Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tilt olyan sok mindent...

Miért tilt olyan sok mindent a Biblia? Mennyire veszitek komolyan, amiket tilt?

Figyelt kérdés

2016. jan. 29. 17:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%

Mert meg akarja törni a lelket.

Ezért nem is veszem semennyire sem komolyan.

2016. jan. 29. 18:02
 2/12 anonim ***** válasza:
65%

"Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

Ez az első és nagy parancsolat.

A második pedig hasonlatos ehhez: szeresd felebarátodat, mint magadat.

E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

Ez össze is foglal mindent...

2016. jan. 29. 18:44
 3/12 KZitus ***** válasza:
39%

Szia

Amikor elolvastam a kérdésedet, Krisztus kísértései jutottak eszembe. Háromszor kért valamit Sátán Krisztusról, mindig olyasmit, ami nem egyezett Isten akaratával, ha jobban tetszik, olyasmit kért, amit tilt a Biblia.

De mondhatom azt is, hogy a Biblia semmit nem tilt, csak leírja, hogy hateszed, mi lesz a következménye, aztán TE döntsd el, hogy a "keskeny", vagy a "széles" úton jársz-e?

DE!! Ha szereted az életedet, akkor saját érdekedben fogadd meg Isten tanácsát:

Prédikátor 11:9–12:1

Örvendj, te ifjú, ifjúságodnak, és vidámítson meg a te szíved ifjúságod napjaiban, járj csak szívednek útjain, és azokban, amiket szemeid látnak. De tudd meg, hogy mindezekért ítéletre von téged az igaz Isten. Vesd el hát a bosszankodást szívedből, és tartsd távol a veszedelmet testedtől; mert a fiatalkor és az élet hajnala hiábavalóság.

12 Emlékezz meg nagy Teremtődről ifjúságod napjaiban, mielőtt eljönnek a vészterhes napok, és elérkeznek az évek, melyekről azt mondod: „Nem lelem bennük örömömet.”

3Mózes 18:5

Tartsátok meg rendeleteimet és bírói döntéseimet, amelyeket ha az ember megcselekszik, él általuk. Én vagyok Jehova.

János 12:50

Azt is tudom, hogy az ő parancsolata örök életet jelent. Amiket tehát beszélek, úgy beszélem, ahogy az Atya mondta nekem azokat.”

2016. jan. 29. 19:11
 4/12 anonim ***** válasza:
60%

Isten a szavában, nem tilt olyan erkölcsi dolgokat, ami a hasznodra van.

Csak olyanokat, amik nem hasznosak és nem tiszták egy emberre nézve.

Persze ahogy Zitus is írta, teheted, de akkor nem szereted a tiszta erkölcsi törvényeket, ami az embert emberré teszi.

s ha nem szereted, akkor azt sem szereted, aki felállította ezeket az erkölcsi értékeket.

A Bibliában leíratta, hogy a népe milyen erkölcsi értékek szerint éltek, és az is, hogy a környező emberek hogyan éltek.

Amíg ezeket figyelembe véve éltek "semmi gondjuk" bajuk" nem volt. Akár Izraelita születésű volt akár egy jövevény aki eme Isten népéhez szeretett volna tartozni.

Lásd Salamon király idejében amíg maga a király is el nem tért Isten tiszta imádatától.

2016. jan. 29. 20:20
 5/12 anonim ***** válasza:
19%
jó ég mi van itt, én kajak felakasztom magam lassan mindenkit megfertőz ez a vallás végem van :D SEMMIT vágod semmit nem tartok be a bibliából bár azt se tudom mi van benne de el tudom képzelni, direkt a vallásos befásultak előtt smárolnék egy velem azonos neművel hogy még jobban felidegeljem a bigott agyukat! puszi :*
2016. jan. 30. 17:43
 6/12 anonim ***** válasza:
76%
Amiket tilt azok a mi érdekünket szolgálják. Igazából nem tiltásnak kell venni, hanem védelemnek. Isten nem akarja, hogy megtört lelkűek, hanem azt akarja, hogy boldogok legyünk, mivel Ő maga boldog Isten. Szóval ha eljutsz arra a pontra, amikor a parancsokat vagy alapelveket nem tiltásnak veszed, hanem egy intésnek vagy védelemnek, akkor megérted hogy Isten szeretetéből fakadóan tilt meg bizonyos dolgokat.
2016. máj. 31. 10:56
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ,Isten inkább kér ,hogy ezt ne tedd,vagy azt ne tedd,és ezt tedd vagy azt tedd.

Például:

.Ne légy házasság törö,vagy ne paráználkodj.

Az ember azt mondta ,hogy nem nem ,majd én tudom !Szexuális szabadságot!!Azt csinálok amit akarok...

És mi lett a vége?Rengeteg nemi betegség,rengeteg torz család,stb...

Isten azért adta a Bibliát a kezünkbe ,hogy megismerjük Őt Jézus Krisztusban,és egy használati utasítás a minden napi életünk sok sok területére.

Végül is amit tílt,azt komolyan kell venni,mert az életünkel játszhatunk.

A villany oszlopra szerinted miért teszik ki a táblát ,Vigyázz Nagyfeszültség,Halálos is lehet!!!!

Tessék gondolkodni ,és olvasni a Bibliát!!

2016. máj. 31. 12:28
 8/12 anonim ***** válasza:
65%
Olyan sok mindent nem tilt a Biblia. Csak sokan azt képzelik, hogy a Biblia még azt is tiltja, hogy jól érezd magad és boldog legyél. Dehogyis! Sőt! Azért vannak benne tiltások, hogy a boldogságodat, a lelked épségét ne veszélyeztesse semmi. Persze így is van részünk rossz élményekben... de akkor legalább nem kell azt mondanunk, hogy magunknak köszönhetjük.
2016. szept. 1. 16:38
 9/12 Hoffman József ***** válasza:
46%

Isten azért tilt meg dolgokat, amiért mi megtiltjuk a gyermekeinknek, hogy gyufával vagy éles késsel játszanak. Meg akar védeni bennünket. Bármilyen önhitt is valaki, hogy az ellenkezőjét állítsa, de Isten mindig sokkal jobban tudja, hogy mi jó nekünk, és mi nem.

Egyébként a Biblia sokkal kevesebb dolgot tilt, mind az emberi törvények. Becslések szerint egy napon egy átlag polgár 3 olyan törvényt szeg meg, melyért akár börtönbe is kerülhetne. A modern társadalom az, amelyik az élet minden területét le akarja fedni. Mindenre konkrét törvényt alkotnak. Több ezer oldalas törvénykönyvek vannak. Ezért senki sem képes arra, hogy minden törvényt ismerjen és betartson.

A bibliai törvények nem így működnek. Ezek modellként állnak a helyes viselkedésre. Általános alapelvekként működnek. Sok esetben példákat mutatnak arra, hogy mi a helyes viselkedés egy hasonló szituációban.

Róma 2:15 szerint még a nem megtértek is meg tudják ítélni mi a helyes és mi a helytelen a lelkiismeretük alapján. A hívőket pedig a Szent Lélek segíti ebben. A különbség a lelkiismeret és a Szent Lélek között a következő: a lelkiismeret megmondja nekünk mi a különbség a helyes és helytelen között, és azt mondja nekünk, hogy a helyeset kellene cselekednünk. A Szent Lélek pedig az erőt adja meg hozzá, hogy megtegyük a helyeset.

Sok keresztyén mondja: "Mutasd meg a Bibliából hogy ezt kell tennem, vagy ezt nem tehetem meg!"

HELYTELEN!

A Biblia nem akar olyan lenni mint az emberi törvénykönyvek, hogy mindent részletekbe menően szabályoz. Isten azt akarja, hogy értsük meg az alapelveket, és találjuk ki mi magunk, hogyan kell azokat a megfelelő helyzetekre alkalmazni. (Ami azonban nem jelenti azt, hogy mindenki a maga belátása szerint tekint valamit helyesnek vagy helytelennek!)

A bibliai törvények, parancsolatok példák olyan viselkedésekre, amelyek kedvesek vagy éppen nem kedvesek Isten előtt. Mivel Isten az abszolút tökéletesség, ezért ami nem kedves előtte, az tökéletlen és helytelen, ezért ártalmas nekünk is.

2016. szept. 1. 21:23
 10/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
46%

#5 valamit kenytelen vagy betartani, a Biblia nem egy aprocska szoszenet

ezzel nem oket bantod meg ha igazhivok legfeljebb onmagad ha daccbol tetted

2017. jún. 29. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!