Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor kapok végre választ a...

Mikor kapok végre választ a következő kérdésemre: Jehova tanúinak vezetői azt állítják Jézus 1919-ben őket, illetve későbre a jogutódaikat választotta ki mint követőinek vezetőit, ezt milyen formában adta tudtukra?

Figyelt kérdés

Ha kiemelem egy kérdésemet, ami jehova tanúinak, a válaszok alapján legalábbis, kínos lehet, hirtelen rengeteg kérdést emelnek ki, ezért az enyém kikerül az első 3-ból, van összefüggés, vagy csak balszerencse?

Gondoltam akkor felteszem újra, mert úgy gondolom ez sok érintett ember életében kulcskérdés lehet.

2015. dec. 21. 02:32
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Itt van az egyik őrtorony kiadványuk amiben ezt tanítják.

Őrtorony 2008. május 15., 26. oldal: Törekedjünk “Szentségre Isten Félelmében”

Jehova a modern kori, földön élő szolgái előtt is megnyitotta ’a Szentség útját’, és kivezette őket Nagy Babilonból, a hamis vallás világbirodalmából. 1919-ben kiszabadította a felkent keresztényeket a hamis vallás szellemi fogságából, és ők fokozatosan megtisztították imádatukat minden hamis tanítástól. Jehova mai szolgáiként tiszta, nyugodt szellemi körülmények között imádhatjuk Jehovát, és békés kapcsolatban lehetünk vele és az embertársainkkal.

Szóval a kérdés jogos és én is várom a választ.

2016. jan. 29. 22:21
 22/33 anonim ***** válasza:

Üdv!

Ismét ennél a kérdésnél vagyok. Annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy nem rég feltettem lényegében egy hasonló kérdést írásban egy JT vénnek. Választ még nem kaptam de ha megkapom akkor máris megírom neked kedves kérdező.

A kérdést így fogalmaztam meg:

Idézet a Jelenések nagyszerű csúcspontja közel című könyvből (32. oldal):

„Amikor Jézus 1918-ban megkezdte szemléletútját, a kereszténység papsága kétségtelenül elmarasztaló ítéletben részesült. …………………………………………………………..,. A Hamis vallás egész világbirodalmával együtt 1919-re a kereszténység teljesen elvesztette Isten kegyét. „

A kérdésem: Honnan tudja a társulat, hogy Jézus 1918-ban kezdett el vizsgálódni a keresztény felekezetek között, és honnan tudja hogy 1919-ben nem támogatott egy felekezetet sem, csupán Jehova Tanúit?

2016. máj. 19. 19:18
 23/33 dq ***** válasza:
UP
2017. ápr. 30. 01:06
 24/33 anonim ***** válasza:
Én nemrég kérdeztem meg erről egy tanút, de egy homályos, oda nem passzoló igén kívül nem kaptam mást. Olyan, mintha nem tudnának erre válaszolni.
2017. máj. 26. 06:21
 25/33 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező a Jw.org-on megvan a válasz,katinsd ki.

Miért kinozod magadat is és a tanúkat is?

2017. máj. 26. 11:51
 26/33 anonim ***** válasza:
Én kerestem ott is erre a választ és nincs. A kérdés annyi, hogy hogyan lettek kiválasztva? És senki, de senki nem felel.
2017. máj. 26. 20:42
 27/33 A kérdező kommentje:
az utolsó előtti válasz adó említette, hogy a jw-org-on megvan a válasz, én nem találtam, megkérhetem hogy adjon esetleg linket, hiszen ha ő tudja hogy ott megvan a válasz akor nyilván tudja azt is hol van
2017. máj. 26. 23:42
 28/33 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező, talán ez segíthet-

Teokratikusan kinevezett felvigyázók és kisegítőszolgák

„Ügyeljetek magatokra és az egész nyájra, amelyben a szent szellem felvigyázóknak nevezett ki benneteket” (CSELEKEDETEK 20:28). [link]

2017. jún. 8. 17:44
 29/33 dq ***** válasza:
Én ebben nem találom.
2017. jún. 8. 20:27
 30/33 A kérdező kommentje:

bevallom én sem találom, leírják azokat a dolgokat amiket én is a kérdésben, ezeket már tudom de nem válaszolnak a kérdésre

vagy csak én siklottam el valami felett? Lehet hogy ez a tudás az akkori vezetők halálával elveszett és ezért nem tudnak a mai tamúk válaszolni? Ha igen miért nem mesélték el az akkori vezetők a részleteket másnak?

2017. jún. 8. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!