Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Te milyen vallású vagy?

Te milyen vallású vagy?

Figyelt kérdés

2015. dec. 13. 17:55
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
96%

statisztikát csinálsz?

orthodox keresztény

2015. dec. 13. 17:59
 2/35 anonim ***** válasza:
36%
Semmilyen, a tököm tele van a vallásfanatikusokkal, akiknek egész életük ezzel telik.
2015. dec. 13. 18:00
 3/35 anonim ***** válasza:
44%
Nem hiszek semmilyen vallásban, és ezért minden nap hálát adok Istennek...
2015. dec. 13. 18:02
 4/35 anonim ***** válasza:
96%

Papíron római katolikus és h.n. adventista, mivel ez utóbbi felekezetbe való megkeresztelésem után a katolikusok egyházból nem töröltettem magam. (egy időben terveztem, de aztán abbamaradt.). Ma h.n. adventistának vallom magam.

De szívesen tanulmányozom a kereszténységet, különösen az Óegyház időszaka érdekel. Ezért is kezdtem el ismerkedni az ortodox kereszténységgel, mert az nagyban épít az ókori egyház mintájára.

2015. dec. 13. 18:05
 5/35 anonim ***** válasza:
96%

Szintén ortodox keresztény.

Ha tényleg statisztikát csinálsz, akkor jelenleg kicsit felül vagyunk reprezentálva az országos átlaghoz képest :)

2015. dec. 13. 18:15
 6/35 anonim ***** válasza:
83%

Humanisztikus zsidó.

És a zsidó szokásokhoz híve kérdésre kérdés:

És te kérdező? :)

2015. dec. 13. 18:32
 7/35 anonim ***** válasza:
66%
Semmilyen.
2015. dec. 13. 18:34
 8/35 anonim ***** válasza:
80%

Papíron római katolikus keresztény. Egyébként nem tudom, talán semmilyen.

De a kereszténységgel nincsen komolyabb bajom, nem tartom károsnak. Egyszerűen inkább azzal foglalkozom, hogy van egy értékrendem, egy életem, és abból szeretném kihozni a maximumot. Amennyiben lehetséges, másoknak is ezt kívánom, vagy ha tudom szolgáltatom. Nem hiszek a lemondásban, csak a megosztásban. Az életet úgy kell leélni, hogy legyen jelenünk. Akinek nincs jelenje, nincs múltja és nincs jövője. Hogy ki mit ígér vagy mivel fenyeget a jövővel kapcsolatban, az meg nem érdekel. Bizonyítsa meg és magyarázza meg. Minden tanácsra, érvre nyitott vagyok. A babonák és fenyegetések nem érdekelnek. A szabadságban hiszek, de olyan értelemben, hogy mindenkinek jár. Tehát nincs jogom másnak a szabadságát elvenni.

https://www.youtube.com/watch?v=WH47ryaKRf4

2015. dec. 13. 18:38
 9/35 A kérdező kommentje:

Hivatalosan római katolikus, bár nem vagyok hívő :)

2015. dec. 13. 18:44
 10/35 anonim ***** válasza:
95%
(Református) keresztyén.
2015. dec. 13. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!