Isten tevékeny ereje nem tartozik Istenhez?
Feltettem egy kérdést jehova tanúinak (igen, ha ők a Szellemet kisbetűvel írják, míg a bölcsességet naggyal, akkor ők sem érdemlik meg a tiszteletet adó nagybetűs névkezdést), de érdemben nem kaptam választ, viszont egy értelmetlen halandzsát igen:
"S nem egy személy bújik belénk, hanem egy olyan erő, ami képessé tesz dolgok megtételére.
Isten szelleme, tevékeny ereje, Istenhez tartozik, ezzel teremt, büntet, tanít, stb vagy is úgy használja hogy a célját elérje. "
Tehát akkor szerintük Isten Szelleme, akiről mindig személyként beszél a Biblia, de szerintük csak tevékeny erő, az nem tartozik Istenhez, ha belénk bújik?
A másik, bár nem ide tartozó, de a bölcsességet miért gondolják megszemélyesített szónak, amit nagybetűvel kell szerintük írni, holott az igében az égvilágon senki sem személyesíti meg és még embert nem láttam rajtuk kívül, aki a bölcsességet így vennék.
"Már említettük régebben, hogy vannak olyan szavak amelyeket megszemélyesít
Jézus azt mondta
PL: 'a Bölcsességet igazságosnak fogják mondani'
A bölcsesség nem személy, még is úgy beszél róla mint ha az lenne. "
Nem beszél erről így a Biblia, honnan veszik ezeket?
"Az Isten szellem" (János 4:24)
Az ember pedig hús(vér)test.
Ha a szellemet nagy kezdőbetűvel kell írni, akkor a hústestet is, ugyanis Istennek pontosan ugyanúgy funkcionál a szelleme, mint nekünk a testünk. Még mi a testünkel mozgunk (kezünkel érintünk, lábunkal járunk), Isten ugyanezt a szellemével teszi, ami természetesen szent, da a "szent" szavacska is csak egy melléknév.
Nem ismerem a JT ide vonatkozó tanítását, tehát nem azt fogom ismertetni.
A bölcsesség az isteni értelem egyik tulajdonsága: Isten értelme végtelenül bölcs. Ez esetben a bölcsesség természetesen kis kezdőbetű.
De a bölcsesség vonatkoztatható Krisztus személyére is: "Krisztus, Isten ereje és Isten bölcsessége" (1Kor 1,24). Ha a Bölcsesség konkrétan Krisztusra utal, akkor nagy kezdőbetűvel írandó.
Isten ereje: Isten ereje olyannyira Istenhez tartozik, hogy azonos vele. :) Isten ereje az isteni lényegből fakadó teremtetlen aktivitás, teológiai szakszóval a "teremtetlen isteni energia":
Bocsánatot kérek, hogy rosszat tettem.
Sajnos előfordul, hogy írás közben megnyomom a nagy betű billentyűt, ami nem azt jelenti, hogy annak is szántam.
Ám ennek ellenére elmondom, hogy nem a lényegre figyeltél amit mondani szerettem volna, hanem az írásbeli hiányosságaimra.
Nos ezért van az hogy emberek szavakon lovagolnak, ami eltereli a figyelmet a mondani valóról.
s aki alapból megvetéssel olvas valamit, abba eleve kifogásokat fog találni.
Tisztelettel, az aki nagy betűt használt véletlenül.
Talán még annyit, hogy Istennek, nem kell ott lennie személyesen, ahova áldást akar küldeni, hanem a szelleméből küld, vagy kibocsájtja azokra akiket éltónak talál erre,
Egy szemléltetés
A Hőerőműnek sem kell minden lakásba elmennie, hogy meleg legyen a lakásba. hanem csöveken keresztül vezetik be az erőműből az energiát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!