Jehova Tanúi mivel magyarázzátok, hogy nálatok van a legkevesebb ember, akinek felsőfokú végzettsége van? (Magyarország 2011)
"Mert mit ad a felsőfokú végzettség? "
Tárgyi tudást. Hogy ne beszéljünk olyan baromságokat, amikkel tele van a jw.org. Pl.: Evolúcióról szóló számtalan minősíthetetlen alja cikk.
Ha nem lenne felsőfokú oktatás, akkor nem lenne internet sem, ahol a zagyvaságaitokat terjeszthetitek. Kézzel írt röpirattokkal mászkálnátok házról házra, ha tudnátok írni.
Vidiripi
"Hanem az engedelmesség."
Vagy az Őrtorony esetében a félelem! De nem az Istenfélelem!
"Én meg úgy gondolom, hogy aki tanulatlanabb azt könnyebb befolyásolni és irányítani."
Ugyan akkor kérdező mit mondasz azokra az emberekre akik pont az egyetemen vagy a főiskolán lettek hívők? Sőt olyat is ismerek személyesen aki a jól fizető banki állását hagyta ott hogy aztán később lelkipásztor lehessen! Tehát már a felsőoktatás után!
De arra is nagy hangsúlyt fektetett hogy a gyermekei jó oktatásban részesüljenek és mehessenek egyetemre! Pedig hívő ember és egyházi tisztséget tölt be! Igaz hogy nem Jehova tanúja!
Az hogy valaki tanultabb az nem jelenti azt hogy nem lesz hívő!
Igen Jehova tanúinál az "engedelmesség"! Én inkább azt mondanám a feltétlen lojalitás a szervezettel szemben! De azért időről időre keresik az olyan szakembereket akik felsőfokú végzettséggel rendelkeznek! Ügyvéd, építészmérnök, gépészmérnök vagy tolmács fordító stb. Amire épp szükség van és bizony nagy a hiány. De nem csak kis hazánkban van ez így hanem más országokban is. Így kénytelenek külső segítséget igénybe venni.
De mint ahogyan korábban is írtam. Van aki pont egy felsőoktatási intézmény falain belül "találkozik" Istennel.
"Ugyan akkor kérdező mit mondasz azokra az emberekre akik pont az egyetemen vagy a főiskolán lettek hívők? Sőt olyat is ismerek személyesen aki a jól fizető banki állását hagyta ott hogy aztán később lelkipásztor lehessen!"
Azt, hogy a statisztika nem azt mondja, hogy 0 ember van, aki felsőoktatásban részt vett, hanem azt hogy a legkevesebb a vallásosok között. Tehát, ahogy írtad is vannak kivételek.
"De arra is nagy hangsúlyt fektetett hogy a gyermekei jó oktatásban részesüljenek és mehessenek egyetemre! Pedig hívő ember és egyházi tisztséget tölt be! Igaz hogy nem Jehova tanúja!"
Jehovákról írtam itt, tehát nem mondtam, hogy egy vallásos nem szeretné, hogy a gyermeke továbbtanuljon. Kétségkívül jehováknál ez máshogy van, ők ellenzik a felsőoktatást.
"Az hogy valaki tanultabb az nem jelenti azt hogy nem lesz hívő! "
Nem írtam ilyet, ne forgasd ki a szavaim.
Kérdező; láttad-e, hogy többdiplomás emberek milyen alapvető, elemi kérdésekre nem tudnak válaszolni a különböző vetélkedőkben?
Lehet, hogy szakmai téren ad az "iskolázottság" tudást, de ismereteket úgy néz ki, nem.
A jehovásoktól teljesen föggetlenül. Persze az is lehet, hogy nekik csak nem számítanak a papírok, máshogy is lehet tanulni, mint intézményekben, főleg a számítógép mellett.
A papírok gyűjtése inkább csak sznobság.
Nekem nem tetszik, ahogy kipécézik a jehovásokat vagy másokat egyesek. Kit bántanak avval, amit csinálnak? Olyan kérdést még nem láttam, hogy jehovások az ateisták istentelenségét izélgetik.
Engem sokkal jobban érdekel, hogy egy ember milyen jó másokhoz, mint az, hogy milyen "okos" magában.
"láttad-e, hogy többdiplomás emberek milyen alapvető, elemi kérdésekre nem tudnak válaszolni a különböző vetélkedőkben? "
Nem arról van szó, hogy akinek sok diplomája lenne ne lehetne adott esetben tájékozatlan. Hanem statisztikáról van szó és azért azt feltételezni lehet, hogy 1000 diplomás közül több intelligens ember van, mint 1000 8 általánost végzett ember között (és most abba, hogy hogy definiáljuk az intelligenciát ne menjünk bele). És ez a feltételezés megengedi azt, amit te is írtál, hogy láttál többdiplomást hülyeséget mondani és azt is, hogy van 8 általánosos aki meg nem mond marhaságot.
"Lehet, hogy szakmai téren ad az "iskolázottság" tudást, de ismereteket úgy néz ki, nem."
Nem lehet így általánosítani. Iskolázottság összefügg az általános műveltséggel.
"Persze az is lehet, hogy nekik csak nem számítanak a papírok, máshogy is lehet tanulni, mint intézményekben, főleg a számítógép mellett."
Ez nem így van. Az a veszélyes a számítógép melletti tanulással, hogy rengeteg téves információ kering a neten. És alaptudás nélkül ezeket nehéz kiszűrni. Én nem sznobságból jártam egyetemre, hanem azért, hogy álljanak azok a házak, amiben mondjuk te is élsz :). Úgyhogy ez az állítás nem felel meg a valóságnak.
"Nekem nem tetszik, ahogy kipécézik a jehovásokat vagy másokat egyesek. Kit bántanak avval, amit csinálnak? Olyan kérdést még nem láttam, hogy jehovások az ateisták istentelenségét izélgetik."
Azokat az gyerekeket, akiket hagynak meghalni a vallás tanításai miatt (nem kaphatnak vért). Azokat az embereket, akiknek megtiltják, hogy beszéljenek a családjával. Azokat az embereket, akiket naponta zaklatnak a térítésükkel.
Neked nem tetszik, hogy kipécézik őket, de vélemény nyilvánítás szabadság van, ezért el lehet mondani, ha valami nem tetszik. Ők is ugyanúgy megtehetik ezt az ateistákkal. És meg is teszik a saját berkeiken belül, istentelen világiaknak, rossz társaságnak címkézik őket. Arra tanítják őket, hogy minél kevesebb időt töltsenek "világi" emberekkel.
A vér helyett kaphatnak plazmát. A jehovásoknak köszönhető a plazma alkalmazásának kitalálása -közvetetten-.
Ami azért is jó, mert rengeteg probléma derül ki vérátömlesztés után. Ami persze nem akkora, mint ha mondjuk meghalt volna, nélküle.
Ettől függetlenül, szerintem eltúlozzuk az ész, az okosság, és az intézményes tanulás szerepét.
Nem hiszem, hogy reál tárgyakban vitás teóriák lennének a neten.
A közösség szempontjából az a fontos, hogy a tudás mire használódik. És hogy hogyan.
Hagyjuk békén a jehovásokat.
"A vér helyett kaphatnak plazmát. "
Igen, de ez nem változtat azon, amit írtam. Mivel van olyan eset, amikor nem lehet mással csak vérrel megoldani a műtétet. És ők akkor sem engedik, ha élet múlik rajta.
"Ettől függetlenül, szerintem eltúlozzuk az ész, az okosság, és az intézményes tanulás szerepét. "
Szerintem nem :). De ezek vélemények, nem nagyon lehet rajta vitatkozni.
"Nem hiszem, hogy reál tárgyakban vitás teóriák lennének a neten. "
Én már találtam ebből is jó párat sajnos.
"Hagyjuk békén a jehovásokat."
Rendes tőled, hogy kiállsz értük, de nekik meg ez is sértő, hogy azt írod, hogy jehovások. Ők Jehova tanúi azt mondják. És nem, nem hagyjuk békén őket sem :)
A 11-es kommentedből már értem a kérdésed miértjét:-)
no comment.
Megteszi majd valaki más...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!