Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg mindenkire minden...

Tényleg mindenkire minden "visszaszáll"? Egyre többször tapasztalom, hogy így van!

Figyelt kérdés
2010. márc. 20. 00:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%
Lefordítom: mivel te hiszel valamiben, ezért az tény, és mindenki másnak is hinnie kell benne. Ezt jelentik a szavaid. Ez pedig nem más, mint intolerancia. A Bibliát valóban nem ismerem teljes mértékben, annyira ismerem, amennyire egy általánosan művelt embernek ismernie kell az európai kultúra megértéséhez. Amiben én hiszek, azt is elfogadod tényként? Egyébként tökmindegy, ahhoz sem fűződik érdekem, hogy téged meggyőzzelek bármiről, mert neked még annyi szereped sincs az életemben. Csak nevetségesnek tartom, hogy minden kérdésre ezzel a mondattal válaszolsz. Te azt állítod, hogy a te istened számára fontosabb, hogy benne higgyenek az emberek, mint hogy ember módra és tisztességesen éljenek, és jobb egy hívő bűnöző, mint egy becsületes ateista. Ezzel nem kevesebbet állítasz, mint hogy a te istened egy kicsinyes alak. Ennyire lenézed őt? Mert akkor rossz hívő vagy. Én azt tapasztaltam még az emberek körében is, hogy a valódi tudás és a valódi szeretet mindig nagyvonalúsággal jár. Csak a féltudású, felebarátaikat nem szerető emberek kicsinyeskednek. Szerintem nincs isten, de el tudom képzelni, hogy mégis van; azt azonban nem szeretném elképzelni, hogy akkora tudással ez a szeretet istene olyan kicsinyes és bosszúálló legyen, mint ahogy te beállítod. Nézz magadba.
2010. márc. 21. 07:53
 12/18 anonim ***** válasza:
Még arra is kíváncsi volnék, hogy te azért hiszel-e, mert az reményt ad, vagy kötelességből? Ugyanis ha a te istened a te hited szerint megbünteti azokat, akik nem hisznek benne, akkor a te hited egyszerű gyávaságon alapul, hogy félsz a következményektől. Ez nem egy szilárd hit. Én azt gondolom, hogy mindenkinek szabad választási lehetősége van, egy isten pedig, ha mégis létezik, nem zsarolhatja az embereket, hacsak nem egy gonosz és kicsinyes isten.
2010. márc. 21. 08:04
 13/18 anonim ***** válasza:

Ahonnan te nézed, valóban tünhet gyávaságnak a hitem, de nem az, viszont nem zavar ha te annak tartod. A keresztyén hit nem egy toleráns vallás, ahogy a Biblia Istene sem az, Én vagyok az Úr egyedűl, rajtam kívűl nincs Isten. Ez nem egy toleráns kijelentés, de ezt mondja a Biblia Istene magáról.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. márc. 22. 10:59
 14/18 anonim ***** válasza:
54%
ez nem wicca tanítás, hanem a biblia tanítása "ki mint vet, úgy arat"
2010. márc. 22. 13:26
 15/18 anonim ***** válasza:
92%

"A keresztyén hit nem egy toleráns vallás, ahogy a Biblia Istene sem az,"

Végre egy őszinte vallomás. :-)

Nem pozitív, nem vonzó, de őszinte.

2010. márc. 22. 15:22
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Bizony visszaszall minden!

Es ez nagyon klassz,hogy Te mar tudod,mert ez szerint alakitod ztan a dolgaidat!

2010. ápr. 15. 19:57
 17/18 anonim ***** válasza:
Persze hidd csak el, csak előttem ne hangoztasd mert nem hiszem, hogy a jól létben meghalt háborús bűnösök szenvedtek egy percig is. Túl világ meg bizonytalan.
2010. ápr. 15. 21:25
 18/18 anonim ***** válasza:
94%
nos,ki mint vet úgy arat,vagy minden háromszorosan száll vissza,majdnem ugyanaz!a wicca vallásban így van ahogyan az utóbbi...az első pedig állítólag a bibliából van..mind a kettő bölcs mondás,itt a kapocs e két majdnem teljesen ellentétes vallás között!Én úgy mondanám,ahogy a wiccások,bizony tripla annyit kapsz,mint amit mással elkövetsz!Ez a világ rendje!
2010. ápr. 15. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!