Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus korhétvégéken mit...

A katolikus korhétvégéken mit csinálnak?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy lelkigyakorlat meg hogy elvileg aláíratnak valamit, hogy nem lehet róla beszélni meg ilyesmi. De mégis mi ilyen titokzatos? Katolikus iskolába járok reformátusként, de egyszer ki szeretném próbálni. Csak előtte tudni akarom, hogy mire vállalkozok. Évente kötelező mindenkinek egy lelkigyakorlat, szóval ilyen szempontból ismerős lehet nekem. Tényleg nem beszélnek róla...van 2 srác a suliban, akik ilyen nagymenők, tavaly állítólag utána 2 hétig csendben voltak, nem mondtak semmit meg sírtak is a végén. Mindenki úgy indul neki, hogy na majd ő elmondja mi volt, és senki...bár hallottam 1-2 dolgot. Pl hogy le kell írnod mit szeretsz a szülőben meg mit nem, miben változtassanak, aztán írnak rá tanácsot, és átadják nekik...vagy hogy öreg otthonba meg sérült emberekhez mennek...mik vannak még? Bár én olyan szilárdnak érzem magam, hogy nem hiszem, hogy ezek meghatnának.

2015. dec. 4. 15:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hogy pontosan mit csinálnak, azt nem tudom sosem voltam még ilyenen. De hogy miért titokzatos, az nem titok :)

Ez egy olyan dolog, amihez senkinek semmi köze, csak annak aki részt vesz benne. Kibeszélni meg azért nem illik, mert senkit sem illik kibeszélni amúgy sem. Erről meg csak úgy lehetne beszélni, ha azzal kibeszéled a másikat a háta mögött. Ennyi az egész.

Persze lehet, hogy a szervezők még rá akarnak tenni egy lapáttal, és azt hiszik, hogy a titokzatoskodással érdekesebbé tudják tenni az egészet.

De az is lehet, hogy egyszerűen még fogalmuk sincs, hogy mit fogtok csinálni, és ezért azt mondják, hogy titok :)

2015. dec. 4. 15:32
 2/12 A kérdező kommentje:
Már több évben meg volt szervezve, meg nem csak az iskolából mehetnek, bárki jelentkezhet rá. 3-4 napig szokott tartani...életedben egyszer mehetsz el rá. Szerintem nem lenne a másik kibeszélése...éppenséggel el lehetne mondani, hogy mit csinálnak...na szóval a lényeg, hogy nem vágom miért...
2015. dec. 4. 15:48
 3/12 A kérdező kommentje:
Meg valami 5 ezer forintba kerül.
2015. dec. 4. 15:48
 4/12 anonim ***** válasza:

3 éjszakai szállás fűtéssel, világítással, vízfogyasztással + 3x3 étkezés mindösszesen 5000 forintért, ez sokkal olcsóbb, mint ha otthon marad az ember. Biztos ezért nem szabad többször menni, csak egy életben egyszer :)

Azt, hogy a konkrét foglalkozásokat nem mondják el előre, annak pedagógiai szempontból van, pontosabban lehet értelme. Csomó olyan dolog van, aminek nincs értelme, ha valaki lelövi előre a poént.

2015. dec. 4. 16:31
 5/12 A kérdező kommentje:
Túl naivan nézed a dolgokat...:) Egyáltalán nem ezért...a koliban szokták tartani, az meg nem egy Hawaii. ;)
2015. dec. 4. 16:32
 6/12 anonim ***** válasza:

Tudsz küldeni plakátot vagy valamit, hogy mikor lesz emg ilyesmi?

Szívesen elmennék.

2015. dec. 4. 16:40
 7/12 A kérdező kommentje:
Épp ez az, hogy plakát sincs meg semmi, nem hirdetik...ilyen privát rendezvény, általában az megy, akiket a római pap beszervez vagy aki tudja hozzá jár hittanra...de te most komolyan mondod? Amúgy most hétvégén van, így ez felejtős. De lesz tavasszal is...
2015. dec. 4. 16:46
 8/12 anonim ***** válasza:

Na ne viccelj már. Szerinted a kollégiumi ellátás az nem pénzbe kerül? Nektek diákoknak nem, persze, mert nagy részét az állam fizeti, a maradékot meg a szülők.

Piaci áron ötezer forint az még kollégiumban is csak egy éjszaka (nagyon maximum kettő), kaja nélkül. Kilenc étkezést otthon sem hozol ki ötezerből. Nem szoktál főzni, vásárolni?

2015. dec. 4. 17:45
 9/12 A kérdező kommentje:
Én egy hétvégén elélek egy ezresből. :D Kolesz ingyen van amúgy...most emelték a kaja árát, de ugyanazt a rossz kaját adják, csak sómentesen...15 ezer kb egy hónapra.
2015. dec. 4. 18:26
 10/12 A kérdező kommentje:
Az állam nem fizet belőle semmit.
2015. dec. 4. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!