Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ciki hogy érdekel az iszlám?

Ciki hogy érdekel az iszlám?

Figyelt kérdés

2015. dec. 5. 20:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
17%

"És nincs jogod kritizálni a kereszténységet!"

"Nincs jogod más vallását kritizálni!"

Dehogy nincs. Kimondja az alkotmány. És alapvető emberi jogom egyébként is. Mégis hogy ne lenne jogom kritizálni bármit is? Ezt egyáltalán leírni nevetséges.

"Nem te döntöd el ki miben hisz."

Ez nyilvánvaló. De én döntöm el, hogy mit tartok baromságnak, és ezt kivel osztom meg. Az összes vallást baromságnak tartom, és ezt megosztom mindenkivel, akivel akarom. Pl. most veled, ha már voltál olyan kedves, hogy meg akartad tőlem vonni ezt a jogot.

Szerinted a kereszténység nem hülyeség? Isten, aki nem tudott megtámadni egy várost, mert vas szekereik voltak, egy másikat meg meg tudott, és rögtön demonstrálta is jóságát azzal, hogy lemészárolt mindenkit, kivéve a szűz lányokat, akiket elvitetett az izraelitákkal szex rabszolgának.

És még nem is mentem bele az újszövetségbe, ahol Isten emberáldozatként (amit megtiltott) feláldozza a saját megtestesülését saját magának, hogy megbocsásson egy hibát amit ő vétett, és egyébként is bármikor megbocsájthatna. Még egy ekkora hülyeséget...

2015. dec. 5. 23:35
 12/15 anonim ***** válasza:
27%

# 11

"Ez nyilvánvaló. De én döntöm el, hogy mit tartok baromságnak, és ezt kivel osztom meg. Az összes vallást baromságnak tartom, és ezt megosztom mindenkivel, akivel akarom."

A valláskritika rovatban nyugodtan megoszthatod az ilyen véleményedet. A vallási rovatban is, csak akkor az nettó bunkóságnak számít.

De ha te szeretsz bunkó lenni, végül is ahhoz is jogod van.

2015. dec. 5. 23:54
 13/15 anonim ***** válasza:
44%

én keresztény vagyok ,de szerintem is joga van kritizálni a kereszténységet, igaz ez nem kritika volt hanem pocskondiázás, az érvelés meg kb egy 10 szintjét érinti, sokáig ateista voltam, mindig szégyeltem magam az ilyen "érvkészlettel" rendelkező, de igen nagymellényű ateisták miatt, olyan ez az ateizmusnak mint a katolicizmusnak az inkvizíció, vagy a németeknek Hitler, csak az ateistáknak ez azért nehéz mert ez a jelenség most is jelen van, nem megy múltbéli valami amitől már 1000-szer elhatárolódtak...

de ettől függetlenül azért még legyen joga valakinek kritikát mondani, ha a szólásszabadság ára, hogy el kelljen viselnem ,hogy nekem fontos dolgokat kritikával illessenek, én szívesen emgfizetem ezt az árat

de hozzá tenném ,hogy a szólásszabadság nem azt jelenti ,hogy "mind hülyék vagytok csicskagyerekek, csak nekem van igazam!" már csak azért sem, mert az ilyesfajta hozzáállás már önmagában a szólásszabadságot támadja

és gondolom az úriember magát felvilágosultnak, széleslátókörűnek a tolerancia, szabadság, és egyenlőség eszmei élharcosának tartja magát

2015. dec. 6. 00:11
 14/15 anonim ***** válasza:
41%

No, még mindig túl magas nekem az a 70%, hadd vitatkozzak tovább :)

Szerintem nevetséges, hogy egy témában egyet nem értő kommentet írni bunkóságnak számít. Sok fórumra járok, és ez egyedül a vallásokkal kapcsolatban van így. Ha pl. egy anarchista fórumra beírom, hogy miért tartom hülyeségnek az eszméjüket, akkor leírják a saját oldalukat viszonylag kulturáltan. Persze lepontoznak, ha van rá lehetőség, de nem írják azt, hogy bunkóság tőlük különböző véleményt leírni. Ha beírod egy politikai fórumra, hogy az adott párt miért hülye, akkor elküldenek az anyádba, elmondanak komcsinak, nácikank, zsidónak, akárminek, de olyat eszébe sem jut senkinek leírni, hogy bunkó dolog a fórumon levő mainstreammel egyet nem érteni. Egy ateista fórumon sem mondják azt, hogy ha te hívő vagy és hangoztatod, az bunkóság.

Senkit és semmit nem bunkóság kritizálni, és ezt mindenki tudja, kivéve amikor a vallásokra kerül a sor. Akkor valamiért ezt külön le kell írni. És szerintem sokat elmond a vallások védhetetlenségéről, hogy egyáltalán eszetekbe jut olyat mondani, hogy titeket kritizálni bunkóság.

De ha szerinted továbbra is bunkó vagyok, emiatt sem fogok rosszul aludni. Mint látható, nem szoktam visszafogni a véleményemet, és ezt nem mindenki értékeli nagyra.

"ez nem kritika volt hanem pocskondiázás, az érvelés meg kb egy 10 szintjét érinti"

Ettől még igaz. Az, hogy egy 10 éves is képes erre, szerintem nem ellenem szól.

"sokáig ateista voltam"

Leírnád kérlek, hogy mi változtatta meg a véleményedet? Szinte lehetetlen olyan embereket találni, akik ateistából vallásosak lettek. Mindig is érdekelt, hogy hogyan lehetséges az ilyesmi. Ha csak egy dologra szeretnél válaszolni, akkor örülnék, ha ez lenne az.

"mindig szégyeltem magam az ilyen "érvkészlettel" rendelkező, de igen nagymellényű ateisták miatt"

Ha egyszer valami nyilvánvalóan hülyeség, akkor miért öljek bele több energiát a cáfolatába? Nem ennyi az érvkészletem, csak ennyit használok amikor nincs többre szükség. Ha most bele szeretnél menni az ontológiai érvelésbe, arról is tudok vitázni, de nyilván nem azzal nyitok.

"olyan ez az ateizmusnak mint a katolicizmusnak az inkvizíció, vagy a németeknek Hitler, csak az ateistáknak ez azért nehéz mert ez a jelenség most is jelen van, nem megy múltbéli valami amitől már 1000-szer elhatárolódtak... "

Nem igazán. Tudod, én nem okoztam senkinek a borzalmas kínhalálát. A bunkóság mondjuk a "rossz skálán" (legyen 0-100-as skála) 0,0001, Hitler pedig 100. Vagy mondjuk 99,99. Szóval az összehasonlítás nem igazán áll meg.

"de ettől függetlenül azért még legyen joga valakinek kritikát mondani, ha a szólásszabadság ára, hogy el kelljen viselnem ,hogy nekem fontos dolgokat kritikával illessenek, én szívesen emgfizetem ezt az árat"

Örülök, hogy egyetértünk.

"de hozzá tenném ,hogy a szólásszabadság nem azt jelenti ,hogy "mind hülyék vagytok csicskagyerekek, csak nekem van igazam!" már csak azért sem, mert az ilyesfajta hozzáállás már önmagában a szólásszabadságot támadja"

Tökéletesen tiszteletben tartom a jogát bárkinek, hogy bármit leírjon. Hülyeségnek és károsnak tartom a véleményüket, de attól még támogatom a jogukat, hogy megosszák. Ez a szólásszabadság maximuma.

Szerinted mégis milyen formában támadja a szólásszabadságot a hozzáállásom?

2015. dec. 6. 00:32
 15/15 anonim ***** válasza:

Attól még, hogy te nem vagy keresztény, tiszteletben tarthatnád a vallásunkat. Én is tiszteletben tartom, hogy te nem hiszel, te is tartsd tiszteletben, hogy mi (én + az előttem szóló keresztények) igen.

Amit meg írtál a kereszténységről, abból semmi sem igaz (pl. Isten nem követett el hibát). Nem tudom, mennyire ismered a keresztény felekezetek tanításait, de ezekben az érvekben olyan dolgokat hoztál fel és sarkítottál ki, amiket sehol nem tanítanak.

2015. dec. 9. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!