Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell minden bölcsészt...

Miért kell minden bölcsészt egy kalap alá venni?

Figyelt kérdés

Ha valakiről kitudódik hogy bölcsészkarra jár/járt, sokan egyből semmirekellő, "hülye volt minden értelmeshez", "romkocsmában mélázó", hipszter figurának vélik, aki csak a mekiben helyezkedhet el.

A bölcsészkar nem csak a komédia-szabadbölcsész szakokról szól, ott tanult a magyartanár, a régész, a nyelvszakok sem igazán büfészakok, valahol a társadalomtudományi képzések is a bölcsészkaron vannak ahol matematikát, informatikát is oktatnak.

Nyilván nem egy orvosi, kevesebb tanulással is el lehet végezni és nincs rá olyan nagy szükség, de ettől még valaki lehet sok energiát fektetett bele, komolyan gondolta, el tudott vele helyezkedni és jobban keres, mintha orvos lenne.

2015. jan. 17. 22:42
 1/8 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem nincs büfészak, csak komolytalán iskola/tanár/diák.

Az más kérdés, hogy mivel mennyire lehet elhelyezkedni.

2015. jan. 17. 22:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én bölcsész vagyok, és míg lepontoztok, elmondom, hogy sose érdekelt a tarisznyás, kötött pulcsis, romkocsmába járó, és egész nap lábat lógató sztereotipizált alak, akinek mindenki kapásból titulált, mikor bemutatkoztam. Két nyelv szakon kitanultam a belem, három szakmával fejeztem be az öt évemet, ötödéven már dolgoztam és azóta is jól megállom a helyem.

A sztereotípiákon való megsértődést hagyjuk meg a hanyatló nyugat ópiumának.

2015. jan. 17. 22:59
 3/8 anonim válasza:

Minek törődsz azzal, ki mit mond?

Ha boldogulsz boldogulsz, ha nem nem, de az emberek véleményére magasról tenni kell ilyen esetekben, nem ők döntik el, hogy mit akarsz kezdeni magaddal.

2015. jan. 18. 01:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Kikéred magadnak a lenézést, miközben látszólag ugyanúgy lenézed és egy kalap alá veszed a komédia-szabadbölcsész hallgatókat. Egy kicsit vicces. :D

Egyébként meg kit érdekel? Az emberek skatulyáznak, rangsorolnak mindent a kicsiny fejükben. Biztos zavar, hogy nem a felső polcra kerültél a legtöbb koponyában. De őszintén, ki ne érezte volna már magát így bármi miatt?

2015. jan. 18. 02:57
 5/8 anonim válasza:

Igaza van az előttem szólónak, te ugyanúgy általánosítasz és nézel le szakokat, mint akik ellen "harcolsz"...

Másrészt kit érdekel, hogy a sznobok mit gondolnak? Hogy kirekesztenek? Sokszor jobb kirekesztettnek lenni, mint beolvadni a gőgkirályok közé. A különcség lehet nagyon is pozitív dolog. De ne aggódj, a "komédia" szakos megjegyzésedből ítélve nem fenyeget a nonkonformizmus veszélye...:)

2015. jan. 18. 10:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Én nem érzem az egy kalap alá való vevést és lenézést a bölcsészekkel szemben. Sőt, akik ezt teszik, az általában ők maguk bölcsészek, vagy legalábbis humánosok :D

Igen, a szabad bölcsészeket meg a kommédiásokat lenézik páran, de a nyelvszakokat pl sokan nem.

Egyébként én büfészakra járok, értelmetlen, már a nevéből is látszik, hogy himihumi. (Igen, 19 évesen nem tudtam, minek és hol kell utánanézni, hogy jól döntsek. De szerintem más se tudja. Ki tudja, mi az a TDK, miért fontos a nemzetközi cégekkel a suli kapcsolata stb...Ki tudja, mi az a multidiszciplináris szak és mi a hátránya )

Például szerintem engem se néznek le, általában senki nem tudja, mire jó a szakom és én se tudom kisegíteni, de nem röhögnek ki, nem néznek le, max hülyének néznek a szakválasztás miatt. :D

2015. jan. 18. 10:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Aki azt mondta, hogy a kérdező általánosít, az rosszul értelmezte. Ő épp azt mondta, hogy mért kell általánosítani szakokat. Egyetlen szakot említett. Mivel általánosította volna a szakot? Önmagával?
2015. márc. 27. 00:15
 8/8 anonim válasza:

Amikor mondom, hogy kínai szakos vagyok, nem mondják, hogy miért vagyok büfészakon. :D Csak a tesómtól kapom meg, aki BME-s, hogy télen majd megyek melegedni a sütő mellé?

Igazság szerint, mi a karon belül is hülyéskedünk ezzel. Tudom jól, hogy leszólják a bölcsészhallgatókat, de sokan nem tudják, mit tanulunk itt. Filozófia, irodalomtudomány, régészet... Szerintem nem kevesebb a többi szaknál vagy reál karnál, csupán másféle. Ezt is kőkeményen lehet tanulni, csupán az emberek ezzel nincsenek tisztában. Nem kell igazság szerint törődni velük, ne nagyon foglalkoztasson a fikázó emberek véleménye.:)

2015. nov. 5. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!