Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten tevékeny ereje nem...

Isten tevékeny ereje nem tartozik Istenhez?

Figyelt kérdés

Feltettem egy kérdést jehova tanúinak (igen, ha ők a Szellemet kisbetűvel írják, míg a bölcsességet naggyal, akkor ők sem érdemlik meg a tiszteletet adó nagybetűs névkezdést), de érdemben nem kaptam választ, viszont egy értelmetlen halandzsát igen:

"S nem egy személy bújik belénk, hanem egy olyan erő, ami képessé tesz dolgok megtételére.

Isten szelleme, tevékeny ereje, Istenhez tartozik, ezzel teremt, büntet, tanít, stb vagy is úgy használja hogy a célját elérje. "

Tehát akkor szerintük Isten Szelleme, akiről mindig személyként beszél a Biblia, de szerintük csak tevékeny erő, az nem tartozik Istenhez, ha belénk bújik?

A másik, bár nem ide tartozó, de a bölcsességet miért gondolják megszemélyesített szónak, amit nagybetűvel kell szerintük írni, holott az igében az égvilágon senki sem személyesíti meg és még embert nem láttam rajtuk kívül, aki a bölcsességet így vennék.

"Már említettük régebben, hogy vannak olyan szavak amelyeket megszemélyesít

Jézus azt mondta

PL: 'a Bölcsességet igazságosnak fogják mondani'

A bölcsesség nem személy, még is úgy beszél róla mint ha az lenne. "

Nem beszél erről így a Biblia, honnan veszik ezeket?

2015. dec. 3. 06:04
 1/8 A kérdező kommentje:
2015. dec. 3. 06:04
 2/8 anonim ***** válasza:

"Az Isten szellem" (János 4:24)

Az ember pedig hús(vér)test.

Ha a szellemet nagy kezdőbetűvel kell írni, akkor a hústestet is, ugyanis Istennek pontosan ugyanúgy funkcionál a szelleme, mint nekünk a testünk. Még mi a testünkel mozgunk (kezünkel érintünk, lábunkal járunk), Isten ugyanezt a szellemével teszi, ami természetesen szent, da a "szent" szavacska is csak egy melléknév.

2015. dec. 3. 09:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a JT ide vonatkozó tanítását, tehát nem azt fogom ismertetni.

A bölcsesség az isteni értelem egyik tulajdonsága: Isten értelme végtelenül bölcs. Ez esetben a bölcsesség természetesen kis kezdőbetű.

De a bölcsesség vonatkoztatható Krisztus személyére is: "Krisztus, Isten ereje és Isten bölcsessége" (1Kor 1,24). Ha a Bölcsesség konkrétan Krisztusra utal, akkor nagy kezdőbetűvel írandó.

Isten ereje: Isten ereje olyannyira Istenhez tartozik, hogy azonos vele. :) Isten ereje az isteni lényegből fakadó teremtetlen aktivitás, teológiai szakszóval a "teremtetlen isteni energia":

[link]

2015. dec. 3. 09:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Bocsánatot kérek, hogy rosszat tettem.

Sajnos előfordul, hogy írás közben megnyomom a nagy betű billentyűt, ami nem azt jelenti, hogy annak is szántam.

Ám ennek ellenére elmondom, hogy nem a lényegre figyeltél amit mondani szerettem volna, hanem az írásbeli hiányosságaimra.

Nos ezért van az hogy emberek szavakon lovagolnak, ami eltereli a figyelmet a mondani valóról.

s aki alapból megvetéssel olvas valamit, abba eleve kifogásokat fog találni.

Tisztelettel, az aki nagy betűt használt véletlenül.

2015. dec. 3. 09:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Talán még annyit, hogy Istennek, nem kell ott lennie személyesen, ahova áldást akar küldeni, hanem a szelleméből küld, vagy kibocsájtja azokra akiket éltónak talál erre,

Egy szemléltetés

A Hőerőműnek sem kell minden lakásba elmennie, hogy meleg legyen a lakásba. hanem csöveken keresztül vezetik be az erőműből az energiát

2015. dec. 3. 10:01
 6/8 A kérdező kommentje:
Tehát akkor Isten Szent Szelleme már csak áldás? :) egyre jobb.
2015. dec. 3. 13:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Jézusom....

Na mindegy, ....

2015. dec. 3. 23:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerintem is mindegy, mert ez a sok halandzsa nem csak a Bibliának mond ellent, de ha értően olvassátok, akkor saját magatoknak is.
2015. dec. 4. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!