Akik nem hisztek, miért akarjátok olyan sokan levetetni a keresztséget?
"Az abortusz is egy gyilkosság."
Nem az, mert gyilkosságot CSAK már megszületett emberrel lehet elkövetni. A törvény ezt mondja, neked meg kötelességed ezt betartani.
"őssejtkutatás: én nem tudom, mit mond róla az Egyház, de nem hiszem, hogy tiltják."
De, sajnos igen. Merthogy a magzati őssejtek működnek, a többi csak éppenhogy - de azokat meg nem szabad kutatni.
"evolúció: vannak olyan egyházak, amik tagadják"
Még 10 évvel ezelőtt a katolikus is ilyen volt.
Persze azóta szépen lassan - hangos fogcsikorgatás közepette - csak elismerte a pápa, hogy igaz.
De a hívei nagy része nem hiszi el még neki sem.
Ráadásul, már vagy 100 éve teljesen egyértelmű, hogy az evolúció igaz, de a katolikus egyház csak most jutott el még eddig is. Ezt is csak kényszerből tették, nem maguktól.
"Az abortusz gyilkosság" - na látod, a kilépési szándékom mögött az is van, hogy ne az én nevemben mondjanak ilyeneket. Egyrészt képtelenek felfogni, hogy ez senkinek nem hobbi, és mindenkinek nagyon rossz helyzet, kár még rosszabbá tenni a gyilkosozással. Érdekes továbbá megfigyelni, hogy az egyház valami miatt mindig csak az élet legelején (jóval születés előtt) és legvégén (végső stádiumú halálos betegek, akik már csak fekszenek és szenvednek) ragaszkodik foggal-körömmel az élethez, közte valahogy kevésbé tűnik fontosnak. Mindenesetre ez a cikk tanulságos.
Egy kilenc éves kislány lett nemi erőszak következtében terhes, az egyház kiátkozta a kislány anyukáját, illetve az orvosokat, akik az abortuszt végrehajtották. Érdekes kérdések, hogy adott esetben hogy nevelte volna utána a gyerekeket, vagy méginkább hogy szülte volna meg őket. (túlélte-e volna a terhessséget) Ennél is érdekesebb megfigyelni, hogy az erőszaktevő -az egyetlen igazán bűnös ember a történetben - valahogy nem lett kiátkozva. Viszont számomra ebből - is - egyértelmű, hogy az egyház a sötét középkorban tartana még mindig ha tehetné.
Az ilyenekre én azt mondom, hogy NE AZ ÉN NEVEMBEN. A katolikus egyház egy halom baromságot csinál és semmi létjogosultsága nincs, de sajnos komolyan veszik nagyon sokan, mert nominálisan 1 milliárd ember tartozik bele (a többségét csak leöntötték keresztvízzel). Meggyőződésem, hogy minél több hatalmat veszít az egyház, annál jobb lesz a világ. Viszont ehhez az kell, hogy minden jóérzésű ember, amikor az egyház hülyeségeket csinál (ami igen gyakori), elkezdje ordítani, hogy NE AZ ÉN NEVEMBEN.
"Az őssejtkutatást szerintem nem tiltja." - nagyon kérlek, legalább nézz utána a saját klubod álláspontjának, mielőtt elkezdesz hülyeségeket beszélni.
Egyébként akkor már elmondom, mi a helyzet, mert úgy látom nem nagyon vagy vele tisztában.
Az őssejtkutatás jelenleg a legígéretesebb orvosi kutatási terület, olyan áttörést hozhat a 21. századi orvostudományban, mint a 20. században az antibiotikumok hoztak. Gyakorlatilag nincs olyan betegség vagy sérülés, aminek a gyógyításában az őssejtkutatás ne hozhatna áttörést. A katolikus egyház (és a legtöbb keresztény egyház) ugyanakkor erőteljesen ellenzi, mert a kutatás során három napja megfogant petesejteket (blaktocisztákat) semmisítenek meg. Egy idegrendszer nélküli, párszáz sejtből álló, jóval 1 mm alatti sejtcsomó érdekei előbbre valók, mint egy gerincsérült vagy teste jelentős részén megégett, de már néhány éve megszületett gyerek érdekei. (Az előbbi eszetlen védelme érdekében hátráltatják azt a pillanatot, amikor az utóbbin érdemben tudunk majd segíteni.) Erre is azt mondom, hogy NE AZ ÉN NEVEMBEN.És ez (is) egy kiváló ok kilépni.
Darwint meg valóban a többi keresztény egyház támadta hevesebben, de ettől függetlenül még bőven van okom, hogy ne akarjak katolikus lenni.
A kérést egy pogány eredetű jelkép.
Babilonbol származik es a pogány vonalon jött le Jézusig.
-Jézus nemhasználta de még a követői sem.
A Katolikus es az ortodox vallás hozta magával.
Bálványként lehet rátekinteni mivel Isten szava Sehol nem említi meg a bibliában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!