletnek a következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!