Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az önkielégítés bűn, és ha...

Az önkielégítés bűn, és ha igen; miért?

Figyelt kérdés
A keresztény vallásra gondolok.

2015. nov. 20. 10:49
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Rendben. Most pedig várom az információk forrását. Hol találhatóak ezek az állítások a Bibliában?
2015. nov. 22. 09:54
 12/17 anonim ***** válasza:
88%

Most nem szeretnék sorokat írni ,ezért inkább bemásolok egy kérdést amin elolvasható a véleményem.

(7-es vagyok)

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..

Kiegészítés:

Am én egyébként humanisztikus zsidó vagyok és nálunk (a zsidóságban) ,hát bonyolult kérdés.

Természetesen a rabbinikus judaizmus úgymond "komolyabb" (más szóval nem tudtam volna kifejezni magam) irányzatainál ,mint pl. a haszidizmusnál,háredieknél (ultra-ortodoxok) vagy a "hagyományos" ortodoxoknál bűn.

De viszont.....(lásd a linknél válaszomat)

Egyébként nem régen (2015/5776) olvastam Raj Tamás rabbi tízparancsolat értelmezését és valami "megcsapta a szememet" (természetesen nem szó szerint. כאָלילע).

Idézem:

"7. „Ne légy házasságtörő” — Ez a törvény eredetileg a férjezett nővel való kapcsolatot tiltotta, hiszen többnejűségben éltek. A keresztény bibliafordítások azonban szándékosan másra érti, s így ültetik át: „Ne paráználkodj!” "

Magyarán: mind az önkielégítés tiltását és ,mind a házasság előtti/nélküli szex tilalmát vallási vezetők hozták létre.

Üdv!

2015. nov. 22. 15:19
 13/17 anonim ***** válasza:
56%

"a konkrét tett az sokkal nagyobb bűn, mint ha csak fantáziálsz"

A hívők tényleg fel vannak mentve gondolkodás alól?

Ha arról FANTÁZIÁLSZ, hogy a szomszéd lánnyal... na, az bűn.

Ha SAJÁT MAGADDAL csinálod - az NEM bűn.

Ha mással csinálod, aki nem a hites párod, az bűn.

Mit nem lehet ezen érteni?

2015. nov. 22. 21:50
 14/17 anonim ***** válasza:
72%
Azt nem tudom ugyan, hogy mélyen vallásos keresztény körökben mit szokás gondolni erről, de az biztos, hogy a Bibliában sehol sincs arra utaló rész, hogy bűn lenne. Az valóban benne van, hogy a házastárs megcsalása bűn, de az, hogy az önkielégítés is az lenne, az nincsen.
2015. nov. 24. 13:21
 15/17 anonim ***** válasza:
30%

A Biblia a magömlést tisztáltalan dologként említi, akkor az önkielégítést annál inkább.

1 Ige van, ami az önkielégítésre utal: Márk 9:43

Az önkielégítéskor az ember tisztáltalan dolgokra gondol, és igazából ezért bűn.

2017. aug. 15. 14:40
 16/17 anonim ***** válasza:

"az ember tisztáltalan dolgokra gondol"

De ez nem kötelező!

Tehát akkor, ha nem teszel ilyet közben, úgy nem bűn?

2017. aug. 15. 14:51
 17/17 anonim ***** válasza:
71%
#15: Ha a Biblia szerint a magömlés tisztátalan dolog, akkor mégis hogyan kéne szaporodnia az embereknek?
2017. aug. 15. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!