Fellelhető-e valahol a neten az eredeti Vizsolyi Bibliafordítás szövege?
Az eredeti VISOL-i Bibliára gondolsz?
"Az az Istennec Ȏ es Wy Testamentvmanac próphetác es apostoloc által meg íratott ʃzent könyuei"-re?
Ez így nincs begépelve, valószínűleg nem is lesz. :)
Esetleg ha beszkenneled...
A Hanaui Biblia fakszimile kiadása van fenn a MEK oldalán:
Igen, az eredeti Vizsolyi Bibliára gondolok.
Sajnos az az érzésem, hogy a jelenleg kezünkben lévő fordításra erősen rányomta a bélyegét a Katolikus egyház dogmatikája, és annak megfelelően íródott át a szöveg, nem a fellelhető eredeti görög és héber szövegek miatt...
Nem lehetetlen, hogy ha lesz rá lehetőségem (idő+anyagi támogató), akkor egyszer begépelem. Nem úgy, ahogyan #1 írta, hanem olvasható módon: ""Az az Istennek Ó és Új Testamentumának próféták és apostolok által megíratott szent könyvei"-ként. :) De ezen kívül nem kívánnék hozzányúlni a szöveghez!
Köszönöm #2-nek a linket, majd összevetem az itthoni faximile kiadással, hogy azonos-e a szöveg.
Engem is NAGYON érdekelne!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az utolsó levél óta esetleg történt valami fejlemény?
Nekem az is nagyon jó lenne, ha (olvasható) fotót kaphatnék (legalább egy pár zsoltárról...) . Láttam a 42. zsoltár elejét (sajnos csak az elejét) az eredeti vizsolyi fordításban, és nagyon tetszett!!!! Érdemes lenne közkinccsé tenni!!!!
Nem, nem történt azóta se semmi.
Bár még nem tettem le róla, hogy elkészüljön, csak hát az idő nagy úr...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!