Az önkielégítés bűn, és ha igen; miért?
Most nem szeretnék sorokat írni ,ezért inkább bemásolok egy kérdést amin elolvasható a véleményem.
(7-es vagyok)
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..
Kiegészítés:
Am én egyébként humanisztikus zsidó vagyok és nálunk (a zsidóságban) ,hát bonyolult kérdés.
Természetesen a rabbinikus judaizmus úgymond "komolyabb" (más szóval nem tudtam volna kifejezni magam) irányzatainál ,mint pl. a haszidizmusnál,háredieknél (ultra-ortodoxok) vagy a "hagyományos" ortodoxoknál bűn.
De viszont.....(lásd a linknél válaszomat)
Egyébként nem régen (2015/5776) olvastam Raj Tamás rabbi tízparancsolat értelmezését és valami "megcsapta a szememet" (természetesen nem szó szerint. כאָלילע).
Idézem:
"7. „Ne légy házasságtörő” — Ez a törvény eredetileg a férjezett nővel való kapcsolatot tiltotta, hiszen többnejűségben éltek. A keresztény bibliafordítások azonban szándékosan másra érti, s így ültetik át: „Ne paráználkodj!” "
Magyarán: mind az önkielégítés tiltását és ,mind a házasság előtti/nélküli szex tilalmát vallási vezetők hozták létre.
Üdv!
"a konkrét tett az sokkal nagyobb bűn, mint ha csak fantáziálsz"
A hívők tényleg fel vannak mentve gondolkodás alól?
Ha arról FANTÁZIÁLSZ, hogy a szomszéd lánnyal... na, az bűn.
Ha SAJÁT MAGADDAL csinálod - az NEM bűn.
Ha mással csinálod, aki nem a hites párod, az bűn.
Mit nem lehet ezen érteni?
A Biblia a magömlést tisztáltalan dologként említi, akkor az önkielégítést annál inkább.
1 Ige van, ami az önkielégítésre utal: Márk 9:43
Az önkielégítéskor az ember tisztáltalan dolgokra gondol, és igazából ezért bűn.
"az ember tisztáltalan dolgokra gondol"
De ez nem kötelező!
Tehát akkor, ha nem teszel ilyet közben, úgy nem bűn?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!