Hogy lehet kilépni egy vallásból?
Figyelt kérdés
Elég csak felvenni az új vallást és a régi semmisé válik, vagy van valami procedúra. Főként a katolikus hitből való kilépés érdekel.2016. jan. 7. 22:05
1/7 anonim válasza:
Ha nem gyakorlod a vallásodat, azzal már kiléptél. Még máshova sem kell belépni.
2/7 anonim válasza:
Először is a keresztség "el nem törölhető jelet hagy a lelkeden"... Tehát ha megkereszteltek a Szentháromság nevében és nem gyakorlod katolikusként a vallásod, katolikus szempontból eretnek tévelygésben élsz. Akkor is, ha pl. valamelyik protestáns egyházhoz tartozol.
Esetleg kiátkozhatnak, de ahhoz nagyon rosszat kell csinálni.
3/7 anonim válasza:
Tulajdonképpen elég csak felvenni, bár a keresztség nyomot hagy a lelkeden. Lehet, hogy ennek hatását érezni is fogod, ha már nem vagy keresztény, hanem valami másnak hódolsz, ha máshogy nem, azzal, hogy zavar.
4/7 anonim válasza:
ha a katolikus egyházból akarsz kilépni egyszerűen szólsz a papnak hogy húzza ki a neved a tagok listájáról (már ha rajta van) és hogy többé nem jösz, ennyi
5/7 anonim válasza:
Piros iksz jobb felül... amúgy meg nem foglalkozol vele aztán kész.
6/7 KZitus válasza:
Szia
„Menjetek ki belőle, népem, ha nem akartok részestársai lenni a bűneiben, és nem akartok kapni a csapásaiból” Jelenések 18:4
Erre kér Isten. De csak abból lehet kimenni, ha benne vagyunk.
Irtak itt néhány tanácsot mások, ahogyan megtehetjük. Én is bementem, és mondtam, már nem tartozom a katolikus egyházhoz. Ennyi volt.
7/7 anonim válasza:
Fogod magadot oszt' mész.
Kivéve ,ha egy szektába vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!