Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem tudok imádkozni?

Miért nem tudok imádkozni?

Figyelt kérdés
Na jó, a kérdés ennél azért összetettebb. Nagyon szeretem Istent, jó a kapcsolatom Vele. Sokat gondolok Rá hálával, köszönettel, bűnbocsánattal. DE kérni nem tudok. Mindig elkezdem. Mondok egy példát is. "Uram, kérlek segíts, hogy holnap magabiztos és meggyőző legyek az interjún. Vagy, ha azt nem, kérlek segíts, hogy gyorsan feltudjam dolgozni a kudarcot. Vagy, ha a kudarccal tanítani szeretnél valamire, akkor inkább ne kerüljük meg a fejlődési folyamatot. Ááá, legyen, ahogy Te akarod". És ez MINDIG így van. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogyha a tökéletes Istenben hiszek, aki minden hajszálamról tud, és a legjobbat akarja nekem, akkor mi szükségem van azt kérni, amit én akarok. A szenvedéseket nem lehet megúszni, hát úgy fejlődik az ember és szerintem Isten pontosan tudja mely téren kell fejlődnünk és azt hogyan érheti el. Én meg nyilván sose kérek szenvedést. Gondolom más sem. Így most már minden imámban a hálára és a bűnbocsánatra szorítkozom és, ha ösztönösen kérnék, mindig oda jutok, mint a fenti példában. Ez baj? A gyülekezetembe szoktunk közösen imádkozni és úgy, ahogy én szoktam, hát senki más nem...
2016. jan. 28. 20:28
 1/7 A kérdező kommentje:
*Mindig elkezdem. -Fogalmam nincs mit akartam írni, attól tekintsetek el.
2016. jan. 28. 20:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Az imádság lényege épp a hálaadás és nem a kérés! Csak sok ember nem érti meg hogy Isten szuverén, úgyis azt csinál amit Ő akar, NEM azt amit TE akarsz...
2016. jan. 28. 20:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Az ima engedély arra, hogy belépjen oda és arra is, hogy segítsen. A szabad akarat ebben is szabad akarat, ha te nem imádkozol valamiért, mert azt hiszed, hogy te meg tudod oldani, akkor fogja engedni, de nem biztos, hogy tényleg úgy sül el, ahogy te gondolod.

A kérésről pedig annyit, hogy Istennek pont ugyanúgy gyermeke egy keresztény, ahogy egy embernek a gyermeke. Ha a te gyermeked kér tőled valamit, mert megbízik benned, akkor te visszautasítod azzal, hogy ne nézzen már kívánságautomatának és hátat fordítasz neki, vagy boldog vagy, hogy adhatsz neki és örömet okozhatsz neki? Persze ahogy egy szülő-gyermek kapcsolatban, úgy a mi kapcsolatunkban is Istennel meg kell lennie a kölcsönös szeretetnek és tiszteletnek. Máskülönben tényleg csak parancsolgatás lesz belőle, meg kívánságműsor.

2016. jan. 28. 21:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Ha a gyerekem kakaós csigát kér ebédre, nem adok neki. Mert a spenóttól lesz egészséges, akkor is, ha ez neki nem tetszik. Ha állandóan, heteken keresztül kakaós csigáért könyörög ebédre, adok neki, miközben tudom, hogy elfogja rontani a gyomrát. Mert én jobban tudom, hogy mi a jó neki. Egy gyerek ezt nem tudja felmérni, én feltudom. Bízom Istenben, hogy tökéletes, szerető Isten és azt adja nekem, ami a legjobb. Miért kérnék mást? Még mindig nem értem.
2016. jan. 28. 21:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja hát akkor kössél bele. Szándékosan hoztál értelmetlen példát, hogy benne maradhass ebben az állapotban. Akkor ne imádkozz magadért, engem nem izgat, azt teszel amit akarsz, szabad akarat van. Amúgy ha jó lenne vele a kapcsolatod, akkor ezt a kérdést neki tetted volna fel, nem pedig egy rakás arctalannak.
2016. jan. 28. 21:44
 6/7 Roland G. ***** válasza:

A hálaadás a legfontosabb,de nyugodtan kérj.Ha tudja,hogy mire van szükséged,akkor is bátran kérj,mert ő mondta,hogy kérj tőle Jézus nevében.

"Én is mondom néktek: Kérjetek és megadatik néktek;..."Lukács 11:9

"Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy a ti örömetek teljes legyen."János 16:24

"Kívántok valamit, és nincs néktek: gyilkoltok és irígykedtek, és nem nyerhetitek meg; harcoltok és háborúskodtok; és nincsen semmitek, mert nem kéritek.

Kéritek, de nem kapjátok, mert nem jól kéritek, hogy gerjedelmeitekre költsétek azt."Jakab 4:2-3

Kérj bátran tiszta motívumokkal!

2016. jan. 29. 15:03
 7/7 KZitus ***** válasza:

Nem baj ha nem tudsz, meg lehet tanulni, csak figyelembe kell venni néhány erre vonatkozó bibliai tanácsot.

Itt olvashatol róla, ha van kedved: [link]

2016. jan. 29. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!