Nincs Isten, így az van hozzá a legközelebb, amelyik nem kezeli létezőként. Én a buddhizmusról biztosan tudom, hogy van ilyen ága, de tuti vannak más isten nélküli vallások is.
Vagy más válasz, nem lehet értelmezni valaminek a közelségét egy nem létező dologhoz, és akkor a kérdés értelmetlen.
Értelemszerűen az a vallás áll a legközelebb Istenhez, amely a világ működését a legpontosabban képes értelmezni. Itt nem tudományos értelmezésről van szó, amely az anyag szeparált tulajdonságairól gyűjt adatokat, hanem működési elvről. A működési elv értésével, bár nem feltétlenül tud sokat a világ szeparált tulajdonságairól, mégis képes azt használni.
Így erre jó példa, hogy te nem érted a mobiltelefonod felépítését, anyagi összetevőit és nem is lennél képes te magad összerakni egy teljes mobiltelefont működő képesre. Ennek ellenére érted a működését és tudod használni. Tudod, ha egyik - másik gombot használod az eszközön, akkor az mit fog eredményezni. Például, ha a hívás gombot megnyomod kiválasztod kivel akarsz beszélni, és hallhatod a hangját.
Ugyan ilyen módon, ha egy vallási szertartás során ismered a módszert, hogy hogyan kell hangolódni a világ ritmusára, akkor előbb utóbb eljuthatsz olyan tudati állapotba, amely során szellemi világokat is elérhetsz. Akár Istent is.
---
Mely vallás áll tehát a legközelebb Istenhez? Az, amelyik a legközelebb áll a teremtett világhoz. Magyarul az összes természeti vallás.
---
Anonymus
Szia
Ezek Jézus szavai: Aki győz, azt ily módon fehér felsőruhákba öltöztetik, és semmiképpen nem törlöm ki a nevét az élet könyvéből, hanem vallást teszek a nevéről az én Atyám előtt és angyalai előtt” Jelenések 3:4, 5.
Ezek szerint az egyetlen vallás amit Isten elfogad, az Krisztus vallása, illetve tanítása, ameleket a tanítványaira hagyott, sőt, halála, feltámadása után pünkösdkor létrehozta az első keresztény gyülekezetet is.
10-essel egyet értek.
9-esnek:
Akkor I-ten mit mond? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!