Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi az általános...

Jehova Tanúi az általános iskolában. Mi a helyzet az ünnepekkel?

Figyelt kérdés
Ha egy Jehova tanúi gyerek jár egy normál osztályba, akkor ő nem vesz részt a technika/ rajz órán a karácsony témakörhöz kapcsolódó alkotásban, nem jelenik meg az ünnepségen, nem kap a születésnapi tortából? Ez hogy működik a hétköznapokban?
2016. jan. 17. 15:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Pontosan így ahogy leírtad,sajnos.Anno én se mehettem szülinapi zsúrra,nem vehettem részt a Karácsonyi ünnepségeken,nem mehettem el az osztálykirándulásokra stb.
2016. jan. 17. 15:28
 2/13 A kérdező kommentje:
A "sajnos"-ból ítélve már nem tartozol közéjük. Gyerekként ezt hogy élted meg? Elfogadtad, vagy bántad, hogy kimaradtál belőle, esetleg szégyellted a többiek előtt?
2016. jan. 17. 15:32
 3/13 anonim ***** válasza:
osztálytársam mesélte, hogy az ő anyukáját ebbe belekényszerítették anno. A nemzeti ünnepeken sem vehetett részt, a szülei nem engedték el ünneplőben, emiatt az iskolában őt és a testvérét is szégyenszemre kiállították a többiek elé.
2016. jan. 17. 16:00
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

Egy újabb érzelmekre ható kérdés, ami tömegeket vonz megszokásból.

Mi lett volna ha az első keresztények is így tettek volna, és a gyermek korára hivatkozva belefolytak volna a világ megszokásaiba.

Akkor nem az Istentől való oktatás szerint jártak volna el.

(5Mózes 6:7) 7 vésd ezeket fiaid elméjébe, . . .

(Efézus 6:4) . . .hanem továbbra is Jehova fegyelmezésében és az ő gondolkodásának zsinórmértéke szerint neveljétek őket.

(Példabeszédek 22:6) 6 Neveld fel a fiút a neki való út szerint; még amikor megöregszik, akkor sem tér el attól.

Szomorúan olvasom a hozzá szólásokat.

Valószínű, hogy ha nagyon régen pellengérre állítottak egy Tanú gyermeket, az nem most volt.

Mert ma már tiszteletben tartják a Tanúk hitét.

Egyébkét pedig nem abban van a nem közreműködés, hogy egy témát nem írhat meg, mert nem gyakorolja.

Pl az evolúcióról mint nem elfogadott dologról ha kell dolgozatot írni meg lehet, az más napra tartozik, hogy nem hisz benne, és úgy fogalmazza meg, hogy a "leírtak" szerint ez és ez történt.

Nyilván egy gyermek még sok mindent nem ért úgy mint egy felnőtt.

ha a valamikori Népe Istennek szégyellte volna, hogy nem megy más tanítások után, hanem megmarad a hitében és az Istentől jövő oktatásban akkor mit adtak volna át a gyermekeiknek?

2016. jan. 17. 16:55
 5/13 anonim ***** válasza:

Talán annyit, hogy ha valakinek szégyen egy dolog, akkor ne gyakorolja.

ellenben, hogyan lehet megerősíteni valakit gyermek korban egy nem elfogadott dologról, ha nem magyarázzuk el, és nem érti meg a gyermek mi, miért nem elfogadható Isten szemében

ekkor jár úgy egy gyermek, és a szülő, hogy szégyenként éli meg azt amit hisz.

2016. jan. 17. 16:59
 6/13 anonim ***** válasza:

(Márk 8:37, 38) . . .? 38 Mert aki szégyell engem és a szavaimat ebben a házasságtörő és bűnös nemzedékben, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor megérkezik Atyjának dicsőségében a szent angyalokkal.”

(2Timóteusz 1:7, 8) . . .. 8 Ne szégyelld hát a mi Urunkról való tanúságot,. . .

2016. jan. 17. 17:01
 7/13 anonim ***** válasza:
85%
utolsó állj már le. Az a nő nem szégyellte, hanem egyenesen gyűlölte ezt az egészet, ő ennek nem akart részese lenni, a szülei kényszerítették rá. És most sem tisztelik a "hiteteket", csak elfogadják, és nem akarnak emiatt kellemetlen helyzetbe hozni senkit.
2016. jan. 17. 17:08
 8/13 anonim ***** válasza:
90%
Az 1-es vagyok.Hogy gyerekként hogy éltem meg,arra nem szívesen emlékszek vissza.Egyszóval,szörnyű volt.Nem is szégyent éreztem,hanem inkább szomorú voltam.Jól értetted,már nem vagyok tanú,legyen hála érte az Úrnak.Amikor az érettségire készültem akkor is kellett menni prédikálni,mert első helyre kellett tenni,hogy Jehovát szolgáljuk.Most már évek óta nem tartozok közéjük,és látom,hogy az általuk annyit szidott "hamis vallások" milyenek is valójában.
2016. jan. 17. 17:50
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

"gyűlölte"

annak is meg voltak az okai.teljesen mindegy Isten szemszögéből nézve.

Két okból alakulhatott ez ki:

1, a szülei nem érveltek logikusan neki mi miért történik, és nem is ismerte meg Isten gondolkodás módját miért kell távol maradni a világ szokásaitól.

2,Ezért nem fejlődött ki olyan erős hit benne, hogy szilárdan álljon amikor próba alá kerül.

2016. jan. 17. 19:19
 10/13 anonim ***** válasza:
Án csak annyit kérdeznék a Tanúktól, h állításuk szeint 239 országban vannk egységben, de csak 196 ország van a Földön. Akkor ez most, h van?? És kérem őket, értelmes választ szeretnék kapni, nem " az első századi keresztényeket is így üldözték bla-bla szöveget
2016. jan. 17. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!