Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a Hit...

Mi a véleményetek a Hit Gyülekezetről?

Figyelt kérdés

Nem nagyon ismerem ki magam,de foglalkoznom kell vele,ugyanis kiderült hogy a férjem évekkel ezelőtt megtért.

Szeretném tudni hogy milyen ez a gyülekezet.

Köszönöm előre is a válaszokat.

2010. márc. 24. 06:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
48%
én csak annyit tudok,hogy extázisba esve fetrengnek a földön a vidámvasárnapban láttam,sztem ott valami nincs rendben..
2010. márc. 24. 17:54
 12/25 anonim ***** válasza:
43%

Kedves Kérdező!

Tájékozódj a hit.hu oldalon is és a jót is lásd meg a gyülekezetben mert itt van néhány kritikus vélemény.

Kedves Péter!

Mielőtt kritizálnál olvasd el az 1 Kor 14-t végig.

Az előtte és az utána lévő sorokat.

Talán nem helyes egy verset kiragadva mondj véleményt.

A nyelveken szólás valóban így történik és talán azért tűnik zavarónak mert sokan vannak akik ezt teszik..

Egy másik példa zavaró lehet még az is hogy az emberből gonosz szellemi erők (démonok távoznak.)

Erre jó-néhány példa van az evangéliumokban és ez elég kulturálatlan módon történhet és aki átéli hát bizony vannak néhány tünetei amelyekről nem mondható el hogy olyankor tartása van az embernek ).

Gondolom biztos ismered vagy el tudod képzelni milyen lehet.

Jézus sem finomkodott és vallásos köntöst ájtatos arcot véve prédikált hanem ha szükséges volt kiutasította a démonokat.

Ez is elég megütközést kelthet vallásos emberekbe,a farizeusok pedig azt mondták Jézus a sátán segítségével teszi ezt.

/A megnyilvánulások miatt Jézus ezen szolgálatát nem / /szabad elvetni és kritizálni ez a véleményem./

Amit felvetsz van egy kis igazság,de hol vannak ma az egyházba a próféták és a prófétai ajándékok? mert ehhez amit felvetsz ezek is szükségesek.

Ezeket a szolgálatokat Isten helyre fogja állítani az egyházban.

Ha ez nem működik kellőképpen akkor magának szóljon és az Istennek írja Pál.

Itt is ez történik.

Biztosan vannak hibáink és egyik gyülekezet sem tökéletes mert olyan tagokból áll akik korrigálásra szorulnak.

Ahogy a te közösségedben is lehet hiba és korrigálni valója az Úrnak.

Nincs tökéletes keresztény itt a földön de a tökéletesség felé haladunk (keresztények) és ami munkát Isten elkezdett bennünk el is végzi.

Áldjon az Úr!

Üdvölettel:

Sanyi

Shalom

2010. márc. 24. 18:18
 13/25 anonim ***** válasza:
42%

Kedves Sanyi!

Hidd el alaposan ismerem az egész első korinthusi levelet, és ez alapján fogalmaztam meg amit leírtam, illetve saját tapasztalataim alapján.

A próféták és a prófétai ajándékok jelen vannak ma az egyházban. Minden ajándék haszonra adatik, ami azt jelenti az eredeti görög szöveg szerint, hogy "közhaszonra" vagyis mindenki hasznára. Amit ti gyakoroltok, az közelébe sincsen ennek. A nyelvek jelül adattak, de nem a hívőknek, hanem a hitetleneknek! (lásd I.Kor. 14:22). Szerinted?

Minden közösségben van hiba, jól írod, de ez nem mentség! Itt alapvető problémák vannak, akár csak korinthusban!

Kívánom, hogy Isten az elkezdett munkát mindannyiunkban elvégezze!

Üdv. Péter

2010. márc. 24. 18:59
 14/25 anonim ***** válasza:
67%

Minden ember igaz a maga szemében.Vigyázatok mit beszéltek , az Úr elnézi a tudatlanság idejét mindenkinek , de van ami fölött nem fog elsiklani soha.

Márk Evangyélioma 3. rész 28-30.

Bizony mondom néktek, hogy minden bűn megbocsáttatik az emberek fiainak, még a káromlások is mind, a melyekkel káromlanak: De a ki a Szent Lélek ellen szól káromlást, nem nyer bocsánatot soha, hanem örök kárhozatra méltó;Mivelhogy ezt mondják vala: Tisztátalan lélek van benne.

Ha valamit nem értesz ne gyalázd mert nem tudod kitől jön ha pedig ateista vagy akkor nem értem mért olvasol hitről szóló kérdéseket (ugyanis igaz hívöről nem tudom elképzelni hogy ne riassza el a Márk Evangyélioma 3. rész 28-30-ban Jézus által mondott "nem nyer bocsánatot soha, hanem örök kárhozatra méltó" mondatot . Azt leszögezhetjük hívö barátaim hogy a szeretetet a megbocsátás Istenének egyszülött Fia itt a földön nem mondott ennél erőteljesebbet soha (ugyanis Ö azért jött hogy meghaljon a mi bűneinkért és megváltson minket)

Áldot legyen az Ö neve, ÁMEN.

A Németh Sándor meg a Hit gyülekezete tagjai meg majd megfelelnek a megváltójuk előtt, én nem merek rájuk semmi rosszat mondani mind ahogy senkire aki megvalja hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére. ÁMEN

2010. márc. 25. 20:55
 15/25 anonim ***** válasza:
0%

Még egy mondat kedves Sanyi és Péter (de szép neved van)

csak ezt az Igét olvassátok el: Korinthusbeliekhez írt I. levél 8. rész 2.

Sziasztok

2010. márc. 25. 20:58
 16/25 anonim ***** válasza:

"ki a Szent Lélek ellen szól káromlást"

Aki egy felekezet tanaival nem ért egyet, az nem a Szent Lelket káromolja.

Aki azt mondja, hogy a nyelveken szólást nem ebben a formában kéne űzni, az sem a Szent Lelket káromolja.

Mindezek emberi hibákról és tévedésekről szólnak.

"Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy Istentől származnak-e, mert sok hamis próféta ment ki a világba." 1Jn4,1.

Szóval nem, hogy nem szabad félnünk megvizsgálni a másikban lakó "lelket", de kötelességünk is, hisz parancsba kaptuk.

Az ítélettel persze csínján kell bánni, de mint feljebb mondtam, ha az ige alapján valaki azt mondja egy "ajándékról" pl nyelveken szólás, hogy a gyakorlati alkalmáza nem állja meg a helyét, az nem a Szent Lélek káromlása, hanem az emberi tévedés elítélése.

2010. márc. 26. 09:30
 17/25 anonim ***** válasza:
0%

1. elmész és megnézed, inkognitóban = férj nélkül. ekkor első kézből jutsz információhoz. egy alkalom nem elég persze annak megtapasztalására, hogyan működik, mi zajlik.

2. hiszel itt annak, aki számodra hihetőt állít

3. Azt mondanám, a hívekkel kisebb a gond, mint magával a szervezettel, mert az ő hibájuk legfeljebb a vallásosságból fakadó mindennek hátat fordítás (világinak mondott dolgok, 'tévtanítások', stb.) A gyakorlatban viszont a vezetők pont olyanok, mint a politikusok. Amikor az egyik helyi szervezet vezetője és körének egy része elég komoly pénzügyi malőrbe keveredett, akkor pont ugyanúgy elsunnyogták a valóságot az eseményekről, mintha egy 'világi' szélhámosságról lett volna szó. Ennyit az igazság szeretetéről.

2010. márc. 30. 10:02
 18/25 anonim ***** válasza:
8%
Azután nem olyan sokkal le is váltak az autonómot megalapítók, ami nem kis szakadás volt, ahogyan az okai sem, mivel a nem tudták tovább felvállalni azt, ami a hgy vezetésében folyik, pl. "zsebekben porszívózás".
2010. márc. 30. 10:09
 19/25 anonim válasza:
65%

Szerintem gusztustalan ez HGY ellenes demagógia, én úgy gondolom, hogy mindenkinek csak arról szabad véleményt aklotnia amit saját maga tapasztalt, nem az xy-tól ezt és ezt hallott.

A kérdezőnek: Lehet hogy ebben a kérdésben inkább a férjedet kéne megfigyelned, kérdezd meg hogy mit gondol a vallásról, a hitről, és figyeld meg hogy tényleg az az életében úgy van e.Szerintem ha feleségül mentél hozzá, akkor őt megbízható, szimpatikus, normális embernek tartod, és ismered, ellentétben az itt irogató mindenféle emberrel. Nekem vannak HGY-s ismerőseim, és én úgy látom hogy az ő életükben ez működik, és elég sikeresek, és boldogok. És ez egy olyan dolog amit mindenki eldönt magának, mindenkit más fog meg, és mást tart igaznak. Viszont az olyan embereknek akik ilyen gyűlölettel és indulatokkal képesek nyilatkozni, mint némelyik hozzászóló, általában nincs igazuk.

2010. márc. 31. 21:55
 20/25 anonim ***** válasza:
22%
A Hit Gyülekezetét az MSZP tartja kézben, hogy ezzel is agymosott szavazókat szerezzen. Nézzél meg hiteseket, mind az MSZP-re szavaz. Ők tartják fenn az ATV-t is, ami egy kommunista szenny csatorna. Az egész egy nagy lehúzás, úgy ahogy van. Ha nem akarsz agyhalott komcsi-szavazó lenni, kerüld el őket.
2010. ápr. 9. 00:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!