Minden olyan szex, házasságon belül, amely nem a gyerek létrehozására irányul bűn - és ha igen; miért?
Nos, én katolikus családban nőttem fel, és noha én így felnőtt koromban már nem gyakorlom a vallást, azért eléggé képben. A házasságon belüli szex nyilván nem bűn, viszont abban különbözik a többi keresztény vallástól, hogy a fogantatásra mindig meg kell adni az esélyt, azaz nincs gumi, fogamzásgátló és hasonlók. Ők a naptár módszerben hisznek, más nem elfogadott. Azonban a szex célja nem csak a gyermeknemzés lehet, hanem szimplán örömforrás is, tehát elvileg nem csak a gyermeknemzésre van a szex, gyakorlatban viszont mivel csak a naptármódszer segítségével lehet "védekezni", ami messze nem 100%-os, minden együttlétben benne van, hogy gyermek lesz belőle. Ez kicsit felemás, de így van.
Mellesleg az egyik legjobb barátom 20 éve teológus, ő is megerősített ebben; illetve ha ennyire nem hiszel senkinek, nyisd ki a Szentírást és győződj meg róla magad.
Kérdező, ez még a középkorban is csak a legsötétebb időszakban volt így.
Akkor volt olyan időszak, amikor az évből kb. 180 napon tilos volt a szex a házastársak között. Terhes nőnél pedig egyértelműen tilos volt, végig.
Nem.
Isten a Szexuális érzést, a házastársaknak "találta ki", hogy testi örömöket is élvezzék, ne csak ösztönből szaporodjanak, mint az állatok.
Nem bűn! Ha nem az önzés, hanem a szeretet (pld. örömszerzés a páromnak) a motiváció. De csak a monogám házasságban megengedett, más egyéb kapcsolatban tényleg bűn.
Viszont az is bűn, és természetellenes, ha ezt az ösztön energiát elfojtjuk, mert akkor aberrált módon fog felszínre törni (lásd ilyen esetekben a pedofília terjedését, katolikus körökben).
Forrasom:katolikus teologiai tanulmanyok.
NEM bűn, sőt, ha a parod szeretne, "fejfajas" miatt nem mondhatsz neki nemet...
A masik dolog, hogyha nem háltad el a hazassagot, az nem is ervenyes!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!