Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlim szeretnék lenni,...

Muszlim szeretnék lenni, valaki tud segiteni nekem?

Figyelt kérdés

2016. jan. 31. 17:37
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
kérem csak az válaszoljon a kérdésemre aki tud segiteni
2016. jan. 31. 19:09
 12/20 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon talán el tudsz indulni.

[link]

Többet nem tudok segíteni, nem vagyok bennfentes. Mondjuk nem értem miért itt a gyakorin tudakozol, mikor errefelé nem olyan sok muszlim jár. Hanem inkább keresztény. vagy aki közel áll a kereszténység elveihez. Már abból kifolyólag is hogy a nyugati civilizáció a keresztény kultúrkörbe tartozik. És ebből kiindulva nem egy degradáló választ kaphatsz, és már kaptál is. Hozzáteszem nem alaptalanul, az elmúlt időszak történéseit szemlélve.

2016. jan. 31. 19:35
 13/20 anonim ***** válasza:
11-es vagyok, légyszi írd már le, mert komolyan érdekel a válaszod.
2016. jan. 31. 20:18
 14/20 anonim ***** válasza:
Miben kellene segíteni? Vallást váltasz és kész. Helyetted nem tudja elintézni senki más.
2016. jan. 31. 21:24
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha elmondod háromszor arabul a sahádát akkor már muszlim vagy. Gyakran tanúk jelenlétében szokták ezt.

Interneten utánanézhetsz hol van a közeledben mecset. Elmész egy pénteki napon és ott majd elmondják a további teendőket (hogyan imádkozz, mit ne egyél stb.)

Ne tudom van-e Koránod, de én tudok 5 félét (2 könyvesboltból, 3 online) linkelhetem ha gondolod.

Olvasd, mert az az alapja a vallásnak!

2016. jan. 31. 22:11
 16/20 anonim ***** válasza:

Muszlim akarsz lenni, de kis betűvel írod Allah nevét ( 6-os válasz )?

Egyébként szíved joga, legyél, áldásom rád. Csak a békésebb fajta legyél, ne az aki felrobbantja a nem muszlimokat ( na meg közben magát is ).

2016. jan. 31. 23:07
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha fiú vagy tudtommal lesz ott egy kis apró kellemetlenség is a betérésnél. Tudod, mint a zsidóknál.
2016. febr. 1. 19:05
 18/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Miért hiszed, hogy Allah az isten és Mohammed az ő prófétája? Van erről személyes élményed? Komolyan kérdezem, nem gúnyolódok (bár szerintem nincs). Ha van, oszd meg (hisz azzal már térítesz is a vallásodnak).

2016. febr. 2. 17:09
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia kérdező!

Nos ,én egyet értek a többi válaszolóval.

Miért szeretnél muszlim lenni?

Azon kívül ,hogy elfogadod ,hogy Allah az egyetlen igaz I-ten és Mohammed az ő profétája?

Én régebben nagyon szimpatizáltam az iszlámmal.

Tanulmányoztam ,arabul tanultam.

Gyakoroltam a szalatot (muszlim imagyakorlat).

És úgy imádkoztam.

Igazából engem az Iszlámban az vonzott ,hogy az őseim között vannak törökök és kazahok (és én magam is ilyen származású vagyok ,kis részben ,természetesen...).

Tetszett a kultúrájuk,zenéjük és akkoriba nagy befolyást tett a török identitás az életembe...

Azóta vallásos zsidó vagyok (vallásilag is és származásilag. Származásilag legnagyobb részbe német/zsidó vagyok).

Ezek előtt keresztény voltam.

Én nem szeretnélek téríteni ,vagy úgymond "eltéríteni" az iszlámtól ,de fontos ,hogy a muszlim fundamentalista szekták közeléttől óvakodj ,mivel a muszlimok között (sokkal...) több és durvább szekták vannak ,mint mondjuk a keresztényeknél.

Üdv!

2016. febr. 3. 12:33
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

19-es vagyok megint:

17-esnek:

A muszlimoknál 13 éves korukba lehet ,de ezt be lehet pótolni.

De tudtommal vannak olyan közösségek akiknél nem kötelező.

Nálunk zsidóknál pedig a humanisztikus irányzatnál (amihez tartozók) úgymond "nem-kötelező" ,bár a zsidó identitás tartása képen ajánlatos ,de a személyre van szabva ,szíve joga.

Én pl. nem vagyok körül metélve és nem is hiszem ,hogy a közel jövőbe fogom is.

Üdv!

2016. febr. 3. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!