Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúinál van saját...

Jehova Tanúinál van saját iskola, főiskola, egyetem?

Figyelt kérdés

Ahol mondjuk tanítanak teológiát mint a Szent Pál Akadémián, a Hit Gyülekezet égisze alatt.

Vagy a Brigham Young Egyetem a mormon égisz alatt.

Nyilván szóba jöhet más tantárgy oktatása is.

Természetesen az államilag elismert oktatási intézményekre gondolok ha van.

2015. nov. 5. 13:26
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

"egy nem Tanú hogyan tanulná meg azt amit nem hisz, vagy más kép gondol,"

Ezt nem egészen értem.

Elvégre például egy teológiai képzésre olyan ember jelentkezik akinek a vallása egyezik az ott oktatottakkal.

Bár nem tartozik a kérdéshez de jó ha meg van említve az ami felmerült Hitler kapcsán. Mert valóban szörnyű amit művelt, de az sem jó ha valaki ezt kihasználja és szándékosan felnagyítja az áldozati szerepet. Hiszen tényleg mások is odavesztek, például rengeteg homoszexuálist is kivégeztek és táborokba zártak. Ezt annak ellenére is meg említem hogy talán itt a vallásos kategóriában kicsit provokatív.

A vallásüldözésnél pedig rengeteg nem keresztény hívő embert is zaklattak és megöltek a történelem során. Ők is a hitükért szenvedtek mely nem kevesebb és értéktelenebb mint a keresztény hit szerintem.

2015. nov. 7. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!